Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-03-10, 13:58
robił ktoś może ostatnio aktualizacje w dusterze? Ja mam ciagle 4.02 i mapy z grudnia, dzisiaj patrzyłem i nic nowego mi nie pobiera, ktoś może potwierdzić żebym miał pewność że jest ok? Około 15tego mijają 3 miesiące jak mam Dustera i chce w razie czego skorzystać z darmowego upgrade'u.
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-03-10, 19:42
wojciech_69 napisał/a:
Również mam 4.02, dzisiaj sprawdzane mapki starsze
Ps. czy ktoś już kupował mapki po 49 Euro ? Czy jak na razie każdy na darmowym upgrade leci ?
johnson, skopiuj ściągnięte pliki mapki i odezwij się
no właśnie nic nie skopiuje teraz, bo skasowałem ostatni upgrade żeby mieć miejsce na USB a teraz jak nie wykrywa aktualizacji to chyba nic nie ściąga, ja mam wersję na całą Europę i sprawdzę czy też mam tylko 3 mies aktualizacji czy nie, ale to dopiero za tydzień jak miną 3 mies, na razie pokazuje mi jakiś pakiet 2013 q2 gwarancja najnowszych map, też coś takiego masz?
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-03-15, 14:17
Cav napisał/a:
O gwarancji na Media Nav możesz zapomnieć jak zapodasz alternatywny soft.
Albo przed wizytą w serwisie musiałbyś wgrywać aktualizacje oryginału.
Jak padnie elektronika to jak niby ktoś określi co było w środku?. Grat nie włącza się, to nikt go w żaden sposób nie uzdrowi, bo czasy dłubania lutownicą się skończyły. Serwis zamówi nową nawigację z magazynu, a starą odda. A wtedy to nawet mogą robić co chcą. Ja nic nie grzebałem w nawigacji, przestała działać, serwis ją wyjął i tyle ją widziałem. Mało to jest specjalistów co chcą dorobić w serwisie i kombinują z częściami?.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-15, 14:24
Nie no jasne, w przypadku padu hardware nikt nie będzie sprawdzał softu.
Chodziło o to, że jak Ci się coś nie uda z tym softem i pojedziesz do serwisu, że niby źle działa nawigacja, to łatwo stwierdzą obecność nieautoryzowanego oprogramowania.
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-03-15, 14:26
Wiesz, ja bym nie przeceniał możliwości i wiedzy w serwisie. Radia nie potrafią obsłużyć, a co do Media Nav to nawet nie wymagam, aby wiedzieli co to jest.
Akurat pracuję nad uruchomieniem w sofcie oryginalnym kamery cofania, aby radzieckiego softu nie trzeba było wgrywać...
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
Super. Czekam z niecierpliwością na uwagi co do funkcjonalności tego rozwiązania.
Udało Ci się samodzielnie dostać się do Windowsa?
Co do AutoMapy to chyba jednak nie będzie ona współpracować z MediaNav.
Ostatnio zmieniony przez baks 2014-03-15, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
dacialoganmcv ale Boogie wydaje mi się że chodzi raczej czy potrafisz zaktualizować mapy w znaczeniu "złamać mapy by wgrać na inną daczkę" bo skoro bawisz się w wyższą elektronikę z kamerką cofania, to takie rzeczy to pryszcz dla Ciebie...?
Mam pytanie do posiadaczy MediaNav w swoich daćkach:
1. Czy da się jakoś przełączyć żeby system bluetooth działał na 4 głośnikach a nie tylko na 1 od strony kierowcy?
2. Czy u Was też podczas przychodzących połączeń przy niektórych wyświetla się tylko numer telefonu, a przy niektórych nazwa osoby dzwoniącej? Dodam, że nie mam zdublowanych żadnych kontaktów na SIM, wszystkie są w pamięci telefonu.
Jeżeli ktoś wie jak to rozwiązać to z góry dziękuję za każdą sugestię :)
1. Chodzi Ci o rozmowy czy muzykę. Wydaje mi się, że u mnie nie działa na jednym tylko na wszystkich. Muszę sprawdzić, ale raczej bym zauważył taka zmianę dźwięku.
2.A w pamieci telefonu nie masz zdublowanych. Mi Samsung jakos sam to zdublował i mam kilka razy zapisane :/
1. Chodzi mi o rozmowy. Muzyka w audiostreamingu działa normalnie na 4 głośnikach, ale już rozmowy tylko na 1.
2. Nie mam zdublowanego żadnego kontaktu. A u Ciebie wyświetlają się normalnie nazwy przy każdym połączeniu?
Ostatnio zmieniony przez mik 2014-03-28, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum