Nie są jednobryłowe (z wyjątkiem iQ, który z kolei jest dwuosobowy).
Błąd. iQ jest czteroosobowy. Fakt, nie ma wtedy w ogóle bagażnika, ale jak komuś jest on potrzebny, to zainteresuje się większym samochodem za mniejszą cenę.
Co do reszty - sylwetka Twingo:
I sylwetka up:
Nie chce mi się szukać reszty. W czym up! jest mniej jednobryłowy od Twingo ?
Ponadto delikatnie zasugeruję, że lekko zeszliśmy z tematu
@ponizej - z tego co wiem wyszliśmy od tezy "
Śmiem zauważyć, że w segmencie jednobryłowych trzydrzwiowych małych samochodów [...] obecnie dostępnych jest zero, słownie 0 modeli jakiejkolwiek marki." Jeśli obecnie dostępnych, to wypadałoby, aby argumenty dotyczyły obecnego twingo.
Ostatnio zmieniony przez yadoctor 2013-02-13, 15:22, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-18, 12:42
laisar napisał/a:
bebe napisał/a:
powiedz mi w twarz, że van coupe miał w sobie ziarno racjonalności
Patrzę Ci prosto w oczy: miał (: Ty się po prostu niepotrzebnie zafiksowałeś na słówku "kupe!", a tymczasem owo ziarno leży obok - że wieeeelkie i luksusowe, ale że w zasadzie dla 2 osób, więc wystarczy 2 drzwi, za to wyrąbistych, żeby emerytom się dobrze wsiadało. Bo to przecież auto dla ludzi, którzy etap jeżdżenia espacem z dziećmi mają za sobą, ale polubili ten typ auta - więc zamiast wozić się 7-osobową landarą albo jakimś młodogniewnym płaszczakiem-sporciakiem, do którego ciężko zgiąć grzbiet, to dostają cut-mjut-stylowe vanopodobne cuś.
No dobra, prawie mnie przekonałeś. :] Krótkowzrocznie założyłem, że jeżdżenia vanem nie można lubić, bo tym się jeździ za karę. ;) Doświadczenie z vanami mam zerowe, może to stąd.
Drugie Twingo było dwubryłowe, ergo - właściwie nie było to Twingo
Powinien być odgórny zakaz używania tych samych nazw dla nowych wersji produktów - w końcu nie byłoby by potworków w rodzaju clio4, golfa7, colta6 czy civica9 /:
Siedzi się jeszcze wyżej, więc zależy - jak oszklenia dużo, to jest spoko.
bebe napisał/a:
jeszcze trudniej zaparkować
Plusy ujemne gabarytu.
(Albo odwrotnie, zależnie od gustu).
bebe napisał/a:
jeszcze większy promień skrętu
A to akurat niekoniecznie - rozstaw osi nie musi być już większy, a po wtóre to układ kierowniczy w daćkach jest zrobiony na aby-aby. Tymczasem przy wypasie i gabarytach da się to zrobić _dobrze_. Pozostaje więc tylko uważać na zachodzenie nawisów (czyli j.w., +/-).
Nie namawiam, oczywiście, pokazuję jedynie inną optykę (:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2013-02-19, 09:33, w całości zmieniany 1 raz
Laisar, gdyby był dostępny pakiet taki, jak ma na sobie prototypowa MCV Steppe Concept (szary plastik, nadkola, felgi), to bym się długo nie zastanawiał.
Ale to co jest dostępne obecnie na Ecoplast Acess to niestety tylko ersatz tego bardzo fajnego pakietu, ale i tak o tym myślałem, tylko ceny są zaporowe - przód i tył plus progi to wydatek około 3000 złotych, więc zamontowałem tylko osłony tylnych drzwi, które z doświadczenia mogę powiedzieć że się przydają i kilka razy uniknąłem dzięki nim obtarcia lakieru.
Laisar, ja widziałem niestety tylko czarny i "matowy chrom" na elementach, na stronie http://www.ecoplast-access.com/ wydaje mi się, że to są jedyne oryginalne zestawy "pseudo-suv" do Logana MCV. Jak widziałeś gdzieś szare, to podziel się linkiem, plz.
I jeszcze zapytanie odnośnie Lodgy Stepway - w artykule z silników wymieniany jest tylko najmocniejszy diesel, który dla mnie w ogóle nie jest opcją. Czy ktoś wie może czy będzie benzyna 115 KM ze zwykłej Lodgy ?
Przecież ten artykuł to 1) nieoficjalny 2) staroć - co będzie naprawdę, to się dopiero dowiemy.
Mikele napisał/a:
widziałem niestety tylko czarny i "matowy chrom"
No weź przestań, jaki to chrom - nie widziałem na żywo na MCV, ale na fotkach wygląda na taki sam plastik jak np klamki czy kółka na wywietrznikach, właśnie bardziej szary niż mający cokolwiek wspólnego z metalem. Tak jest też na sandero+SUV czy duster+look.
(TSD Ecoplast część elementów robi też z "Twoim lakierem" - "ton caisse").
Ale szarego a la steppe faktycznei nie widziałem - może po prostu pomalować? (;
No weź przestań, jaki to chrom - nie widziałem na żywo na MCV, ale na fotkach wygląda na taki sam plastik jak np klamki czy kółka na wywietrznikach, właśnie bardziej szary niż mający cokolwiek wspólnego z metalem.
Jakkolwiek by to nie wyglądało, w oficjalnych materiałach, jeżeli się nie mylę, nosi to właśnie nazwę "matowego chromu", chociaż z chromem oczywiście nie ma nic wspólnego
laisar napisał/a:
Ale szarego a la steppe faktycznei nie widziałem - może po prostu pomalować? (;
Ja już wolę żadnego plastiku nie malować, może zrobię dziś fotki jak mi się łuszczy kolor na grillu i zderzaku, to się załamiesz...
Takie zdjęcie znalazłem na necie.
Samochód wygląda nieco inaczej niż na wizualizacji tutaj , ale w sumie zawsze chyba tak to wychodzi :) Przede wszystkim wydaje mi się (może to tylko złudzenie ?), że zawieszenie jest znacznie niższe...
Zdjęcie pochodzi z tureckiej strony tutaj niestety ani słowem nie wspominają w tekście o wersji Stepway, nic też nie znalazłem na stronie firmowej http://www.dacia.com.tr/
Dokker i Lodgy Stepway są tylko dla Turków, części są produkowane przez Turecką firmę, która otrzymuje zamówienia na przerobienie na taką wersje, o ile dobrze zrozumiałem
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-05-20, 19:17, w całości zmieniany 2 razy
No właśnie na Lodgy Stepway to mi to średnio wygląda, moim zdaniem
Ciekawe - jeśli to prawda że robią takie zestawy, to może oferta jest gdzieś w necie ?
bez windowania zawieszenia już nie będzie pełnoprawnym Stepwayem
No i może właśnie dlatego wciąż go jakoś nie widać, mimo wcześniejszych zapowiedzi... Co prawda MSZ mogłoby to akurat nakręcić słabą sprzedaż, ale może zostawiają to sobie, żeby mieć co pokazać na przyszłorocznych autosalonach, np najbliższej Genewie?
(To ja tylko tradycyjnie dołączam jeszcze życzenie o 4x4 (; ).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-09-12, 18:10
logika nakazywałaby tak uczynić - w końcu "stepway" co czegoś zobowiązuje W sandero z tym przydomkiem przeswit zawstydza niejednego "prawdziwego" suva
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum