Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: 1.2 V16
Wysłany: 2016-01-02, 20:10 Wymiana panelu regulacji lusterek w Dacia Logan II
Hej,
Wysiadając nieco zbyt energicznie z samochodu urwałem sobie joystick regulacji lusterek. Zastanawiam się, czy da się to łatwo wymienić samodzielnie, biorąc pod uwagę, że mam dwie lewe ręce do mechaniki. Z jednej strony, auto jest na gwarancji i nie chciałbym jej stracić przez jakąś głupotę, z drugiej, nie bardzo chce mi się płacić w ASO kilkaset (?) złotych, jeśli mogę ten pizdryk kupić na allegro za dwie dychy i sam bez problemu wymienić?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-01-03, 14:21
Na poczatek nalezy wciagnac panel, bo ten joystick dosc mocno siedzi . Panel w Lodgy podwazamy palcami od dolu. Moim zdaniem sandero bedzie to samo.Nastepnie odpinasz wtyczki wyciagasz panel, odwracasz go maly srubokret i lekko podwazasz zatrzaski. Wymieniasz sprawdzasz czy dziala i skladasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum