Marka: Citroen
Model: C4 GP
Silnik: 2.0 HDI
Rocznik: 2009
Wysłany: 2016-05-25, 18:00
kupiłam pechowe auto, a w dodatku w lipcu kolejne 2 tys na ubezpieczenie i tego wydatku chciałabym nie ponosić. Najchętniej przesiadłabym się na autobus, jednak mieszkając półtorej km od przystanku z którego odjeżdża jeden autobus dziennie to trochę się nie da, mając 3 dzieci. Na tapecie jest jeszcze Skoda Rapid w sedanie która mogłabym mieć za 56 k w gazie, mogę ją mieć od ręki.
Tylko, że Rapid to coś pośredniego między Fabią a Octavią- dla mnie Octavia jest niewygodna z racji miejsca za kierą (trzasnąłem ostatnio ponad 2500 km w delegacji) a i ilość miejsca z tyłu szału nie robi. Najlepiej byłoby zabrać dziatwę z fotelikami i wpasować się w Rapida.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-26, 07:01
Niech autoria tematu odpuści LPG i weźmie kupi Dokkera Stepway z 1.5 dci 75 KM. Koszt przejechania 100KM akceptowalny, bez niespodzianek z testowaniem instalacji LPG na nie do końca przystosowanych silnikach. Dla rodziny z 3 dzieci samochód jak znalazł.
Jeśli proponujesz Dokkera Stepway z 75 KM dci, to w tej samej cenie można dostać Lodgy Laureate z tym samym silnikiem. Obie wersje to wydatek około 56-57 tys. zł.
Silnik SCe + gaz to ruletka. Będzie taniej o 2-4 tysiące, ale czort wie, co będzie po 4-5 latach.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-26, 09:00
Proponuje Dokkera bo według mnie jest ładniejszy i praktyczniejszy dla rodziny 2+2. Oczywiście warto przeanalizować za i przeciw. Dzisiejsze 75 KM 1.5 dci ma 200 Nm więc powinno wystarczyć do w miarę komfortowej jazdy zapakowanym pojazdem.
zgadzam się z mekintoszem, obsługa trzech fotelików z tyłu przy przesuwanych drzwiach myślę że będzie dużo wygodniejsza niż przy standardowych.
co do silnika to nie wiem jak się spisuje diesel renault na małych dystansach.
Na pewno do jazdy "wokół komina" najlepsza jest zwykła benzyna bez gazu.
Marka: Citroen
Model: C4 GP
Silnik: 2.0 HDI
Rocznik: 2009
Wysłany: 2016-05-28, 21:04
Postanowiliśmy że syn najstarszy lat 8 w najgorszym wypadku przesiądzie się na podkładkę.
Myśleliśmy też o lodgy w benzynie tylko to też początek września.
Rapid ma bardzo duży bagażnik.
Tylko dzisiaj tak bez emocji siadłam do rapida i nie będę ukrywać - jestem przyzwyczajona do dużych aut i ta szyba z przodu w każdym sedanie jest "malutka".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum