Tak, ten komentarz mnie rozwalił i podsumował pięknie testującego. Jakby jazda Dacią była jakąs ujmą na honorze. Bo jazda BMW daje 10cm do dugości członka kierownika...
Ostatnio zmieniony przez Boogie 2013-08-07, 13:15, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3750 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-07, 14:02
Boogie napisał/a:
Tak, ten komentarz mnie rozwalił i podsumował pięknie testującego. Jakby jazda Dacią była jakąs ujmą na honorze. Bo jazda BMW daje 10cm do dugości członka kierownika...
Nie finansowa tylko rodzinna - w znaczeniu nie będzie miał piątki dzieciaków :)
A ja bym chciał móc kupić sobie taką nowa Lodgy ale mnie nie stać, mam jedno dziecko i 4 letnie Sandero. Czy "przegrałem życie" ?
Ależ skąd! Masz dopiero 37 lat, więc możesz jeszcze mieć co najmniej czworo dzieci (czy w sumie pięcioro), co powinno zapobiec katastrofie demograficznej, a Lodgy będzie w pełni wykorzystana
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3750 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-09, 09:25
Dar1962 napisał/a:
trabant nie rdzewiał - przynajmniej karoseria
Oczywiście że karoseria rdzewiała - nie wszystkie elementy karoserii były z duroplastu.
Ostatni model Corsy rdzewieje już na taśmie montażowej, Insygnia z początku produkcji czy Mazda 6 ma dziury na wylot po trzech latach. Nie widziałem żadnej Dacii w tak fatalnym stanie ale łatka została.
Różnica jest taka, że u nas jak sporadycznie w niektórych egzemplarzach występuje (się trafi) to o tym piszemy, a nie jak na innych forach.
Druga sprawa to ASO -RP nie robi problemów z naprawą.
A tak w ogóle to przecież dacia już na linii produkcyjnej podobno rdzewieje. Wystarczy poczytać w necie i posłuchać pseudo redaktorów.
Na kazdym forum na jakim byłem, BMW, Mercedes, Saab, Citroen, Skoda, nie wspominając o Fordzie - wszystkie mają jakies problemy z rdzą. Dacia od standardu raczej nie odstaje.
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-08-09, 20:20
Dopiero teraz to obejrzałem. Powiem jedno. Co to za nawiedzony palant? Mam nadzieję,że kiedyś znajdzie się w sytuacji, która zmusi go do jazdy 25 letnim VW, a nie nowa Dacią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum