Marka: Renault
Model: Clio 4
Silnik: 1.5 dCi
Wysłany: 2015-08-04, 13:52
Sukces !!
Udalo mi sie wreszcie doprowadzic do porzadku , po aktywacji kamerki oczywiscie wywalilo nawigacje , tym plikiem 2 GB ozywilem navi spowrotem , dorzucilem nakladke od lesia11 i wszystko odpalilo
Teraz najlepsze jest to ze ma takie mapy i wszystkie aktywne , tyle tylko ze z 2012 roku
Jak mam dorzucic nowsze ?
Probowale starsza mape skasowac i wgrac tcmd nowsza ale pokazuje ze nie moze skasowac mapy
Aby usunąć mapy trzeba użyć programu taskmgr który wyłączy działanie nawigacji czyli pliku nngnavi.exe , nie można usunąć pliku map kiedy działa ta aplikacji.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-01, 22:13
W związku z moim pechowym uszkodzeniem progu podczas cofania zamierzam zainstalować kamerę cofania by na przyszłość zmniejszyć szansę na podobny przypadek.
Jeżeli jest takie same jak w dusterze to na pewno nie wejdzie .
Ja kupiłem dokładnie taką samą kamera za 50 zł w PL
niestety mocowanie żarówki jest całkowicie inne
do tego daszek zakrywał cały obiektyw , po przeróbkach grubości nie pasowały zaczepy .
Jakoś mi się udało to wszystko zlepić w całość i nawet to działa
http://www.daciaklub.pl/f...1672345#1672345
Nie popełnij tylko mojego błędu . Kup dobry kabel sygnałowy !
jakiś phonocar np z 7m
a dla lepszego efektu wpleć go w peszel
jak dałem taki tani kabel rca to miałem zakłócenia na obrazie potem musiałem wszystko od nowa kłaść
Poszukaj, parę wątków lub stron w tym temacie wcześniej podawałem wymiary lampki oświetleniowej tablice (bo też kiedyś myślałem o takim rozwiązaniu) tyle że w Sandero Stepway II.
Witam. Kupiłem MN z myślą zaadaptowania go do Renault Safrane. Nie podświetla się "zaakceptuj", dzięki czemu w ustawienia nawigacji nie mogę wejść oraz nie mogę ustawić godziny-po kliknięciu OK nie zapisuje ustawionego czasu. Czy jest szansa przywrócenia radia do stanu fabrycznego, w pełni działającego jakąś aktualizacją oprogramowania? W tej chwili jest ver. 4.0.2
Pozdrawiam Piotrek.
Ostatnio zmieniony przez M1513K 2015-09-04, 20:32, w całości zmieniany 1 raz
Objaw jak po aktywacji kamerki cofania. Wtedy pomogło wgranie pliku
https://mega.co.nz/#F!jw80mBYI!hr6GdCjyrYUIISiEcq6tlg
u Mnie wgrywał się chyba coś 70 minut ale pomogło i MediaNav działa.
Powodzenia
No faktycznie. I jak teraz? Zasilanie mam podpięte w domu z zasilacza tak jak po stacyjce, także prądu może zabraknąć jedynie z gniazdka. Wrzucam na sformatowany FAT32 pendrive 32 GB, wyłączam radio przyciskiem, wkładam pendrive, włączam radio przyciskiem i czekam?
Pobrałem, wrzuciłem na sformatowany pendrive, odłączyłem całkiem zasilanie od radia. Włożyłem pendrive z tym plikiem, włączyłem radio i....
.... jutro reszta, bo padam na pysk.
Wrzuciłem ten pierwszy plik. Doszło do pewnego momentu, wyłączyło się i włączyło-wisi na ekranie z logo Dacia. Drugi plik-włącza się, wisi na logo i po jakimś czasie się restartuje. I tak w kółko.
Wrzuciłem ten duży plik na pendrive'a, włożyłem pendrive do radia, podłączyłem zasilanie. Radio samo się odpaliło, ale wisi jakiś czas na ekranie z logo Dacia i LG, po czym się restartuje. I tak w koło.
To teraz próba soft resetu - do skutku aż odpali :
na wyłączonym MN , wciśnięty i przytrzymany przycisk VOL+ a następnie przyciśnięcie przycisku POWER - i czekanie aż przejdzie przez logo.
Wszystko wskazuje na uszkodzoną kość pamięci - coś się błędnie zapisało i teraz nie chce przejść dalej.
Reset do skutku - lub CLIP
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2015-09-05, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Niestety. Nie mogę zrobić soft reset. Brak reakcji urządzenia-wisi cały czas na logo.
Do CLIP-a nie mam jak podłączyć, bo nie mam kompatybilnego auta :)
Radio chyba wróci do sprzedawcy.
Ostatnio zmieniony przez M1513K 2015-09-05, 19:06, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum