Podpowiesz mi co twierdził serwis, czy na co wskazywał, bo u mnie padła odpowiedź, że pewnie ten typ tak ma i pewnie musi się zaaklimatyzować, poprzednim razem zdarzyło się jak pojawiły się przymrozki
Serwis już nic nie twierdzi. Auto trafiło tam w maju 2014 i stoi do dnia dzisiejszego.
A jaki jest obecny status tej sprawy?
W sądzie?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-09-21, 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-01-26, 20:10
Cav napisał/a:
matucha napisał/a:
lukaszj napisał/a:
Podpowiesz mi co twierdził serwis, czy na co wskazywał, bo u mnie padła odpowiedź, że pewnie ten typ tak ma i pewnie musi się zaaklimatyzować, poprzednim razem zdarzyło się jak pojawiły się przymrozki
Serwis już nic nie twierdzi. Auto trafiło tam w maju 2014 i stoi do dnia dzisiejszego.
W sądzie?
Tak - ale to już mam dwie. Renault chce ode mnie kasę za zajmowanie miejsca na serwisie.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-01-27, 16:36
matucha napisał/a:
Cav napisał/a:
matucha napisał/a:
lukaszj napisał/a:
W sądzie?
Tak - ale to już mam dwie. Renault chce ode mnie kasę za zajmowanie miejsca na serwisie.
Ale co, od umowy odstąpiłeś, auto im wydałeś (czyli pewnie po prostu oświadczyłeś że nie odbierasz), a oni udają że deszcz pada i negują te oczywiste fakty?
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-01-27, 18:43
Cav napisał/a:
Ale co, od umowy odstąpiłeś, auto im wydałeś (czyli pewnie po prostu oświadczyłeś że nie odbierasz), a oni udają że deszcz pada i negują te oczywiste fakty?
Od umowy odstąpiłem, a auta im nie wydałem, bo go nawet nie dostałem Chciałem, żeby naprawili, ale nie potrafili.
Po raz pierwszy oddałem w kwietniu - oddali i zaraz się zepsuło. Oddałem w maju, po kilku tygodniach odstąpiłem od umowy, ale kasy oddać nie chcieli. Wezwali do odebrania auta po kilku miesiącach, ale nie było nadal naprawione i do tego trzymali na ulicy i ktoś je porysował. Do dzisiaj nie wiem co się z autem dzieje.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ostatnio zmieniony przez matucha 2015-01-27, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-01-27, 18:46
matucha napisał/a:
Od umowy odstąpiłem, a auta im nie wydałem, bo go nawet nie dostałem Chciałem, żeby naprawili, ale nie potrafili.
Po raz pierwszy oddałem w kwietniu - oddali i zaraz się zepsuło. Oddałem w maju, po kilku tygodniach odstąpiłem od umowy, ale kasy oddać nie chcieli. Wezwali do odebrania auta po kilku miesiącach, ale nie było nadal naprawione
Czyli świadomie chcieli Ci oddać nienaprawione auto, czy twierdzili że jest naprawione, ale Ty stwierdziłeś co innego?
A jak się ustosunkowali do samego odstąpienia?
Standardowo, czyli że wady to ich zdaniem nie wady?
Wysłany: 2015-01-27, 19:12
Cav napisał/a:
matucha napisał/a:
Po raz pierwszy oddałem w kwietniu - oddali i zaraz się zepsuło. Oddałem w maju, po kilku tygodniach odstąpiłem od umowy, ale kasy oddać nie chcieli. Wezwali do odebrania auta po kilku miesiącach, ale nie było nadal naprawione
Czyli świadomie chcieli Ci oddać nienaprawione auto, czy twierdzili że jest naprawione, ale Ty stwierdziłeś co innego?
A jak się ustosunkowali do samego odstąpienia?
Standardowo, czyli że wady to ich zdaniem nie wady?
Za pierwszym razem twierdzili że naprawione, a okazało się, że nie naprawione. Za drugim razem poinformowali, że nienaprawione ale mam odebrać i naprawią jak coś wymyślą, ale nie odebrałem. Za 3 razem jak odbierałem to auto miało uszkodzenia blacharsko-lakiernicze i nie odebrałem.
Co do odstąpienia, to uznali że wada faktycznie występuje, ale nie wiedzą jak naprawić, a wykazanie z ich strony chęci naprawy jest wystarczające, żeby nie uznać odstąpienia od umowy.
Wysłany: 2015-01-27, 22:28
matucha napisał/a:
Co do odstąpienia, to uznali że wada faktycznie występuje, ale nie wiedzą jak naprawić, a wykazanie z ich strony chęci naprawy jest wystarczające, żeby nie uznać odstąpienia od umowy.
ROTFL !!!!
Czyim zdaniem jest wystarczające?
Wystarczająca to by była skuteczna naprawa, a nie jej chęć połączona z nieumiejętnością jej wykonania.
Koniecznie informuj o przebiegu sprawy - ja jeszcze swojego odstąpienia nie wycofałem, choć w dużym stopniu usterki udało im się usunąć.
Aczkolwiek nie do końca (pozostało zbyt wysokie spalanie i niezbyt precyzyjnie liczący je komp pokładowy) - no i nie wiadomo czy np. falowanie wolnych obrotów nie powróci przy jakiejś okazji, tak jak powróciło u naszego kolegi johnsona, który dłuższy czas też miał sprawne auto, ale po kolejnej wymianie softu znowu się zaczęło.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2015-01-27, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2017-12-30, 20:44
Zaczyna mi się już kolejny - to już 3! - rok batalii sądowej z ASO.
Właśnie dostałem do wiadomości kolejną - mam nadzieję ostatnią opinię biegłego.
Może nie będę opisywał na razie szczegółów - wiem, czy ktoś z ASO tu nie zagląda.
Ale jedna ciekawostka.
Okazało się, że auto było z fabryczną instalacją gazową tylko w papierach. Instalacja okazała się inna i zamontowana w terminie późniejszym
A możesz podsumować jaki ten wyrok jest? Bo jak się cofnąłem w wątku, to ostatnio jeszcze jakieś opinie biegłych były robione, a po nich nic o wyrokach nie było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum