Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-09-11, 06:55
Nie wiem czy Wysoka nie jest nazbyt destrukcyjna. Musimy pamiętać o tym, że nasze samochody nie mają wzmacnianej konstrukcji (progi,zderzaki,dodatkowe osłony) i pomimo, że wjeżdżam moim w różne miejsca, to wydaje mi się, że Wysoka to fajny teren dla przygotwanej terenówki lub tańszego auta, którego nie będzie żal uszkodzić.
Współtowarzyszy wpisanych na listę bardzo więc proszę ostateczne o zagłosowanie na miejscówkę z uwgzlędnieniem opcji Bytomskiej, ponieważ czasu do terminu, który wybraliśmy jest coraz mniej a chcę opracować trasę.
Możemy zrobić Bytom/Tarnowskie Góry ponieważ jest to bliżej a chętnych jest mało (choć nie wiem dlaczego i jeżeli ktoś ma jakieś sugestie w tym względzie to bardzo o nie proszę).
Szykuje się więc kameralna impreza.
W zimie lub na wiosnę możemy zrobić coś większego (np. Nowy Sącz), a teraz możemy się spotkać w małym składzie (co nie znaczy, że nie będzie zaje ...fajnie .
W takim wypadku pośmigalibyśmy w terenie przez ok. 3 godziny, nakręcilibyśmy trochę fajnych pamiątek, potem obiadek, zdjęcia pamiątkowe grupowe i zakładając, że zaczniemy spotkanie ok.11 około 18-19 się rozjedziemy do domów.Bytom blisko, więc niższe koszty i impreza jednodniowa.
Możemy też przyjąć opcję Nowego Sącza z noclegiem. Też będzie super nawet w małym składzie (bo skład zacny).
W Sączu większa różnorodność tras, również więcej długich i technicznych podjazdów (np. z jazdą brzegiem koleiny, długie strome zjazdy jak w pierwszej części Rajczy itp.). W zasadzie gotowy jestem do przygotowania jednego i drugiego. Po rozmowach telefonicznych z Riczim i Janem uznaliśmy, że w Sączu nie robilibyśmy gry terenowej tylko przejazd.
To co moi drodzy?
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-09-11, 07:15, w całości zmieniany 5 razy
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2013-09-11, 10:45
Witam
Widze że tak czy siak w ogóle mamy 5 chętnych na II PPZD. Jak miałby być NS na dwa dni to liczyłem na 7-8 załóg minimum, ognisko, kiełbaski itd.
Przy 5 załogach (może ktoś dojdzie bo jak widzę większość forumowiczów woli jechać do salonu na "piknik" a nie na II PPZD, przynajmniej tak to na forum wygląda)
II PPZD wyjdzie zatem w Bytomiu i pojeżdzimy, porozmawiamy o autach, może grill, zdjęcia, i oczywiście przejazdy i łopaty...
a na NS wybierzemy szaleńców (ostatnio było 3 na górskie Daciowe trasy do objechania ) ?
Ostatnio zmieniony przez janzet 2013-09-13, 14:09, w całości zmieniany 2 razy
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-09-11, 11:22
Zgadzam się w 100%, a zdanie drugie to sedno. Ale ponoć 90 % terenówek nie widziało nigdy terenu a co dopiero suv...
Ok. To w takim razie 28 września spotykamy się w Bytomiu.
Trasy sądeckie mam w pamięci i wybierzemy się na nie po prostu w 3 auta w ustalonym terminie.
Biorę się za szczegóły...
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-09-11, 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2013-09-11, 19:51
No to po Albanii. Teraz nam mało co straszne
NS - chętnie, ale wiosną - zbyt mało czasu na 2 dniową imprezę.
Rajcza - prędzej
Bytom lub TG - najchętniej
Preferowane terminy - ostatni weekend września lub pierwszy października
Janzet, możesz kreślić dokładniej w jakim serwisie udało ci się to cudo zdobyć? Już miałem zakupić na alledrogo ale może uda się wysępić w jakiejś sieciówce w okolicy Warszawy.
Możemy zrobić Bytom/Tarnowskie Góry ponieważ jest to bliżej a chętnych jest mało (choć nie wiem dlaczego i jeżeli ktoś ma jakieś sugestie w tym względzie to bardzo o nie proszę).
mi osobiście szkoda felg i lakieru aczkolwiek z ciekawością oglądam.. Poza tym wydaje mi sie, ze powinien byc wiekszy nacisk na sprawy poza-jazdowe, czyli wlasnie "na pewno ognisko" a nie "byc moze ognisko". No i trzecia sprawa - co innego jakby wszystko bylo juz zaplanowane, z ustalonym terminem, trasa i atrakcjami a co innego jak organizatorzy na razie gdybaja ;)
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Ostatnio zmieniony przez kilazz 2013-09-12, 11:14, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2013-09-12, 11:23
Gdybanie wynika z tego, że członkowie klubu są rozsiani po całej polsce. Ilość chętnych z danego regionu determinuje wybór trasy.
Dlatego zrobimy Bytom.
Ideą jaka przyświeca mnie, Janowi i Ricziemu jest to aby pojeździć sobie wspólnie , pobawić się możliwościami naszych aut i uczyć się techniki jazdy terenowej w różnych warunkach. Ognisko można zrobić wszędzie i zawsze a spotkanie w terenie wymaga znalezienia lokalizacji odpowiedniej na zlot, wcześniejszego wyjazdu, rozeznania trasy, okolicy i wymogów dotyczących samochodu niezbędnych do przebycia jej. Dlatego uznałem, że to jest najważniejsze. Generalnie więc chodzi nam o zabawę autami w terenie i szukamy do tego współtowarzyszy mających taki sam cel. Traktujemy ognisko jako dodatek.
Dziękuję Ci jednak za głos ponieważ zawsze impreza większa jest ciekawszą i dlatego przy następnym zlocie wezmę to pod uwagę.
O lakier i felgi się nie obawiaj w Bytomiu ich nie zniszczysz.
Zapraszamy Cię Kilazz do udziału.
Ajax super, że będziesz. Jesteśmy też bardzo ciekawi relacji z Twojej wyprawy, także nastaw się proszę na jazdę ale i na opowiadanie
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-09-12, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: DUSTER 4X2
Silnik: 1.5 dCI
Rocznik: 2010 koniec KONIEC 2014 TERAZ 2018
Wersja: Prestige2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 371 Skąd: WROCŁAW/BRESLAU
Wysłany: 2013-09-12, 18:58 jeżeli to Bytom
to piszę się razem z synem:) w końcu coś bliżej wrocka a w ogóle będą jakieś dzieci??:)aha i co z noclegiem??? flaga Rumunii i muzyka z tego kraju na zlot gwarantowana:)
Ostatnio zmieniony przez Louis79 2013-09-12, 19:14, w całości zmieniany 2 razy
Właśnie wróciłem z urlopu, a padł mi akurat laptop i nic nie wiedziałem co w temacie II PPZD. Teraz czytam i jedziemy do Bytomia też pasuje. Może nowa lista i zobaczymy ile osób się dopisze do spotkanie na zlocie.
Wysłany: 2013-09-13, 12:26 Re: jeżeli to Bytom
Louis79 napisał/a:
to piszę się razem z synem:) w końcu coś bliżej wrocka a w ogóle będą jakieś dzieci??:)aha i co z noclegiem??? flaga Rumunii i muzyka z tego kraju na zlot gwarantowana:)
Zapraszamy serdecznie. Jak masz zdjęcia to weź proszę. Przydadzą się do opowiadania.
Imprezę planujemy na jeden dzień ale dziś lub jutro pojadę na miejsce rozeznać jeszcze jedną trasę w okolicy, którą dodatkowo moglibyśmy przejechać więc potwierdzę Ci tani nocleg jeżeli chcesz.
Wysłany: 2013-09-13, 20:43
Sorki. Myślałem, że jechałeś do Rumunii - źle zinterpretowałem.
Dziś byłem jeszcze w pobliskiej restauracji i rozmawiałem o naszej imprezie. Mam zgodę na nieodpłatny wjazd na tor 4x4 więc nasza trasa bardzo się powiększyła o szerokie ale koleiniaste, błotniste pojazdy. Dziś już jeździłem przy okazji...super. Myślę, że mamy jazdy na cały dzień i to naprawdę ciekawej jazdy.
Dodatkowo możemy zjeść na miejscu przy torze obiad przy kominku (17- 25 zł porcja zależy co się zamówi)
Jak zamówimy po kiełbasce do bez dopłat rozpalą nam ognisko w zadaszonym pomieszczeniu z paleniskiem na środku i najlepsze co mi się udało załatwić:
Jest sala dyskotekowa, także zakończymy potańcówką. Jak będzie nas ok.20 osób to bez dopłat to wszystko mamy i salę dla siebie w terminie 28 września -innych gości pani menadżer przekieruje na drugą salę. Tylko prosiła, zeby się zadeklarować na 100 % z ilością. Zatem otworzę nowy temat i zbieramy chętnych. Dużo jest tras dostępnych dla 2x4 więc zapraszam wszystkich. Zabawa będzie super.
Wysłany: 2013-09-13, 21:42
W związku z wyklarowaniem się ostatecznego wyjazdu zakładam nowy temat dotyczący II PPZD w Bytomiu. Proszę o wpisywanie się na listę uczestników tu:
http://www.daciaklub.pl/f...d5b1ff0#1617917
Wysłany: 2013-09-13, 21:54
wox napisał/a:
Jak będziecie planowac Nowy Sącz, to może mógłbym się z Wami "pobawić" , ale - oczywiście - nie Dacią
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2013-09-14, 15:00
Forumowicze czas na II PPZD. teren jest bardzo fajny, o samochody się nie trzeba martwić, o przyrodę też, wykażcie inicjatywę i przyjedźcie na II PPZD. Rozmawiamy ze sponsorem i może nie o nagrody chodzi ale o upominki.
Kilka załóg już jest czekamy na więcej !!!
PS czy ktoś ma nalepki Dacia Klub Polska na szybę ?
Wysłany: 2013-09-15, 18:41
Przyjedź, przyjedź. Pomyśleliśmy nad fajnym programem. Trasy dziś objechaliśmy jeszcze z JanemZet w całości. Jak będzie nas więcej to liczymy na upominki z Dacii.
Dopisujcie się proszę na nowej liście tu:
http://www.daciaklub.pl/f...d5b1ff0#1617917
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-09-15, 18:42, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum