Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-04-24, 08:37
Ze schematu wynika,ze pompa jest tylko czemu jej nie slychac? Czyzby pracowala tak cicho? Na przyszly tydziez wyszarpie ja z baku ,bo sam jestem ciekawy.
Bo może potem zmienili i faktycznie jej nie ma? Albo wcale nie podaje normalnie paliwa, tylko włącza się w określonych okolicznościach (np rzeczywiście zamiast tej gruszki)? Albo poszli do lasu? d;
R212 to złącze w skrzynce elektrycznej w komorze silnika - ale jej schematu nie znalazłem, więc nie wiem gdzie dalej idzie ta linia. Teoretycznie powinna do przekaźnika, ale u kol. shreka ich zdaje się też nie ma? http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=11869
To u mnie po chwili ikonki gasną (zostaje jedna, która gaśnie dopiero po włączeniu silnika), ale pompa działa cały czas i dźwięk znika dopiero po włączeniu silnika.
Natomiast po wyłączeniu silnika - kluczyk jeszcze w stacyjce, gdy we wszystkich autach nastawała błoga cisza, w Lodgy dalej słychać jakby coś wciąż działało i żarło prąd ;-(
Mam dokładnie te same objawy w sandero 2 1.5 dci. Ikonki sie zapalaja, po chwili gasna, ale check engine pali się az do odpalenia silnika(po odpaleniu gasnie). Do tej pory nie zwracalem na to uwagi, ale faktycznie przed odpaleniem jakby pompka paliwa chodzi non stop (nie ucisza się po chwili). Troche mnie to zaczyna denerwowac, co to może byc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum