Nie czytałem całego wątku ale z tego co rozumiem Jaroslavus jest na etapie finalizacji umowy .
Jak na razie nie otrzymał finalnego produktu .
Obejrzał tylko auto które dostarczono do firmy dilerskiej .
Jeżeli diller nie będzie chciał pójść na ugodę z klientem będziemy mogli mówić że jest : nieprzyjemny , konfliktowy lub wrogo nastawiony do klienta .
Jeżeli sprzedawca spróbuje zamaskować wady i sprzedać auto dalej to będzie można go świadomie nazwać oszustem nawet bez wyroku sądu gdyż zajdzie takie podejrzenie .
Dalej będzie to nielegalne ale tym razem jeżeli będziemy mieli jakikolwiek dowód nikt nas nie oskarży o celowe szkodzenie .
A to co pisałem wcześniej fakt to norma w PL ale nie można nikogo osądzać bez dowodów .
To tak jak by ci policja jutro pod domem zabrała prawo jazdy bo każdy w PL olewa przepisy drogowe i ty na 100 % też
Jeden nędzny artykuł o padających skrzyniach w AŚ a chyba co 10 osoba na forum o to pyta więc chyba działa
Nie przesadzaj, skrzynia została wymieniona na gwarancji bo serwis zamiast wymienić uszkodzony wysprzęglik wymieniał olej w skrzyni, a jak to nie pomogło to wymienił skrzynie. W nowej oczywiście usterka wróciła, znowu wymienili olej i dopiero zaczęli myśleć.
Bardzo dobrze za to wypadł silnik brak oznak zużycia po 100 tys. km.
http://4x4.auto-swiat.pl/...00-tys-km/rrtym
Natomiast w teście o wiele droższego Subaru silnik się prawie rozleciał http://www.auto-swiat.pl/...problemow/vqtg1
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-02-01, 09:20
Karenzo napisał/a:
Jakie staty wizerunkowe ?
ile ludzi czyta to forum ?
może 0,001 % klientów
1/2 reklamy w TV i jest odczuwalny wzrost sprzedaży
Albo niech posmarują w AŚ że dacia to taki VW tylko że tańszy i nigdy sie nie psuje .
Jeden nędzny artykuł o padających skrzyniach w AŚ a chyba co 10 osoba na forum o to pyta więc chyba działa
Sam sobie odpowiedziałeś. Auto Świat
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Wysłany: 2015-02-04, 15:11
Jest już finał sprawy?
Niestety ze względu na pogrzeb w rodzinie byłem zmuszony do przełożenia spotkania na piątek. Chciałem poinformować o tym wcześniej, ale temat był zablokowany. Oczywiście dam znać jak pojawią się konkrety.
Miałem odblokować i zapomniałem. Przepraszam.
Po prostu miałem małe urwanie kapelusza co mnie nie tłumaczy i nie zmienia faktu, że zawaliłem.
W takich przypadkach proszę w przyszłości o PW.
Wysłany: 2015-02-04, 19:35
Marek1603 napisał/a:
Miałem odblokować i zapomniałem. Przepraszam.
Po prostu miałem małe urwanie kapelusza co mnie nie tłumaczy i nie zmienia faktu, że zawaliłem.
W takich przypadkach proszę w przyszłości o PW.
Zawaliłeś blokując wątek. Mam nadzieję, że nie poczujesz się osobiście urażony tym wpisem i nie zablokujesz go ponownie...
Wysłany: 2015-02-04, 19:44
Marek1603 napisał/a:
Ja się nie poczuję.
No to git!
Ze względu na obiekcje salonu względem publikacji zdjęć, aby być w pełni obiektywnym przesyłam zdjęcia samochodu przygotowanego do odbioru. Niestety zdjęcia są z telefonu, dlatego część informacji zamieszczę w opisie:
1. Plastik deski rozdzielczej na wysokości poduszki powietrznej pasażera nie został wymieniony, odznacza się nadal (ciemniejszy zarys).
2. Rysy na desce rozdzielczej, nawiewach, schowku nadal występują, nie zostały wyeliminowane.
3. Nalot na silniku bez zmian (to raczej nie jest problem).
4. Silnik nadal faluje, nawet po rozgrzaniu, dodatkowo słychać co kilka sekund ciche "huczenie/zasysanie", a wibracje przenoszą się do kabiny, po podłączeniu do komputera nic nie zostało wykryte, natomiast w innym Dusterze taki odgłos nie występował.
https://www.youtube.com/watch?v=qGMDkemzJI8 (dźwięk zasysania słychać tylko na lepszych głośnikach/słuchawkach, najbardziej w 3 i 9 sek.).
https://www.youtube.com/watch?v=h20brZsGAvE
5. Rysa okazała się klejem (to akurat bardzo dobrze), felgi zostały umyte.
6. Rdza na wydechu i tarczach nadal występuje. Na tarczach występują ślady hamowania.
7. Rdzy na wahaczach i podsufitki zapomniałem sprawdzić.
8. Nakrętka wentyla została dokręcona, ale oczywiście była inna od 3 pozostałych, dopiero po mojej prośbie została wymieniona na poprawną z innego Dustera.
9. Nadkola zostały domalowane, ale jak widać na zdjęciach widać ingerencję w fabryczny lakier, dodatkowo na jednym nadkolu widać zdarty lakier.
10. Nadlewki nadal występują ale się z nimi pogodziłem.
11. Dodatkowo w dniu dzisiejszym zostały znalezione ubytki lakieru (kilka/kilkanaście), część została spolerowana, część zamalowana co niestety nie wygląda zbyt estetycznie (wypukłe punkty), części w ogóle nie dało się usunąć - pozostały białe ubytki.
12. Tapicerka na tylnej kanapie jest lekko pofałdowana, a gąbka w siedzeniu kierowcy odkształciła się (jakby ktoś przycisnął fotel kierowcy od lewej strony, skóra ma też pierwsze zagięcia).
Poinformowano mnie iż samochód jest zgodny z normami producenta, nie zaproponowano rabatu i dodatkowych akcesoriów, wyłącznie rabat 10% na usługi serwisowe. Ewentualnie zwrot zaliczki…..
Wysłany: 2015-02-06, 21:35
Po prostu podaj nazwę salonu. Ci goście są zwyczajnie bezczelni i nic ich nie broni. Odbieraj forsę i idź do firmy gdzie szanują klienta. Polerowanie i zaprawki na nowym samochodzie to jak pudrowanie kilaka na fiucie.
Wiadomo, że na odbiór auta czeka się długo, więc nie tak prosto podjąć decyzję, ale jeszcze dłużej się tym autem jeździ a przynajmniej powinno. Rysy na tapicerce bym przeżył, nawet te tarcze, falowanie silnika - do zrobienia z tego co piszą na forum, ale ingerencja w lakier ?? I to jeszcze bylejak naprawiana metodą "na pędzelek" ?? Nie wiem co to za salon, ale nawet się specjalnie nie starają, żeby coś przed Tobą ukrywać. To już bardziej się starają CI, którzy sprowadzają samochody, auto bite i kulane a wygląda jak nowe. A tutaj nawet im się nie chciało postarać.
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-02-06, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Rdza to pies bo stoją z takimi pordzewiałymi np w salonie Dacii w Radomiu ale jeżeli są ranty to to auto ma już kilka tys km za sobą.
Dziwne to auto. Żeby w 100% coś powiedzieć to na żywo trzeba by zobaczyć.
Jeżeli rzeczywiście lakier ma ubytki w kilku miejscach, zjechane tarcze, podrapania w kilku miejscach w środku to to jest demówka a nie auto bezkilometrowe, cudów nie ma.
PS
To jest demówka na 100% jeżeli są te ranty na tarczach, powstaną po kilku tys km i to jest chyba najważniejszy argument. Nie da się tego zrobić jeżdżąc nawet 2-3 km po placu. Jaki to auto ma stan licznika? Może nim jeździli bez rejestrowania albo na lewych blachach choć dalej to jakieś cuda.
Może masz chłopie racje i Ci wciskają używkę za nowe.
PS2
Weź jakiegoś znajomego mechanika i niech to zobaczy to Ci dużo podpowie. Inaczej też będą odpowiadać na argumenty fachowca To trzeba zobaczyć na żywo bo na forum g... zdziałasz tylko się nakręcisz bezsensu. Nie istnieje coś takiego jak ocena auta z fotki.
Ostatnio zmieniony przez mojo 2015-02-07, 07:57, w całości zmieniany 3 razy
Witam, to mój 2 post na forum, więc nie będę się wymądrzał, ale ja bym nigdy nie odebrał takiego samochodu jako nowego.
mojo napisał/a:
To jest demówka na 100% jeżeli są te ranty na tarczach
Znajomy mechanik mówi, że każdy licznik da się cofnąć. Choć tutaj Jaroslavus pisał, że samochód zgodnie z papierami wyprodukowano jakoś w połowie grudnia.
Nie wiem co o tym myśleć, ale na szczęście żyjemy w czasach, w których to nie jest jakaś super okazja i jedyny model Dustera w Europie przejdzie Ci koło nosa. Niech oddają zaliczkę (ciekawe ile to potrwa) a w między czasie sprawdź oferty w innych miastach.
Jak napiszesz na forum co to za salon, to powinniśmy jakoś w ramach jedności co jakiś czas wybierać się do tego salonu pod pretekstem zakupów a następnie telefonicznie lub przy kolejnej wizycie uderzać w takie słowa: " No jestem w sumie zainteresowany, ale pogrzebałem w necie i znalazłem informacje, że Państwa salon oszukuje potencjalnych klientów, dziękuję więc bardzo ale nie skorzystam, kupię samochód gdzie indziej".
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-02-07, 08:46
Jaroslavus napisał/a:
Poinformowano mnie iż samochód jest zgodny z normami producenta, nie zaproponowano rabatu i dodatkowych akcesoriów, wyłącznie rabat 10% na usługi serwisowe. Ewentualnie zwrot zaliczki…..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum