Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-23, 11:18 Pilot do radia Daewoo AGC-1220RF-A
Witam
W wątku dot. pilotów nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Chodzi o to czy pilot ten prostokątny od aktualnie produkowanych modeli daci będzie pasował do radia Daewoo i kolumny kierownicy Sandero mk 1 (po wycięciu prostokątnego otworu)? Chciałbym za jednym razem przy zmianie radia zainstalować pilota oraz mikrofon. Na aukcjach nie znalazłem oferty pilota z wiązką. W moim Sandero na 99% jej nie ma. Te okrągłe piloty maja wiązki ale przez trudniejszy sposób wykonania otworu zależy mi na tym prostokątnym.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2015-11-23, 11:26, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2015-11-23, 16:58 Re: Pilot do radia Daewoo AGC-1220RF-A
mekintosz napisał/a:
Te okrągłe piloty maja wiązki ale przez trudniejszy sposób wykonania otworu zależy mi na tym prostokątnym.
Ale po co wykonywać otwór skoro zapewne da się kupić obudowę pod kierownicę z niezbędnymi otworami do montażu pilota?
A skoro te okrągłe mają wiązki to będziesz miał sprawę rozwiązaną
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-23, 17:57
laisar napisał/a:
mekintosz napisał/a:
mechaniczne idzie dokręcić?
Nie.
Czyli wygląda na to,że powinienem zainstalować pilot okrągły gdyż tylko on pasuje do kolumny kierownicy Sandero 1 z 2009r? Przypomnieć możesz numer ref.części i ew cenę? Jest w komplecie przewód od radia do pilota,czy to osobny element?
Nie - manetki zostają, do wymiany jest ten element, do którego są przymocowane i przez który przechodzi kolumna kierownicy; nr 1 na poniższej ilustracji:
Są dwa rodzaje pilotów tych "zaokrąglonych", jeden jest do radia starego typu bez bluetooth, a drugi do radia z bluetooth.
Różnią się wtykiem do radia, oba mają na stałe zamocowany kabel połączeniowy do radia.
Pilot bez oznaczeń zielona/czerwona słuchawka niestety nie podejdzie do radia z bluetooth - inna wtyczka.
Dwa typy wtyczek:
nowy typ.jpg wtyczka od pilota do radia z bluetooth
Plik ściągnięto 452 raz(y) 189,21 KB
stary typ.jpg wtyczka od pilota do radia bez bluetooth
Plik ściągnięto 305 raz(y) 246,6 KB
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-11-24, 16:58, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2015-11-24, 12:16
wojtus napisał/a:
Są dwa rodzaje pilotów tych "zaokrąglonych", jeden jest do radia starego typu bez bluetooth, a drugi do radia z bluetooth.
Różnią się wtykiem do radia, oba mają na stałe zamocowany kabel połączeniowy do radia.
Jak znajdę to zaraz wrzucę zdjęcia.
Dziękuję, czy one mogą się różnić numerem referencyjnym oraz oznaczeniami ze słuchawką ? Nie chciałbym zakupić "wykastrowanego" z BT pilota, którego nie podepnę do radia.
Muszę mieć taki pilot,gdyż obawiam się,że bez niego nie da się obsłużyć zestawu BT .
W linkach poniżej ten pilot steruje radiem o które mi chodziło.
Podaj numer modelu z naklejki na górze obudowy. Bo z twego linku wynika że masz MN Evolution.
Pisałem o modelu plota pod kierownica ( zaokrąglony lub kwadratowy) . Tylko takie modele będą działać poprawnie
http://www.daciaklub.pl/f...ad.php?id=11498
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum