Z MediaNav nie współpracował dobrze. Też go zakupiłem (i odesłałem z powrotem).
Albo bardzo słabo nadawał, albo w Lodgy jest wszystko bardzo dobrze ekranowane, bo informacje przychodziły rzadko, nieregularnie, z przerwami.
Dodatkowy problem: pokazywał aktualną temperaturę tylko jeśli ta jego stacja była włączona (czyli nie słuchasz innej stacji, nie słuchasz odtwarzacza). Nawet na liście stacji się nie odświeżał.
Osobiście do MediaNav - nie polecam (na innych nie próbowałem).
Dziękuję za opinię - w instrukcji faktycznie jest taki opis:
....Jeśli po skończonej instalacji wciśnięty zostanie przycisk stacji, na ekranie naprzemiennie pojawiała się będzie temperatura panująca na zewnątrz i wewnątrz. W tym czasie odbiór stacji radiowej będzie niemożliwy. ....
_________________ Ekundayo - smutek staje się szczęściem
Marka: Była Dacia
Model: Był Duster 4x4
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2013 Posty: 88 Skąd: W-wa
Wysłany: 2013-02-14, 17:53
Użytkuje może ktoś z Was termometr zasilany bateriami (nie chcę podpinać termometru do instalacji elektrycznej samochodu). Jakie wrażenia? "Wiele" baterie wytrzymują?
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-02-14, 20:52
Transfogarski napisał/a:
Użytkuje może ktoś z Was termometr zasilany bateriami (nie chcę podpinać termometru do instalacji elektrycznej samochodu). Jakie wrażenia? "Wiele" baterie wytrzymują?
Ja zamontowałem termometr na baterie jak na zdjęciu nr 2 (użytkowany 2 lata z czego 6 miesięcy w samochodzie ) baterie nadal działają.
Zalety - duże czytelne cyfry
Wady - brak podświetlenia co ograniczają jego zastosowanie w okresie jesienno-zimowym
Ponadto zamontowałem go w tak fatalnym miejscu, że lewarek zmiany biegów zasłania kierowcy cześć wyświetlacza - zdjęcie nr 3 widok z miejsca kierowcy. Za to pasażer ma widok wyśmienity
W związku z powyższym zamierzam zakupić termometr (jak na zdjęciu nr 1 temp. zew. wew + woltomierz) i zamontować go nad lampką oświetlenia wnętrza. Mam nadzieję że 3 metrowy przewód wystarczy do przedniego zderzaka.
Koszt około 100zł z przesyłką.
DSC01004.jpg
Plik ściągnięto 19238 raz(y) 10,42 KB
DSC01002.JPG
Plik ściągnięto 207 raz(y) 238,38 KB
DSC01003.JPG
Plik ściągnięto 203 raz(y) 249,67 KB
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Ostatnio zmieniony przez pluto 2013-02-15, 06:29, w całości zmieniany 2 razy
No to akcja nazywa się tak:
proszę tu chętnych o publiczne wpisywanie się.
ilość i kolor (red, green, blue)
Na PW proszę potem o adres i jakiś email & telefon.
Za moją 1 sztukę z wysyłką zapłaciłem 43,08 euro.
Jeśli się tego nazbiera więcej, to i wysyłka się rozłoży, tak że można będzie zejść poniżej 40 euro.
W poniedziałek rano (tak około 8:00) zamawiam i fertig.
Kto nie zdążył, jego wina.
Szczerze to się nie bardzo opłaca.
Policzmy.
40x4,18=168zł + 10 (przesyłka w Polsce) = 178zł
Za 150zł jest termometr zew. i wew. (ten co montujemy) i sterowanie klimą i to jeszcze można sobie kilkadziesiąt podświetleń wybrać oraz kolory cyfr. Jeden minus. Trzeba dorobić ramkę i zamontować w podsufitce najlepiej.
tyle ze z calym szacunkiem ale ten co montujecie to jesli chodzi o jakosc wyswietlacza to jak dla mnie wyglada jak kupa.. tak wiec ja podtrzymuje, jestem zainteresowany tym malutkim.
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Szczerze powiedziawszy mi to deczko dynda, czy się to komuś opłaca, czy też nie.
Będą chętni, pomogę i przywiozę. Nie będzie chętnych, jeszcze lepiej, bo nie będę musiał wypełniać blankietów i pędzić na pocztę.
Ten termometr wybralem dla siebie po długim poszukiwaniu. Te naklejane, mocowane, podsufitkowe i inne oglądałem.
Wybór padł na podstawie kryterium, o którym się nie dysktuje. Gust.
boboo, czy moglbys jeszcze zrobic jakies zdjecie z blizszej odleglosci? w ktorym miejscu przypinany jest kabel od czujnika, duzo miejsca na to potrzeba?
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
boboo, czy moglbys jeszcze zrobic jakies zdjecie z blizszej odleglosci? w ktorym miejscu przypinany jest kabel od czujnika, duzo miejsca na to potrzeba?
Nie obiecuję, że zrobię zdjęcie. Ale trochę danych:
Wymiary: 35 x 12,6 x 45mm
45 to głębokość. I na tylnej "ściance" są 4 zaciski na śrubki (coś podobnego jak kostka do żyrandola) na + - i podłączenie czujnika. Czujnik na kablu 3 metrowym, szczelny.
W tym miejscu, gdzie ja to sobie zamontowałem jest jeszcze "pół kilometra" za wyświetlaczem.
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 811 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2013-02-16, 12:52
Montaż termometru w podsufitce był już dokumentowany na tym forum. Wiem to na pewno. Obecnie brak mi czasu na znalezienie postów, ale to było chyba na początku tego wątku lub w którymś temacie dot. prezentacji samochodów którymi jeździmy.
W tym temacie były foto z umieszczonym termometrem w podsufitce ale czy jakoś specjalnie to było udokumentowanie nie przypominam sobie.
Też mi trochę brakuje termometru i zamierzam zamontować lecz w nie w podsufitce. Jak dla mnie po wycięciu otworu na termometr nie ma wyjścia więc wole miejsce gdzie mogę cześć , plastik wymienić w razie czego.
Ja mam wersje 4x2 wiec koło zapalczniki mam wolne miejsce i tam zamierzam zamonotować termometr.
Już zakupiłem oto taki termometr dwukanałowy.
oczywiście czarne tło , pomarańczowe znaki. Ja go kupiłem za 68zł z wysyłką ale wiedze cena wzrosła. Teraz tylko trzeba bedzie się pobawić z cięciem w plastiku, bawieniu się z drobną zabudową gdyż "dzura" po napędzie 4x4 (jego braku) jest za duża i na koniec cały ten panel z termometrem , zapalniczką i wyłącznikiem tylnych szyb obkleje srebrną folią i powinno być cacy. Panel/konsole radia przełączników mam srebrną wiec mam nadzieje że efekt będzie jak fabryczny :D ale na razie brak wolnego czasu w realizacji 'projektu'
ale jak wkońcu się za to zabiore pochwale się
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2013-02-17, 09:58, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-02-17, 13:13
Dominusowi zapewne chodzi o montaż takiego typu wyświetlacza w podsufitce :
Ogólnie wycięcie otworu to prosta czynność i raczej trudno popełnić błąd.
Dominus napisał/a:
Jak dla mnie po wycięciu otworu na termometr nie ma wyjścia więc wole miejsce gdzie mogę cześć , plastik wymienić w razie czego.
Przecież podsufitkę można również wymienić. Ale cięcie tej podsufitki jest dość proste - należy użyć nożyka do cięcia wykładzin.
Łatwiej tnie się podsufitkę niż plastik.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2013-02-17, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum