W takim razie by być pewnym kompletności zestawu, najpewniej chyba kupować w salonie oryginał, tylko cena ...w dniu zakupu Dacii w grudniu śpiewali 570 zł!!!
Ja miałem wszystko łącznie z opisem montażu ...
I trzyma jak czort ...
Ja takie cudo kupilem na allegro za ok 120 PLN ale widzę ze juz tego nie ma ....
Wiec wstawilem w moim poprzednim poście link do stronki
Ja z tym jezdzę juz drugi rok (w maju) i nie narzekam ...
A jeżeli ktoś boi ze plastik i nie wytrzyma to moja ODP jest taka :
Ja wazę 115 kg (jeszcze mi nic nie pękło)
Ostatnio zmieniony przez admr30 2015-03-03, 08:41, w całości zmieniany 1 raz
a mógłbyś przybliżyć od kogo kupowałeś? czy to była firma czy osoba fizyczna i czy to były oryginalne (jak z salonu) czy inne producentów rumuńskich oraz jak się jeździ, czy nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. ponadto przybliż jak z montażem czy we własnym zakresie czy montował ktoś.
Jest stabilny ,dobrze sie trzyma "giba" sie troszeczkę za zawiasie, z wysuwaną klapą- bardo komfortowo podtrzymuje rękę i tułów zwłaszcza podczas długich tras (w zeszłym roku pokonałem 6000km w dwa tyg - przydaje się )
Ostatnio zmieniony przez admr30 2015-03-06, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
kris konin - to wygląda na mocowanie do plastikowej osłony między siedzeniami. Ona sama jest dość elastyczna. Po zamontowaniu do niej podłokietnika ja bym się bał, że to wszystko pęknie. Mocowanie z aukcji, którą pokazał czco wygląda znacznie solidniej.
Ciężko po samych zdjęciach ocenić czy pasują. Może ktoś z osób, które już montowały u siebie podłokietnik potrafiłby stwierdzić czy jest sens któryś z nich kupować?
Po ewentualnym zakupie myślałem o dodaniu takich blaszek, które wymyślił Corrado :)
Możliwe, że miałem (i mam) do czynienia z podobnym. :) (Na zdjęciu jest Armster S, ja mam Armster II.)
To bardzo przypomina podłokietnik Rati. Co by miało o tyle sens, że podłokietniki do poprzednich modeli Dacii sprzedawane przez Renault to również były rozmaite wersje Rati.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-14, 01:21
kakus napisał/a:
I jak się sprawuje ????
W sensie? Jak podłokietnik. :) Jest sobie i można na nim oprzeć rękę. :)
Miałem "oryginalny" (pierwszy Armster firmy Rati) podłokietnik do Logana ph. II i po trzech latach wyłamał się w nim zawias, bo TTTM i często w tym miejscu się łamały. W obecnym nic się póki co nie dzieje, ale też zrobiony jest trochę inaczej. Ma zady i walety, jak wszystko. Więcej przeczytasz w linku z poprzedniego posta.
MSZ, kup droższy (oryginalny), bo ma dodatkowo takie jakby wzmocnienie pod tunelem pod plastikiem, a tańszy (ARMCIK) nie ma tego i jest bezpośrednio przykręcany do plastikowego tunelu.
Tylko nie wiem czy oryginalny ma przesuwany podłokietnik (Armcik ma przesuwany) i nie wiem, czy Tobie jest potrzebny przesuwany czy normalny.
Wszak jesteś ze stolicy, więc wpadnij tam osobiście, obejrzyj je i sam zdecydujesz jaki wybierzesz.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum