Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2014-03-02, 14:59
Karenzo napisał/a:
Pełne gratulacje Kratylos znowu popisałeś się prostactwem...
Co to za język? Kolego daruj sobie takie wypowiedzi ... bo właśnie one, pachną tym co zarzucasz Kratylos'owi. Chciałem przeczytać dalej Twój post ... ale po tym zdaniu zrezygnowałem.
Kratylos [Usunięty]
Wysłany: 2014-03-02, 16:38
Ostatnio zmieniony przez Kratylos 2014-03-02, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-03-02, 17:22
Kratylos napisał/a:
tak zgadzam sie, ale wiem ze nie bedze to zdanie popularne na forum... bo jak ktos juz dolozyl lpg do benzyny bedze rękoma i nogami bronił swojego wyboru
Bez przesady, każdy czasem broni swego Z drugiej strony jak w którymś poście Zauważyłeś ponadprzeciętny optymizm i wychwalanie daci przez nowych użytkowników, szczególnie nowych salonowych sztuk. Kierowca się cieszy jak kupi i jak sprzeda. Też na początku bezkrytycznie podchodziłem do samchodów marki Dacia. Choć np. Logana MCV uważałem za brzydala. Później przyszła refleksja, logan MCV mnie przekonał do siebie, z używanych zaś z nowych kibicuje wciąż dusterkowi. Resztę modeli na dzień dzisiejszy według mnie jest nie wartych swej ceny i wciąż zbyt słabo wykończonych. Przy okazji wątku o LPG wychodzą problemy z tymi instalacjami częstsze niż w silnikach 1.5 dci.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-03-02, 17:22, w całości zmieniany 2 razy
Jest w mojej okolicy firma zajmująca się instalacją LPG od 16-17 lat.
LPG fabryczne od roku-dwu..?
Doświadczenie ,praktyka,umiejętności,rzetelność ......
LPG mam od 15 lat i 15 lat jestem zadowolony.
Dobra wymienione dziś Przewody WN i ..... Troche lepiej zapala, lepiej silniczek chodzi ale dalej gaśnie na zimnym , dziś odstawiłem auto do warsztatu juro od rana regulacja zaworów .... zobaczymy na 99% to zawory.
Potwierdzam. Miałem takie same objawy - gaśnięcie na zimnym, przy dojeżdzaniu do świateł, itp. Wczoraj wyregulowane zawory (podobno bardzo "ciasno" było) i jak ręką odjął. Na wyższych obrotach też inna kultura pracy i jakby mocy więcej :)
LPG od 30 000 km.
Co ile km powinno się te zawory sprawdzać? czy dopiero jak wystąpią "objawy"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum