Dziś rozmawiałem z mężem kuzynki. On jest pracownikiem w fabryce Mercedesa. Zajmuje dość wysokie stanowisko. Był zainteresowany Dacią, ale nie mógł się nadziwić, dlaczego nie ma "automatu" w opcji?
Żeby Dacia nie konkurowała z Renault. Było milion razy
Ależ moim zamiarem nie było wnikanie w przyczyny... Chciałem pokazać, że obywatele Niemiec, pracownicy Mercedesa, też oglądają Dacie i też smucą się brakiem "automata".
PS: W/w jeździ VW Passatem z słynną, wynoszoną pod niebiosa skrzynią DSG. Dla ciekawostki: Przy 90000 była wymieniona, bo się rozsypała...
Istnieją rynki, które liczą na automatyczną skrzynię biegów, więc być może już wkrótce zaoferujemy takie rozwiązanie w rozsądnej cenie. Pracujemy nad tym.
Mam nadzieje, że to będzie prawdziwa automatyczna skrzynia, a nie zautomatyzowane cudeńka... To takie moje, małe marzenia. Jak będzie, to zamawiam kombi.
Mam nadzieje, że to będzie prawdziwa automatyczna skrzynia, a nie zautomatyzowane cudeńka
Jak na razie, w dokumentacji z lutego br, w II generacji loganów/sandero jest tylko właśnie "zrobotyzowana" skrzynia sekwencyjna JS3. Oczywiście, może się to zmienić w każdej chwili - jak widać po niniejszym temacie, technologia prawdziwych automatów, hydrokinetycznych, była opracowana już bardzo dawno.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-08-19, 15:26
W Polsce nie ma i nie będzie - przynajmniej do ukazania się nowych modeli. Są w Rosji autach z rombem na masce
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-23, 08:12
O to to właśnie. Automat. Teraz z racji mijających lat i kontuzji lewego kolana u mnie staje się sprawą priorytetową. Peugeot w 301 wprowadził do tego małego silniczka skrzynię zautomatyzowaną i to jest coś, co sprawiło, że znów sprawdzę jak bardzo mi przeszkadza tyrkotanie tej 3-cylindrówki. Cena 45 za nówkę sztukę w automacie sprawia, że zastanawiam się czy znów używkę.. Spalanie 1.2 też zachęca. Ale jakby do mcv wstawili automat, to bym chwili nie się nie zastanawiał. Kombi to kombi. No i Dacia
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2014-09-23, 08:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum