Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Posty: 178 Skąd: Polska
Wysłany: 2014-11-11, 21:54
W pliku dźwiękowym można podmienić dźwięk na np. "radar" lub sygnał miły dla ucha.
Radary mają przypisaną inną numerację i część może nie działać.
W folderze data.zip --->project_config są dwa pliki: igo9.ini - tu są radary a w tym drugim ustawienia.
[speedcam_category:0]
activated_spoken_type=speech Aktywacja wypowiedzi
activated_speech="Speed camera ahead." Fotoradar.
overspeed_speech="Reduce your speed." Zmniejsz prędkość.
[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Mobile speed camera ahead." Fotoradar mobilny.
overspeed_speech="Reduce your speed."
speedcam_category:16]
activated_speech="Police control zone ahead." Policyjna strefa kontroli.
[speedcam_category:17]
activated_speech="Mobile speed camera ahead." Mobilny radar.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-11-11, 22:19
Cav napisał/a:
marmar napisał/a:
Cav i co do oryginału wrzuciłeś pliczek radarów we właściwe miejsce?
Zadziałało.?
Tak, zadziałało.
Ale efekt gorzej niż zły, bo dzwoni jak wściekłe ileśset metrów wcześniej przed fotoradarem, nawet gdy jeszcze nie masz ograniczenia.
I nie idzie badziewia wyłączyć, nawet mute nie działa, bo dzwoni dzwonkiem w samochodzie a nie przez głośniki - chyba tą głośniejszą wersją dzwonka od niezapiętych pasów.
Dzieciaka w aucie obudzi każdorazowo, nawet kilkunastoletniego.
Porażka na całej linii.
Trzeba by mieć jakiś dobry plik z radarami, bo mój zawiera również miejsca w których kiedyś ktoś widział ręczną suszarkę o w efekcie drze się tak co kilka km na DK8.
BTW: - przy okazji sprawdziłem, że przestały działać te alarmy na I-go z mediapika, albo za dużo tych plików ze speedcamami tam wrzuciłem.
Radar pokazuje na mapie, ale nie ma komunikatu i sygnalizacji.
jak wylacze ostrzeganie w ustawieniach to milknie? bo jutro jade do wawki i nie usmiecha mi sie to co piszesz, jak cos to moge jeszcze zaladowac stary plik
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-11-11, 22:54
johnson napisał/a:
jak wylacze ostrzeganie w ustawieniach to milknie? bo jutro jade do wawki i nie usmiecha mi sie to co piszesz, jak cos to moge jeszcze zaladowac stary plik
Uaktualniona wersja medi@pik z 23 listopada 2014.
Poprawione błędy:
- żółta kropka ikony Wolfa pozostaje cały czas na ekranie - w przypadku crashu - można wrócić do nawigacji bez konieczności wyłączania silnika i oczekiwania na reset MN
- poprawione pliki językowe - w nawigacji
- nowa skórka GJ
Wystarczy wypakować na USB i dograć aktualne mapy
Link do pobrania link aktywny do 20 grudnia 2014
Do uaktualnionej wersji Medi@pik - a dokładnie do skórki GJ udało mi się dostosować mapchangera.
Tzn w jednej nawigacji można mieć kilka różnych map - od różnych dostawców ale również własne mapy.
Otóż do Medi@pik można samemu przygotować mapy z map Open Street.
W załączeniu plik mapchangera który po rozpakowaniu trzeba wrzucić do katalogu extensions.
Ja osobiście dopisałem program przełączający do jednego z przycisków skróconego menu .
Zdjęcia wszystko pokazują.
Przykładowa mapa Polski OSM - co prawda dość stara Polska OSM 2010.12
Wysłany: 2014-11-26, 21:38
jas_pik napisał/a:
Do uaktualnionej wersji Medi@pik - a dokładnie do skórki GJ udało mi się dostosować mapchangera.
Tzn w jednej nawigacji można mieć kilka różnych map - od różnych dostawców ale również własne mapy.
Otóż do Medi@pik można samemu przygotować mapy z map Open Street.
W załączeniu plik mapchangera który po rozpakowaniu trzeba wrzucić do katalogu extensions.
Ja osobiście dopisałem program przełączający do jednego z przycisków skróconego menu .
Zdjęcia wszystko pokazują.
Przykładowa mapa Polski OSM - co prawda dość stara
Nie wiem czy dobrze rozumiem (nie znam tych softów) - czy piszesz o zmianie map w I-go, czy winnym programie nawigacyjnym?
Czyli o używaniu mapie OSM w tymże I-go?
Tak - pod warunkiem użycia ostatniej wersji Medi@pik oraz specjalnie spreparowanej skórki
Cav napisał/a:
Tak ta mapa z Open Street Map działa właśnie na programie Igo, jest w formacie fbl.
Aby w jednym programie Igo można było używać różnych map potrzebna jest zmieniarka Inaczej zmiana map staje się bezsensowna.
A tak mamy możliwość zrobienia własnych map, a mapy OSM stają się coraz bardziej dokładne - i aktualizowane na bieżąco przez maniaków.
Wysłany: 2014-11-27, 17:08
jas_pik napisał/a:
Cav napisał/a:
czy piszesz o zmianie map w I-go,
Tak - pod warunkiem użycia ostatniej wersji Medi@pik oraz specjalnie spreparowanej skórki
Cav napisał/a:
Tak ta mapa z Open Street Map działa właśnie na programie Igo, jest w formacie fbl.
Aby w jednym programie Igo można było używać różnych map potrzebna jest zmieniarka Inaczej zmiana map staje się bezsensowna.
A tak mamy możliwość zrobienia własnych map, a mapy OSM stają się coraz bardziej dokładne - i aktualizowane na bieżąco przez maniaków.
No ok, ale czy są dostępne aktualne mapy OSM właśnie w tym formacie (fbl), czy trzeba się bawić samemu w jakieś konwersje?
dolutowałem mniUSB, przez Activesync nie udało się połączyć, zainstalowało mi radyjko jako JUSB Stack, jednak activesync nic nie wykrył. Przez putty spróbuję dzisiaj w nocy, jak to nie pójdzie postaram przygotować się moje raspberry pi pod programator JTAG... co mi szkodzi, bardziej radia nie zepsuję :)
Jak się toczą próby?
Wg mnie nie jest to jednak uszkodzenie programowe lecz elektryczne.
Sprawdź napięcia wg procedury.
To Twój wybór - ja używam.
Oryginalne oprogramowanie nie spełniło moich oczekiwań dlatego zrobiłem własne.
Za menavrusa też nie chciałem płacić - zwłaszcza że jego cena to już chyba 80 $
Model: Laguna II
Silnik: 1.8
Wysłany: 2014-12-07, 06:58
miał ktoś problem z mikrofonem w media nav ? bo po połączeniu telefonu po bluetooth słychać rozmowę w głaśnikach a rozmówca nie słyszy mnie czy może jest coś przełączone czy mikrofon padł?
Wysłany: 2014-12-07, 08:31
dawid2157 napisał/a:
miał ktoś problem z mikrofonem w media nav ? bo po połączeniu telefonu po bluetooth słychać rozmowę w głaśnikach a rozmówca nie słyszy mnie czy może jest coś przełączone czy mikrofon padł?
Mam trochę podobnie, niby słychać kierowcę, ale kiepsko, zdecydowanie lepiej słychać cb, które jest o 1 m niżej niż głowa kierowcy.
Wysłany: 2014-12-07, 11:21
u mnie po wymianie mikrofonu są tylko szmery jakieś mikrofon z zestawu słuchawkowego nokii. A po uruchomieniu nawigacji wyskakuje mi jeszcze błąd nawigacjii i w menu nawigacji nie da się nic zrobić widać tylko początkowe ostrzerzenie i nic więcej Błąd wyglada tak File corruption detected, Navigation stop Ma ktoś plik ratunkowy bo te z wcześniejszych postów nie działają moja wersja systemu 4.0.2
Ostatnio zmieniony przez dawid2157 2014-12-07, 13:02, w całości zmieniany 4 razy
Jako pierwsze rozwiązanie wgraj oryginalny plik upgradu podnoszący wersję oprogramowania na 4.0.3.
Nie ma plików ratunkowych na wersję 4.0.2.
Są szanse że to Ci pomoże.
Jesli nie to będziemy dalej próbować innych sposobów.
Odpowiedz jeszcze na pytanie czy stosujesz moją nakładkę czy też zainstalowałeś Manevrusa?
Czy masz sprzęt na gwarancji czy nie?
Marka: Clio IV
Model: Grandtour
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wysłany: 2014-12-08, 16:46
Można wiedzieć skąd ściągnąłeś plik ratunkowy do wersji 4.0.2 ? bo też mam tą wersję (a nie chce mi się wszystko przeinstalowywać do 4.0.3 wraz z nakładką ) - a może się przydać w przyszłości, a wersja 4.0.3 nie wnosi nic co by mnie interesowało. 4.0.2 wystarcza mi w zupełności.
Ostatnio zmieniony przez waldsz 2014-12-08, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-12-08, 22:01
marmar napisał/a:
W pliku dźwiękowym można podmienić dźwięk na np. "radar" lub sygnał miły dla ucha.
Radary mają przypisaną inną numerację i część może nie działać.
W folderze data.zip --->project_config są dwa pliki: igo9.ini - tu są radary a w tym drugim ustawienia.
[speedcam_category:0]
activated_spoken_type=speech Aktywacja wypowiedzi
activated_speech="Speed camera ahead." Fotoradar.
overspeed_speech="Reduce your speed." Zmniejsz prędkość.
[speedcam_category:1]
activated_speech="Mobile speed camera ahead." Fotoradar mobilny.
speedcam_category:16]
activated_speech="Police control zone ahead." Policyjna strefa kontroli.
[speedcam_category:17]
activated_speech="Mobile speed camera ahead." Mobilny radar.
Wysłany: 2014-12-09, 19:33
https://mega.co.nz/#F!jw80mBYI!hr6GdCjyrYUIISiEcq6tlg
Plik ratunkowy z forum z innego tematu. zainstalowałem go dwa razy za pierwszym nie działał przycisk w nawigacji jak wcześniej a za drugim razem poszło. I działa navi :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum