Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
No to teraz trza poczekac na kogos kto tez bedzie mia DD z 2013 zeby to potwierdzic
Tylko po co?
Z zdjęć wrzuconych przez Ciebie a masz DD z 2013 wersje 4x2 a z zdjęć kolegi Dar1962 który ma 4x4 widać że to są te same uszczelki i jak widać zaczeli je montować teraz tez w 4x2
Ja mam rocznik 2011 4x2 i montowałem samodzielnie te uszczelki.
Problem polega na tym, że wersje 4x4 mają gotowe otwory w drzwiach pod dodatkowe uszczelki.
U mnie wyjąłem plastikowe kołeczki z tych uszczelek i zamontowałem na taśmie dwustronnej 3M. (dotyczy dolnej uszczelki przedni drzwi i tylnej uszczelki drzwi)
Jedynie pionowe uszczelki montowane na krawędzi tylnych drzwi (na wysokości słupka B) pasują bez żadnych problemów.
Po zamontowaniu muszę stwierdzić, że jest znacznie ciszej w środku (chodzi o szum opon, szczególnie w deszczu)
Mam pytanie do osób posiadających całkowicie wyciszone auta .
Jak jest u was z masą i spadkiem mocy ? Wyciszałem kiedyś drzwi mojej cordobie i dobrze wyciszone drzwi przytyły o 6-8 kg . Nie mówiąc już o samym samochodzie bo to już by było 100-150 kg .
Oczywiście mówię tu o matach albo dekarce .
Ponieważ silniczek był mały (1.4 60 km ) zrezygnowałem z dalszego wyciszania .
Bardzo dużo na ten temat można przeczytać na forum golfa .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2013-07-01, 14:01, w całości zmieniany 2 razy
Wyciszyłem Aveo tylko filcem, w wolnym czasie mogę wrzucić fotorelację, doszło tylko kilka kilo i spadku ruchliwości nie ma, a zauważyć można ciszę.
Kurcze pieczone ludzie. Ja mam cały przedział pasażerski niby wyciszony filcem i zabezpieczony stytropianem i silnik jest głośny jak stary polonez. W "fanach czterech kółek" oraz "zrÓb to sam" używają też filców. To gdzie jeszcze mam wyłożyć by w samochodzie silnik działał cicho?
Marka: Fiat, Dacia
Model: Bravo, Stepway
Silnik: 1.6, 1,5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2010 Posty: 117 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-07-03, 17:17
Niestety to najbardziej pracochłonna operacja. Najlepiej byłoby wyjąć dechę i wykleić przegrodę czołową dwoma-trzema warstwami mat bitumicznych/polimerowych i na to filc/piankę wyciszającą. Dodatkowo jeżeli nie masz to załóż od strony komory silnika wyciszenie grodzi. (jak w dieslach)
miguel, należy zapytać za ile kupił te uszczelki gustlik.
Ja te ceny znalazłem w innym temacie (bodajże o wyciszeniu) i czy są faktycznie takie to nie wiem
W sumie wczoraj miałem okazje pierwszy raz pomykać A2 i pierwszy raz pomyślałem o DD, jako o słabo wyciszonym aucie. Ze względu na brak czasu, doświadczenia i pewnie umiejętności, czy ktoś ma namiary, na solidny warsztat, któremu można zlecić wyciszenie DD , gdzie jednocześnie nie zedrą z człowieka ostatniej złotówki w Warszawie?
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-15, 12:04
Domel2250 napisał/a:
czy ktoś ma namiary, na solidny warsztat, któremu można zlecić wyciszenie DD , gdzie jednocześnie nie zedrą z człowieka ostatniej złotówki w Warszawie?
Jakoś po wakacjach będę się wyciszał u Piotruli. :) Zadzwoń, zapytaj.
mam ten sam problem w Krakowie. Może ktoś wie, gdzie w tym mieście lub okolicy jest jakiś zakład, który wyciszy MCV i nie weźmie za to jej równowartości ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum