Górny narożnik drzwi jest idealnie w linii. Wystarczyłby 1 mm podniesienia zawiasu żeby jego dolna część nie stukała o bolec. Z wypowiedzi powyżej wynikałoby, że bolec od strony pasażera jest regulowany, wygląda to jednak u mnie jak u kol. Mekintosza na zdjęciu od strony kierowcy - nakrętka wg mnie jest od wewnątrz słupka przyspawana, bo ani drgnie po poluzowaniu bolca.
Nie wiem czy u kol. Loganika w Loganie może być inaczej, ponieważ pisał o regulacji bolca we wszystkich kierunkach...
Shrek, spróbuję raz jeszcze zrobić jak piszesz, ponieważ próbowałem, ale tylko lekko popuszczając śruby mocujące zawias w drzwiach - nie drgnęło nic góra-dół.
Trochę słabe takie obijanie, bo hałasuje i denerwuje, a liczyć, że pewnego dnia materiał się wytrze i będzie pracował normalnie - to nie dla mnie.
Całość karoserii jest u mnie fabryczna, więc nie powinno być mowy o jakichkolwiek deformacjach.
Ostatnio zmieniony przez Sandy 2015-04-22, 06:03, w całości zmieniany 1 raz
Shrek, wczoraj popuściłem śruby w drzwiach i rzeczywiście zawias ładnie chodzi w drzwiach, jednak okazało się, że na tyle na ile można był w najniższym możliwym położeniu. Dalej obijało o bolec, dlatego popuściłem go o pół obrotu śruby i drzwi nie stukają już przy zamykaniu. Mogłyby jednak lepiej być zlicowane z drzwiami tylnymi.
W tym przypadku regulacja tylko na zawiasach.Ja tego jescze nie robilem wiec wiecej nie pomoge.
Też odkręciłem te 3 śruby zamka i nie dało rady nic przesunąć praktycznie . O bolcu nie wspomnę bo jego tym bardziej nie szło przesunąć, wkręca się w gwint nieruchomy.
Nie domykają mi się drzwi kierowcy .
Po zamknięciu można dogiąć jeszcze 5 mm drzwi , usunąłem wszystkie dodatkowe uszczelki problem nadal występuje .
Próbowałem poprawić mocowanie zamka albo trzpienia jednak oba są poprawnie przykręcone .
Wygląda na to że problem jest w samych otworach na śrubę , wyglądają na przesunięte o właśnie 1 cm .
Ktoś ma jakieś pomysły ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum