Wysłany: 2014-01-13, 13:41 Fotki chlapaczy z Aventure
Witam
Potrzebuje fotek chlapaczy z Aventure a w szczególności wkrętów mocujących do nadwozia ile tego i gdzie są ??? Chodzi o przód w Dusterze bo zakupiłem takowe ale coś mi nie pasuje i nie wiem gdzie ma być zamontowany jeden wkręt :(
_________________ 1.5dCi 90KM (115KM/260Nm)
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-01-15, 08:32, w całości zmieniany 1 raz
Pokaż zdjęcie jakieś tych chlapaczy bo nie ma w google.
Ja mam te orginalne do Dustera na przód i oprócz normalnych otworów na 3 śrubki które są w tylu nadkola + 1 plastik zatrask w nadkolu, były po 2 śrubki : 1 od dołu i 1 na zewnątrznej krawędzi chlapacza -- oczywiście chodzi o stronę.
Pokaż zdjęcie jakieś tych chlapaczy bo nie ma w google.
Ja mam te orginalne do Dustera na przód i oprócz normalnych otworów na 3 śrubki które są w tylu nadkola + 1 plastik zatrask w nadkolu, były po 2 śrubki : 1 od dołu i 1 na zewnątrznej krawędzi chlapacza -- oczywiście chodzi o stronę.
jutro porobię fotki dzisiaj nie miałem kiedy :(
ale mówisz o śrubce na dole właśnie gdzie i do czego ona jest dokręcona pamiętasz ???
Ta od dołu wkręcała się w ten plastik od spodu - przedni plastik z listew bocznych auta ; wkrecany też w nadkole 3 śrubkami o których pisałem wcześniej.
Przeanalizuj sobię to instrukcję którą masz do chlapaczy 638537420R
Na 3 wkręty masz "gotowe" otwory przy chlapaczu, a 2 jak widzę trzeba sobię samemu dowiercic "dostosować" chyba. Mi ASO zakładało więc dokładnie nie wiem ale tak wnioskuje z instrukcji.
Przeanalizuj sobię to instrukcję którą masz do chlapaczy 638537420R
Na 3 wkręty masz "gotowe" otwory przy chlapaczu, a 2 jak widzę trzeba sobię samemu dowiercic "dostosować" chyba. Mi ASO zakładało więc dokładnie nie wiem ale tak wnioskuje z instrukcji.
ta instrukcje znam i niestety ten jeden od spodu wychodzi mi w nadkole plastikowe i się zastanawiam czy tam ma być czy może jakoś inaczej to jest ??? Stąd właśnie to pytanie o fotki chciałbym zobaczyć jak to jest w tej wersji rozwiązane.
Chwila :)
Trza tu rozróżnic wersje tych chlapaczy:)
1.wersja dedykowane do Dustera gumowe,
2.wersja do daci,
3.wersja od Aventura nie jest to samo co do Dustera te gumowe
Dedykowane do Dustera, kupione nota bene na niemieckim ebayu za 20 Euro nowe.
no to masz te 1 i one sa mocowane na 3 srubki od nadkola i zatrzask od nadkola oraz srubka od spodu powinna byc :)
Jeszcze jedna uwaga te gumowe dedykowane mozna montowac z osłonami na nadkolach a tych od Aventura niestety nie :(
Ja mam te 3 i tam mocowanie jest na 3 sruby od nadkola i jedna od spodu do nadkola :)
Ostatnio zmieniony przez BoloSr 2014-04-07, 08:28, w całości zmieniany 1 raz
Ja też mam na 3 śruby od nadkola w tym samym miejscu + wgłebienie na zatrzask i śruba od spodu.
No i o co tyle problemu ? o ten jeden zatrzask nie wiedziałeś co z nim zrobić ?
Poza tym wyglądaja tak samo i wydaje mi się że też zamocujesz z osłonami nadkoli, bo niby dlaczego nie, w końcu to tylko plastik.
Ja też mam na 3 śruby od nadkola w tym samym miejscu + wgłebienie na zatrzask i śruba od spodu.
No i o co tyle problemu ? o ten jeden zatrzask nie wiedziałeś co z nim zrobić ?
Poza tym wyglądaja tak samo i wydaje mi się że też zamocujesz z osłonami nadkoli, bo niby dlaczego nie, w końcu to tylko plastik.
Obrazek
chodzilo mi tylko o informacje jak sa przykrecone te chlapacze od dolu i tyle ale wiem juz ze sa przykrecone do nadkola bezposrednio i tyle :) a co do zamontowanai ich z oslonami sie wlasnei mylisz :) bo kupilem je od goscia ktory mial tak wersje Dustera i dal nakladki i ich juz nieszlo zalozyc :(
witam koledzy montował ktoś już takie chlapacze do dusera czy to faktycznie oryginały? jak to się montuje na oryginalne śruby od nadkoli??? http://allegro.pl/chlapac...4231306753.html
Są to oryginalne chlapacze ale uniwersalne dla modeli Dacii.
Dostępne są również dedykowane szersze dla Dustera. (które osobiście polecałbym kupić zamiast tych z linku).
Montaż na śruby w odpowiednie miejsca w plastikowy element przedniej cześci progu
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-05-18, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum