Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-04-29, 18:50
jas_pik napisał/a:
Udostępniam przygotowaną przez kolegów z forum francuskiego wersję zmian samego programu nawigacyjnego .
za pomocą ttcomanndera można wrzucać dowolne mapy, a także samemu dodawać sobie zauważone radary
1. Jak te radary dodawać?
2. Czy jest opcja dodania objazdu?
3. Przestalo działać powiadamianie o radarach, bo podmieniony został sys.txt, ktoś pamięta co trzeba zrobić, żeby ostrzeżenia głosowe wróciły?
Alerty włączyłem, grafika się pokazuje, ale dźwięku niet.
Działa na zwykłym nie odblokowanym MN.
Zaś za pomocą wbudowanych programów ( task managera oraz totalcommandera) możemy podmienić program nawigacyjny na "uwolniony" a następnie podmieniać pliki FBL/POI/HNR bez konieczności stosowania nakładki medi@pik.
Cav napisał/a:
1. Jak te radary dodawać?
Kliknij na znaczek S(pioruna) blisko prawego dolnego rogu jak na zdjęciu
Cav napisał/a:
2. Czy jest opcja dodania objazdu?
Na razie jeszcze nie ale pracujemy nad tym
Cav napisał/a:
3. Przestalo działać powiadamianie o radarach, bo podmieniony został sys.txt, ktoś pamięta co trzeba zrobić, żeby ostrzeżenia głosowe wróciły?
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 0.9 TCe
Rocznik: 2013
Wysłany: 2016-05-02, 21:20
Dzisiaj zauważyłem, że here wydało najnowszą wersję map czyli 2015.Q4 i mam pytanko co wgrać to co zawsze a co to było bo zawsze zapomnę muszę sobie gdzieś to zapisać czy można dodatkowo wgrać któreś pliki z tej listy:
FTR> Truck Info >/Content/MAP/
FPA> Proximity Alerts >/Content/MAP/
FDA> Driver Alerts >/Content/MAP/
FBL> Actual Maps >/Content/MAP/
FSP > Speed profiles >/Content/Map/
HNR> Defined Routes >/Content/Map/
HSP> History Speed >/Content/Histspeed/
3DC> 3D Buildings >/Content/Building/
3DL> 3D Landmarks >/Content/Building/
PH> Regional Voice Corrections > /Content/Phoneme/
DEM> Map Terrain >/Content/DEM/
POI> Points of Interest >/Contents/POI/
FJV> Junction view >/Contents/MAP/
TXT> Radar >Radar> /Content/speedcam/
KML> Custom Points of Interest >/Content/userdata/poi/
Na razie w standardowych ustawieniach działają tylko te powyższe.
HNR sluży do znacznego przyśpieszenia wyznczania długich tras między krajami pod warunkiem że masz w systemie mapę bazową
Odkryłem iż jest możliwość wykorzystywania plików z budynkami ale pod warunkiem dokonania pewnych zmian w systemie - ale jak na razie wyniki nie są zadowalające
le jesli ktoś chce popróbować to trzeba się pobawić w ustawieniach wyświetlania programu nawigacyjnego bo ja nie jestem w tym biegły
Wysłany: 2016-05-03, 05:16
jas_pik napisał/a:
Cav napisał/a:
Powinien być dźwięk i tylko raz.
Dżwięk się pojawiłm, niestety nadal ding, ding do usr... śmierci.
Naprawdę komuś działa to tylko raz?
Hahaha na pewno sam Król Europy narzuca nam dozwolone prędkości na jakiejś osiedlowej dróżce. Tak przynajmniej sądzi arbiter elegantiarum z miasta faceta, który nauczył Eskimosów pic zimne piwo hahahahaha
Wysłany: 2016-05-04, 09:11
to czyli tych licencji nie ma nawet po co wgrywać bo i tak nie będą chodzić a przerobić ich się nie da? a może renault przy aktualizacji do 4.0.6 zmienili z txt na licencje?
Ja po ostatnim wgraniu radarów co udostępniłeś to nie raz jak jest ograniczenie to pokazuje mi że jest radar i jakie jest ograniczenie i wydaje ten uciążliwy dzwięk
Ostatnio zmieniony przez wojtuq 2016-05-04, 09:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie jestem biegły w tych radarach.
Ale są to dwie różne rzeczy - ograniczenia prędkości dla dróg są zaszyte wewnątrz map . Zaś program nawigacyjny do ostrzeżeń korzysta z pliku tekstowego z geograficznym określeniem położenia radarów , ich zadanych prędkości i kierunku patrzenia.
Nie znam źródeł gdzie można pozyskać aktualne lokalizacje radarów w postaci pliku txt
Wysłany: 2016-05-04, 11:30
jas_pik napisał/a:
Zmień sys.txt na ten
Niestety, zero rezultatu, nadal ciągły ding.
BTW:Czy idzie jakoś wyłączyć te duże kolorowe informacje o pasach ruchu dla następnego manewru i zostawić mniejsze (czarne), takie jakie były w oryginale?
Bo znakomicie zasłaniają poprzestawianie w dziwne miejsca informacje o dopuszczalnej prędkości i manewrach do wykonania i odległości do nich.
Wgrywasz nowe oczywiście a stare trzeba usunąć.
FJW to pliki z widokiem rozjazdów (Junction vieW) ale nasz program nawigacyjny tego chyba nie odczytuje z tego pliku.
A wygląda to w zwykłym igo8 np tak
Wysłany: 2016-05-05, 23:42
Aha niby są te rozwidlenia dróg na autostradzie przy zjeździe ale bardziej mi sie podobają te oryginalne niż te co pokazałeś. Chciałbym wgrać sobie ten widok budynków, ale czy nasza navi będzie płynie chodziła bo to pewnie obciąży w jakiś stopniu procka. Tak samo zastanawiam się nad wgraniem tej najnowszej aktualizacji programu nawigacji ale czy tylko rzeczy z rozszerzonego menu są nie przetłumaczone do końca czy także te podstawowe też?, a w tej aktualizacji też się zmienia kolorystyka widoku map czy?. Będziecie z kolegami z Francji albo będziesz sam ulepszał jakoś kolorystykę navi czy narazie nie?
Prawdopodobnie wgrałeś zbyt dużo plików w szczególności map i POI.
Ich łączna wielkość gdy przekracza 1,8 GB może powodować takie problemy.
usuń te które nie są Ci potrzebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum