Chciałem zaktualizować mapy TOMTOM w Media Nav może mi ktoś powiedzieć jak to zaktualizować wiem że trzeba odpalić TC ale w jaki sposób? Mam to zgrane z chomika Jaśka PIK wkładam pendraka chce się aktualizować nie wytrzymałem dałem TAK z aktualizowało się i co nadal nic radio działa normalnie jak odpalić tego głupiego TC przerobiłem cały temat i albo ja nie rozumiem albo coś źle robię
Ściągnąłeś dwa pliki , jeden lgu do aktualizacji - możliwości odpalenia ( po jednokrotnym uruchomieniu kasujemy go nie będzie więcej potrzebny a z drugiego po rozpakowaniu wrzucamy wszystkie pliki na pendrive.
Jeśli ten pendrive będzie w trakcie uruchamiania MN zobaczysz nową ikonkę żółtą kropkę , klikasz na nią i masz wszystko jak na dłoni.
Do moich badań poszukuję zawartości storagecard4 z rożnych modeli MN i MNE.
Jeśli macie oryginalne kopie poproszę o udostępnianie ( poszukuję możliwości rozgryzienia współpracy plików licencji i plików map/poi/hnr
Ściągnąłeś dwa pliki , jeden lgu do aktualizacji - możliwości odpalenia ( po jednokrotnym uruchomieniu kasujemy go nie będzie więcej potrzebny a z drugiego po rozpakowaniu wrzucamy wszystkie pliki na pendrive.
Jeśli ten pendrive będzie w trakcie uruchamiania MN zobaczysz nową ikonkę żółtą kropkę , klikasz na nią i masz wszystko jak na dłoni.
Musisz podmienić i mapy i plik nngnavi.exe na tzw uwolniony
Ale jak wypakowuję ten plik USB z twojego chomika pisze mi że archiwum jest uszkodzone a ten plik to skąd go pobrać? MN mam już uwolnioną jest w niej wgrany TOMTOM ale stary chcę tylko zaktualizować więc muszę podmieniać ten plik? Mapy muszą się nazywać jakoś konkretnie do podmiany czy nazwa pliku z mapami nie ma znaczenia?
Ostatnio zmieniony przez mik61 2016-02-27, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Wszystko znajdziesz na chomiku.
Jeśli masz problem z wypakowaniem to albo ściągnij jeszcze raz albo użyj innego archiwizera. Ja używałem 7zip.
Nie ma znaczenia nazwa pliku . Pliki map do katalogu Map , pliki POI do katalogu poi.
Tylko usuń stare których nie będziesz używał. I pamiętaj łączna wielkość folderu Map i poi nie może przekroczyć 1,7 GB
Wszystko znajdziesz na chomiku.
Jeśli masz problem z wypakowaniem to albo ściągnij jeszcze raz albo użyj innego archiwizera. Ja używałem 7zip.
Nie ma znaczenia nazwa pliku . Pliki map do katalogu Map , pliki POI do katalogu poi.
Tylko usuń stare których nie będziesz używał. I pamiętaj łączna wielkość folderu Map i poi nie może przekroczyć 1,7 GB
Włączyłem aktualizację moja wersja 4.0.3 do aktualizacjo 4.0.3.1 aktualizacja przeszła po ponownym starcie radia nadal wyskakuje żebym zaktualizował do 4.0.3.1 (przeszło 2x) a zółtej kropki po graniu zawarotiści na pendraka jak nie było tak nie ma
Ostatnio zmieniony przez mik61 2016-02-27, 14:41, w całości zmieniany 1 raz
czy przeczytałeś dokładnie.
Tą aktualizację plikiem lgu robimy tylko raz, po tym możemy ten plik skasować.
Czy wypakowałeś pliki na na pendrive tak żeby widzieć wszystkie katalogi ?
Czy wyłączyłeś MN tak aby wystartował od logo LG?
Jeśli tak się nie dzieje to coś zrobiłeś źle.
Napisz jakie katalogi widzisz na pendrive?
czy przeczytałeś dokładnie.
Tą aktualizację plikiem lgu robimy tylko raz, po tym możemy ten plik skasować.
Czy wypakowałeś pliki na na pendrive tak żeby widzieć wszystkie katalogi ?
Czy wyłączyłeś MN tak aby wystartował od logo LG?
Jeśli tak się nie dzieje to coś zrobiłeś źle.
Napisz jakie katalogi widzisz na pendrive?
aktualizacja do 4.0.3.1
potem wywalilem upgrade.lgu
wgrałem zawartość pliku USB na zywca mam foldery mediaskin mp3 video itd. oraz plik upgrade_root.lgu
radio włącza się od zera tzn pokazuje się logo Renault
pojawia się komunikat aktualizacjo z 4.0.3 do wersji nng_content pasek przeleci radio sie uruchamia i nic
Co Ty na to? Albo ja jestem skończony debil albo coś jest nie tak
Ostatnio zmieniony przez mik61 2016-02-27, 15:19, w całości zmieniany 3 razy
Nie mieszaj plików do jednej funkcji - to chyba spowodowało błędy.
Użyj plików ( już bez lgu) tylko ze wskazanego pliku.
Pendrive musi być świeżo sformatowany fat32
Czyli czego mam w koncu uzyc co drugi folder to mediapik prosze napisz konkretnie
Link ktory podales prowadzi ogolnie do chomika nie konkretnego folderu
To poszukaj konkretnego folderu podanego w tym linku ( jeśli link nie działa dobrze to masz tam jego nazwę) - masz nazwę a chyba nie jesteś dzieckiem żeby prowadzić cię za rączkę i dawać dokładne linki do każdego potrzebnego pliku.
Przeczytałeś cały temat od początku czy chcesz żeby ktoś to robił za ciebie ?
To poszukaj konkretnego folderu podanego w tym linku ( jeśli link nie działa dobrze to masz tam jego nazwę) - masz nazwę a chyba nie jesteś dzieckiem żeby prowadzić cię za rączkę i dawać dokładne linki do każdego potrzebnego pliku.
Przeczytałeś cały temat od początku czy chcesz żeby ktoś to robił za ciebie ?
Gdybys nie zauwazyl udzielam sie w tym temacie juz jakis czas... Ale ok poradze sobie skoro jest taki problem. Myslalem ze forum jest po to zeby dzielic sie wiedza i udzielac pomocy... Widze takie forum to od dupe rozbic
Kol. jas_pik już kilkanaście razy pomagał krok po kroku - i po to robił to publicznie, by kolejne osoby mogły skorzystać z tych instrukcji, po prostu odszukując już istniejące informacje, a nie zaczynać za każdym razem od początku.
Ludzie dzielą się wiedzą i udzielają pomocy, ale wypadałoby to docenić i choć trochę samemu się przyłożyć, a nie wymagać, żądać, krytykować i się dąsać...
Do moich badań poszukuję zawartości storagecard4 z rożnych modeli MN i MNE.
Jeśli macie oryginalne kopie poproszę o udostępnianie ( poszukuję możliwości rozgryzienia współpracy plików licencji i plików map/poi/hnr
Trafił w moje ręce jeden ze starszych MN z kompletem map EU( 2012).
W nim działają dobrze pliki fbl/hnr oraz poi zwykłe i rozszerzone.
Po uwolnieniu nie działają pliki hnr oraz poi rozszerzone (extended)
chciałem dojść czy zależy to od plików licencji czy też od innych parametrów.
Koledzy z Francji zauważyli że z mapami TT nie działają pliki POI ( dotyczy to akurat Francji)
Może uda się to uruchomić bo w tym roku zapowiada mi sie podróż przez całą Europę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum