Gdybyś potrzebował dokładne zdjęcia jak to wygląda po otwarciu pokrywy bagażnika, to mogę zrobić foto aparatem dziś wieczorem i wrzucić do mojej galerii.
Zamontowałem to w ASO podczas naprawy blacharskiej drzwi, ponieważ trzeba zdemontować 4 śruby, które trzymają tylny zderzak..
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-01, 13:00
smast napisał/a:
Planuje zamiennik bo oryginał drogi.
To nie do końca jest zamiennik. :) To jest oryginał, tyle że stary. No i nie jestem pewien, czy Renault brało te podłokietniki od Armcika, czy tylko z Rati (wyglądają identycznie). Bardzo fajny podłokietnik, ale lubi się w nim ułamać mocowanie zawiasów. Niestety alternatyw za bardzo nie ma - są nowsze podłokietniki z Rati, które co prawda póki co się nie łamią, ale za to są mniej wygodne niż te stare; można też się bawić w szukanie uniwersalnych, ale one z kolei nie rozpieszczają wyglądem i praktycznością.
Nie, to jest nowy podłokietnik Renault, czyli Rati Armster 2. (Mam, nie polecam, ta saszetka jest bez sensu, a podłokietnik nie podnosi się całkowicie do pionu. Znacznie ciekawiej wygląda Armster S.)
Niechcąco znalazłem stronę polskiej firmy sprowadzającej te podłokietniki: http://podlokietnik.eu/ . Jest tam nawet ten stary podłokietnik (Armster I).
No i jest 2000 km.
Nie zapeszam jak na razie wszystko ok autko sprawuje się dobrze i cieszy jazdą.
W moim mieście nie widziałem jeszcze Lodgy (ewentualnie na innych rej.), a tym bardziej białej i widać jak ludzie zwracają uwagę na taką nowość na naszych drogach .
Co do spalania przez te 2 tysie to mocno się waha od 14l gazu (miasto, korki, pełna załoga i klima) do 9 (trasa, pełna załoga, klima).
I najważniejsze, tankowanie uśmiech nie schodzi z twarzy :)
Tak zamówię ten: http://allegro.pl/podloki...5576251753.html
Niestety myślałem, że zdążę przed wyjazdem wakacyjnym, ale dzwoniąc na infolinie uprzejma Pani poinformowała mnie że termin realizacji wynosi 2 tygodnie w związku z urlopami.
Tak, że wstrzymam się i dopiero po wakacjach będę zamawiał.
Bardzo fajny podłokietnik. Mam i używam i jestem zadowolony
A jak masz zamontowane do podłogi? Czy tylko przez śruby do plastikowego tunelu czy masz jakieś wzmocnienie od podłogi w postaci np. metalowego kątownika? (gdzieś było opisane na forum)
Bardzo fajny podłokietnik. Mam i używam i jestem zadowolony
A jak masz zamontowane do podłogi? Czy tylko przez śruby do plastikowego tunelu czy masz jakieś wzmocnienie od podłogi w postaci np. metalowego kątownika? (gdzieś było opisane na forum)
Tylko do plastikowego tunelu, ale trzyma się stabilnie. Nie przewożę na nim teściowej, żeby to wymagało jakichś wzmocnień . Zwykle spoczywa na nim mój łokieć (nie ten "zimny" )
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-08-05, 11:50, w całości zmieniany 1 raz
No i po wakacyjnym wyjeździe stuknęło już 5600km. Nad Bałtyk jechałem tylko bocznymi drogami - łącznie przejechane 1704 km na 147 litrach LPG wychodzi 8,63 na setkę. Nic tylko jeździć. Odnośnie samej jazdy to byłem mile zaskoczony, 2 dorosłych i 3 dzieciaków pełno bagażu i nawet czasami wyprzedzałem ku zgrozie mojej żony. Jeśli chodzi o znane problemy z klimatyzacją to ja takich u siebie na długim dystansie nie zauważyłem.
Jeśli chodzi o znane problemy z klimatyzacją to ja takich u siebie na długim dystansie nie zauważyłem.
Ponieważ problem się pojawia gdy jedziesz długo ale ze stała prędkością. Jeżeli jechałeś bocznymi drogami więc ta prędkość ci się zmieniała. U mnie na co dzień też się nic nie dzieje.
No i awaria Podchodzę rano do bagażnika a tam wisi na kablach jedna z lampek oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Po dokładnych oględzinach okazało się że zaczep jest pęknięty. Nie wiem czy się ktoś dobierał do lampki czy po prostu sam zaczep pękł na jakiejś nierówności.
I tu informacja dla potomnych, na auto złomie kupiłem identyczną (te same nr) od Renault Espace IV za całe 10 zł.
A wcześniej tego nie widziałeś np. wczoraj?
Nie sądzę, żeby pękł na nierównościach. Sam mam nierówną drogę ok.400 m do domu i mi nic nie pękło.
Raczej obstawiam na nieudolną próbę dobrania się do lampki.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Co dziennie otwiera i zamykam bagażnik (trójka dzieciaków to trzeba gdzieś rzeczy wozić) po kilka razy i nic wcześniej nie zauważyłem. A i jeszcze jedno na aledrogo używka tej lampki do Lodgy (w tytule aukcji) kosztuje 40 zł a do Especa zaczynają się ceny od 7 zł. :)
Podejrzewam, że jest jeszcze parę drobiazgów, które pasują z innych Renówek do naszych Daciek. Bo tak jak pisałem wyżej nowe auto to ceny części drogie a jak auto ma już którąś generację i jest dużo części na rynku to ceny małe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum