Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2015-08-07, 07:14
U mnie 1,2 75 koni, w pewnych sytuacjach klimę wyłączam. Gdyby oprogramowanie było optymalne, sterownik w krytycznych momentach odłaczyłby sam klimę chwilowo. Byłoby lepiej i bezpieczniej. pozdr
O, dziękuję osobie odpowiedzialnej za podczepienie tematu - rzeczywiście był już taki, ale szybkie szukanie nie przyniosło rezultatu więc zdublowałem :( biję się w pierś..
Jak czytam ten temat - uspokoiłem się. Nie sądziłem, że taki spadek mocy może być czymś naturalnym. A jednak..
Również zauważyłem spadek mocy przy włączonej klimie. Auto robi się troche mułowate dopiero jak osiągnie 3000 obr. jest lepiej. Porównanie miałem wczoraj jak wracałem późnym wieczorem do domu i klima nie była potrzebna. Dacia stała się bardziej dynamiczna :P
Z włączoną klimą mój logan nie pociągnie więcej jak 150 km/h, jeśli widzę, że szykuje się jakieś poważne wyprzedzanie gdzie trzeba to zrobić bardzo precyzyjnie to klimę wolę na ten czas wyłączyć. Jenak 75 hp to troszkę mało.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-09-01, 09:24
Wszyscy tak piszecie o spadku mocy przy zalaczonej klimie a Ja chce kupic logana 1.4 mpi z klima.
Wiec rozumie jak pojade na wieksze zakupy z dziecmi i zona to w powrotnej drodze zona bedzie musiala pchac auto zebym ja rozkoszowal sie klima i zeby nie bylo za duszno w aucie ?
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Wszyscy tak piszecie o spadku mocy przy zalaczonej klimie a Ja chce kupic logana 1.4 mpi z klima.
Wiec rozumie jak pojade na wieksze zakupy z dziecmi i zona to w powrotnej drodze zona bedzie musiala pchac auto zebym ja rozkoszowal sie klima i zeby nie bylo za duszno w aucie ?
No coś w ten deseń. Tylko to chyba teraz działa automatycznie i będzie ci się robiło gorąco jak będziesz deptał gaz w podłogę podczas wyprzedzania. I to nie tylko z powodu braku przyspieszania.
Ta górka jest dość stroma, więc zawczasu nabrałem prędkości a w poprzednim poście chodziło mi o to że nie zauważam większej straty mocy przy włączonej klimie.
Marka: Dacia/Skoda
Model: Dokker/Superb
Silnik: 1.6MPI/2.0TSi 265KM
Rocznik: 2014/2014 Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2015 Posty: 163 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-01, 16:08
Ja czuję zasadniczą, szczególnie w mieście przy nawet nie tak mocnym, kulturalnym, przyśpieszaniu. Wydaję mi się też że spalanie wzrasta spokojnie o litr
Ciekawe, jakby to było przejechać się 1.2 LPG z klimą.. Zwinność zaprzęgu konnego ciągnącego tony kamieni..
Przy najbliższej okazji zapraszam do doświadczenia ;) Szybko znikną Twoje kompleksy, bo 1,2 LPG z klimą przyspiesza słabiej niż autobusy komunikacji miejskiej. Choć jeden z moich pasażerów powiedział kiedyś, że w takim samochodzie klima nie robi żadnej różnicy, bo bez względu na to czy jest włączona czy nie - i tak nie jedzie... :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum