Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Nawigacja GPS
Autor Wiadomość
TD Pedro 



Marka: Dacia
Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 3464
Skąd: RP
Wysłany: 2014-06-08, 21:23   

dzięki... :-)
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-08, 22:28   

czacha79 napisał/a:
Możliwość wgrania map topograficznych to coś, czego nie dają inne produkty.

Właśnie zniknąłeś OziExplorera. :)
 
czacha79 



Marka: Jeep | Fiat
Model: Cherokee XJ | Bravo
Silnik: 4.0 | 1.4T Jet
Rocznik: 1992 | 2008
Wiek: 40
Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 43
Skąd: Białystok
Wysłany: 2014-06-09, 04:06   

Ozi jest świetny i beznadziejny zarazem. Bo co z tego że ma takie mozliwosci skoro nie jest to gotowy produkt do zakupienia w dowolnym sklepie?

Do tego jego obsluga jest daleka od intuicyjnej i poznanie go wymaga sporo czasu. Trzeba chcieć sie az tak w to zagłębiać bo inaczej nie ma to sensu. Co innego Garmin, gdzie po wyjęciu z pudełka mamy intuicyjną nawigację z możliwością rozbudowania funkcjonalności mapami, projektowania tras itd. Dlatego też uważam że to Garmin jest najlepszym rozwiązaniem, właśnie dzięki temu że nie jest aż tak zaawansowany jak Ozi.

PS. Ozi jest jak Linux .. Garmin jak OSX .. a wszystko inne to badziewny Windows :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez czacha79 2014-06-09, 04:11, w całości zmieniany 3 razy  
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-09, 12:22   

czacha79 napisał/a:
Ozi jest świetny i beznadziejny zarazem. Bo co z tego że ma takie mozliwosci skoro nie jest to gotowy produkt do zakupienia w dowolnym sklepie?

Do tego jego obsluga jest daleka od intuicyjnej i poznanie go wymaga sporo czasu. Trzeba chcieć sie az tak w to zagłębiać bo inaczej nie ma to sensu. Co innego Garmin, gdzie po wyjęciu z pudełka mamy intuicyjną nawigację z możliwością rozbudowania funkcjonalności mapami, projektowania tras itd. Dlatego też uważam że to Garmin jest najlepszym rozwiązaniem, właśnie dzięki temu że nie jest aż tak zaawansowany jak Ozi.

Wszystko prawda. Ale mi chodziło o sprostowanie twierdzenia, że jest Garmin i nic poza nim. :)

Jeżeli masz kontakt z urządzeniami Garmina, to możesz przybliżyć, jak obecnie wygląda kwestia map?

Moje zainteresowanie Garminem zgasło w momencie, kiedy wycofali się z GPMapy i zaczęli forsować jakieś swoje, nieaktualne i badziewne mapy, w dodatku z mało (jak dla mnie) sensowną polityką licencjonowania. Coś się zmieniło w tej materii? Kto obecnie jest dostawcą i jak wygląda aktualność map drogowych Garmina? Mapy topograficzne, te same pytania?
 
czacha79 



Marka: Jeep | Fiat
Model: Cherokee XJ | Bravo
Silnik: 4.0 | 1.4T Jet
Rocznik: 1992 | 2008
Wiek: 40
Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 43
Skąd: Białystok
Wysłany: 2014-06-09, 13:03   

Ok, prostuje - oprócz Garmina do wycieczek poza asfalty świetny jest jeszcze OziExplorer, ale wymaga wcześniejszego głębszego zaznajomienia z jego działaniem .. :mrgreen:

Do Garmina wgrywasz co dusza zapragnie, od wczesniej przygotowanych w sieci map topograficznych po sztabówki sprzed wieeeelu wielu lat ktore mozesz zeskanowac i wgrac sam w odpowiednim formacie. Darmową mapą Polski która jest stale rozwijana jest UMP-pcPL - http://ump.waw.pl

O licencjach sie nie wypowiem, nic nie wiem na ten temat bo mnie totalnie nie interesuje - uzywam urzadzenia zgodnie z przeznaczeniem .. i raczej legalnie ;)

Projektowanie tras jest proste - odpalasz na komputerze program dolaczony do nawigacji, rysujesz trase, tworzysz odpowiednie opisy i wysylasz do urzadzenia. Gotowe :mrgreen: Bardziej zaawansowane jest korzystanie z Google Earth i pozniejszy eksport, ale z tym tez nie ma problemow.

Garmina mam od 2 miesiecy, zdecydowalem sie po wielu godzinach spedzonych na forach tematycznych .. bralem tez pod uwage Oziego. Jednak zwyciezyla prostota i uniwersalnosc.

Polecam forum http://www.garniak.pl/ .. tam znajdziecie wszystko odnosnie map i urzadzen Garmina.
Ostatnio zmieniony przez czacha79 2014-06-09, 13:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
Farurej 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Wersja: Duster
Dołączył: 19 Paź 2012
Posty: 55
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-06-10, 09:31   Garmin

Też mam starego (255W) garmina. Oryginalne mapy navteqa mam wykupione w licencji dożywotniej - wygoda duża. A pieniądz nie taki wielki - ze 300PLN zapłaciłem raz na jutro. Używam też darmowych ump topo, openstreetmap też w wersji morskiej. I chociaż wszystkie te mapy są słabe, przestarzałe, często niekompletne, to jestem zadowolony. Używam do orientacji głównie procesora wewnętrznego (tego w głowie) a garmina tylko pomocniczo. Również do OC - kolejne skrzynki dogrywa się ze stronki prosto łatwo i szybko (ze trzy kliki)
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 29
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1596
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-14, 12:54   

Miał ktoś z Was do czynienia z takim radiem/nawigacją do zabudowy 2 din jak
Go Clever Navio 702 ?
 
piotr. z 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 LPG fabryczny (tfu!)
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 763
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-06-19, 23:17   

Dominus napisał/a:
Miał ktoś z Was do czynienia z takim radiem/nawigacją do zabudowy 2 din jak
Go Clever Navio 702 ?
Blondi ma 701 (1DIN) ale bebechy są te same.
 
BigT 


Marka: Dacia
Model: Dokker VAN
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Mar 2014
Posty: 706
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-19, 23:55   

Że też nie wolicie sobie 7' tableta wsadzić...
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 29
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1596
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-20, 00:07   

BigT napisał/a:
Że też nie wolicie sobie 7' tableta wsadzić...


To co byś dokładnie zaproponował i jak z montażem aby wyglądało estetycznie i nie dyndalo ?
 
BigT 


Marka: Dacia
Model: Dokker VAN
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Mar 2014
Posty: 706
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-20, 00:19   

Generalnie opcji jest wiele, wszystko zależy od rzeźby jaką chce się zrobić.
Najprostsza - samsung galaxy 3 + oryginalny uchwyt - poniżej 550zł. Nic co miałem goclevera nie było choćby przyzwoite, okazywało się mniejszym, bądź większym syfem.W poprzedniej pracy miałem służbowe tablety z tej firmy i wymieniałem tak długo, aż w końcu olałem i sam sobie netbooka kupiłem, a aplikacje odpalałem na telefonie, bo nic nie dało się na nich zrobić.

Druga opcja: http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10643 ;) Ale np w osłonie przeciwsłonecznej.
Mi nie chciało się przenosić anteny od GPSa.

Kolejna - zamontować tablet w miejsce 2din radia.

I tak dalej. Ale wydawanie 1000zł na goclevera to tak sobie myślę.
Pytanie brzmi czego tak naprawdę oczekujesz, potrzebujesz i co chcesz uzyskać ?
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 29
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1596
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-20, 00:27   

W chwili obecnej czekam na przesyłkę z tym GoClever ale dałem za niego z wysyłka 399,00 nowego. (przypadkowy zakup) Przetestuje sprzęt i zobaczę czy tej ceny był wart. Miałem swego czasu styczność z navi tej firmy i było ok. A cena z przed przeceny czyli ponad 800 (lub więcej różne ceny widziałem) był nie dał a przy takim pułapie można było by już myśleć np o GMSie który ma lepsze opinie.

Co do GoClevera 702, jest użytkownik u Nas na forum. Od dwóch lat użytkuje to radio i brak problemów
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-06-20, 07:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
bebe 
Junior Admin
Major Major Major Major



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 26 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-24, 15:14   

Yaaay, Alga AN5050 HD BT TMC WTF wypięła wrotki. :( Po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach działania wyłącza się, na ekran zaś wyłażą artefakty przecudnej urody. Po pierwszym wyłączeniu wywala się raz za razem.

Rozmawiałem już z firmą Alga, zgodzili się na zwrot kasy za urządzenie.

Na chwilę obecną pomysł jest taki, żeby za tą kasę kupić magiczny uchwyt na rozmaite telefony (NZŻ i ja mamy różne), do tego licencje Automapy na iOSa i Ądruła i nawigować tefalonami. Odpadają mroczne plany, żeby nawigację możliwie zintegrować z pojazdem, zabudować, podłączyć na stałe, itp. Co nie do końca musi być złą rzeczą. :) Telefony wymieniamy w miarę często, mam też wrażenie, że nawigacja na óne rozwijana jest szybciej, więc przynajmniej będziemy mieli krwawiące ostrze. :> Do nawigacji zagranico zostaną GógielMaps (teoretycznie można sobie zapisać wybrany fragment do nawigacji offline, na wszelki pażarnyj słuczaj mam też pakiet danych w roamingu), do nawigacji topograficznej będziemy czegoś szukać.

Tym samym żegnam ozięble nawigacje na WinCE. :>
 
Lza 



Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Cze 2014
Posty: 1065
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2014-09-25, 21:34   nawigacja (jako oddzielne urządzenie, nie seryjna)

Ciekawi mnie, jakie nie wbudowane fabrycznie w samochód nawigacje używacie (zarówno platforma sprzętowa jak i software).

osobiśćie mam jakiegoś pecha do nawigacji - w ciagu oststnich 4 lat miałem 4 różne nawigacje
- mio
- manta
- garmin
- pentagram nomad evo

Z wyjątkiem garmna pozostałe skonały sprzętowo (mio, manta: zawodły ekrany, w pentagramie coś z płytą główną (chipsetem, czy jak to nazwać). Manta miała od początku fatalny wyświetlacz, pentagram miał świetny wyśwetlacz, ale sprzętowo nie dawał rady (programy do nawigacji się zacinały, całe urządzenie się wieszało, ciągłe resety itp.) mio było z tego najfajniejsze, jednak już po gwarancji wyświetlacz przestał reagować na dotyk a cena wymiany przewyższała koszt zakupu nowej nawigacji. Garmin jest śwetny sprzętowo, (bardzo dobra dokładność GPS, odporny na wszystko co do tej pory mu robiłem - upadki, zamoknięcia, zabłocenia, używanie w górach przy temperaturze -20 itp.) ale oprogramowanie ma "jedyne słuszne - garminowskie, kompletnie do bani" i nie da się wgrać nic innego. Do jazdy samochodem nie za bardzo - mały ekran i generalnie po wybranu trybu samochodowego prowadzi w zagadkowy sposób (spycha na boczne drogi, nie obce mu jest prowadzenie trasy polnymi drogami przez lasy pola..).

Teraz chiałbym zakupić jakąś navi do samochodu i zastanawiem się nad
navRoad Enovo (http://navroad.com/product/enovo-s6/?ref=10&tax=wi-product-category) lub Auro (http://navroad.com/product/auro-s6/?ref=10&tax=wi-product-category) s6 lub navRoad nexo mobi (http://navroad.com/product/nexo-mobi/)

Czy ktoś z was używa tych nawigacji i mógłby podzielić sę opinią?
 
benyo 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 686
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2014-09-25, 21:41   

Może to nie jest do końca odpowiedź jakiej oczekujesz, ale też może jakaś podpowiedź jest.
Ja używam aplikacji w telefonie komórkowym (akurat NaviExperta), jeździłem z nim po całej Europie i zawsze zawiódł mnie do celu. Plusem aplikacji w telefonach jest to, że są online, czyli na bieżąco uzupełniają dane o trasie korkach wypadkach itd. A nowe trasy pojawiają się w ciągu max. paru dni.

Nawigacje firmowe mają ten minus, że po roku, dwóch mapy bywają dość mocno nieaktualne, zwłaszcza, że w tym naszym kraju trochę dróg jednak powstaje.

Ale oczywiście nie neguje ich użyteczności. Podaje tylko jako jedną z alternatyw.
Ostatnio zmieniony przez benyo 2014-09-25, 21:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
jurek 


Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna
Pomógł: 4 razy
Wiek: 72
Dołączył: 20 Wrz 2007
Posty: 1000
Skąd: krakow
Wysłany: 2014-09-25, 21:53   

Online, dla jednych zaleta, dla innych wada. Ja kupiłem tablet Samsung Galaxy tab2, 7 cali. Mam Automapę z Europą, Mapę Map i TomToma. Jak chcę ponosić koszty transeru, mogę też używać Naviexperta lub inne online. Odbiornik GPS świetny w tym tablecie, poza tym w razie potrzeby mam internet albo po wifi, albo po sieci komórkowej. Jak dla mnie ok. pozdr
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-25, 21:56   

Nie znam akurat tych urządzeń dlatego w wyborze samego urządzenia nie bardzo Ci mogę pomóc.
Ale jeśli chodzi o wybór programu nawigacyjnego to z mojego wieloletniego doświadczenia mogę polecić AutoMapę.
Może nie jest tak ergonomiczna jak inne programy ale po pierwsze jest nasza :-D
Sprawdzałem ją przez ostatnie 11 lat i nigdy mnie nie zwiodła na manowce ani w Polsce ani w Europie ( w odróżnieniu od Tomtoma czy iGo)
Miesiąc temu jako jedyna przeprowadziła mnie bardzo dokładnie przez górskie ścieżki Albanii.
Jako urządzenie używam od 7 lat HTC 7500/7510 ( jest to pierwsze urządzenie HTC z ekranem 5 cali oraz telefonem działającym wyłącznie w trybie głośnomówiącym)
Takiego HTC można upolować obecnie na portalach aukcyjnych za ok 120 - 150 zł .
Sprawdziło się w we wszystkich samochodach które miałem. Jedyna wada jego to słaba widoczność w pełnym słońcu - gdy pada bezpośrednio na ekran.
Funkcję głośnomówiącą wykorzystywałem na początku ze zdublowaną kartą SIM Ery a później z klonem karty ( było to naprawdę świetne rozwiązanie)
 
Karenzo 


Marka: Dacia--> Subaru
Model: Duster 4x2 -->Forester
Silnik: 1.6 16V 105 LPG K4M 616 --> 2.0 16v FB20
Rocznik: 2012 --> 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 48 razy
Dołączył: 23 Sty 2012
Posty: 4566
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-25, 22:09   

najlepsze jest google maps
wie wszystko o wszystkich

najlepsze czasy przejazdu i zawsze aktualne .
Ponieważ google maps szpieguje każdego z androiem mają trasy przejazdów milionów polaków dlatego mają zawsze najlepsze trasy .
Gogle ma też własnego satelity więc nawet jak nie macie androdia was szpieguje ;-)
Jak mam internet 2 GB w lte dlatego go używam a tak bez interentu to mam germina co kupiłem w promocji za 2 zł
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-09-25, 22:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
waldek72 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1,6 16v
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate2
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Sty 2014
Posty: 279
Skąd: Białystok
Wysłany: 2014-09-25, 22:37   

ja mam navroada co prawda starszy model ale nigdy mnie nie zawiódł, bateria też nieźle trzyma chociaż już nie jest taka młoda, jeśli chodzi o mapy, ja używam offlinowych co do zasady a na navroadzie mam automapę.
 
uniks 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2011
Wersja: Arctica 5 os.
Dołączył: 12 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-09-26, 00:44   

Hej
Od 4 lat posiadam Larka 50.3 z wrzuconą AM na niego. Nigdy mnie nie zawiódł, a aktualizacje co kilka miesięcy sprawiają że dość wygodnie się z nim jeździ. Sam Lark do demonów prędkości nie należy, acz dramatu nie ma. Na co dzień jednak bawię się z nawką na telefonie, a mianowicie Wazem. Waze - czyli społecznościowa nawigacja (obecnie własność Googla), sprawdza się całkiem nieźle we Wrocławiu, gdzie jednak aktywnie kilka osób jeździ i raportuje korki, spowolnienia i inne zdarzenia drogowe. Co do samej dokładności Waza'a... well numeracji ulic jak na lekarstwo, a cała zabawa polega na tym żeby tworzyć ulice z numerkami :-)

PS.
z ciekawostek, google maps informacje o zdarzeniach na drodze pobiera m.in. z raportów, które zgłaszają użytkownicy Waze'a

Pozdrawiam
Krzysiek
 
Józef 


Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1,4 mpi
Rocznik: 2008
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 13 razy
Wiek: 67
Dołączył: 09 Mar 2014
Posty: 373
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2014-09-26, 10:20   

Również posiadam od czterech lat Larka z automapą i sprawuję się świetnie jeśli chodzi o prowadzenie i aktualizacje map. Zgadzam się ze swoim przedmówcą z wyrażoną opinią.
 
Lza 



Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Cze 2014
Posty: 1065
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2014-09-26, 21:22   

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi. Jak na razie nie mam smartfona, (mam telefon należący do niezniszczalnych) dlatego raczej myślę o oddzielnym urządeniu do nawigacji.

Józef, uniks: mam pytanie odnośnie larka z automapą (widzę, że model 50.3 ciągle w sprzedaży, co zasługuje na uwagę w dzisiejszym śwecie firm-widmo znikających ze świata po pół roku): czy macie tam mapę EU czy PL? Jeśli EU, to czy urządzenie potrafi wyliczyć i prowadzić po długich trasach (np. do Madrytu albo Istanbułu) - pentagram miał taki sam procesor i o ile przy nawigacji na trasach kilkaset km dawał radę, to w trasy naprawdę odległe musiałem sobie ustawać cel nie dalej niż 300km bo całej trasy nie dał radę zazwyczaj obliczyć, (wyskakiwał błąd braku pamięci albo się resetował) a nawet jak udało się mu obliczyć, to już w trakcie jazdy po kilkudziesięciu minutach wyskakiwał tenże błąd.
 
Józef 


Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1,4 mpi
Rocznik: 2008
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 13 razy
Wiek: 67
Dołączył: 09 Mar 2014
Posty: 373
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2014-09-26, 22:29   

Z przeliczeniem trasy nie ma problemu ostatnio robiłem z Polski do Niemiec długość prawie 900 km przeliczył i poprowadził bez problemu. Oczywiście stosuję AM. W zakupie Larka miałem mapę polski Copernikusa ale to była porażka.
 
jurek 


Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna
Pomógł: 4 razy
Wiek: 72
Dołączył: 20 Wrz 2007
Posty: 1000
Skąd: krakow
Wysłany: 2014-09-26, 22:35   

To zależy od pamięci sprzętu. Te z 64 mb będą długie trasy liczyły wolno. O wiele lepiej radzą sobie 128 mb. Tablet liczy bardzo szybko. pozdr
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 59 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2976
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-22, 11:21   

Od dziś mapy Nokia Here dla wszystkich Androidów >= 4.1 za darmo (cały świat offline):
http://360.here.com/2014/...or-all-android/
W tym momencie sens kombinowania z oddzielnymi Nawi jest co najmniej dyskusyjny
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne