Szlak mnie trafia, że w moim Dokkerze nie ma przewidzianego fabrycznie miejsca/uchwytu na dość dużą apteczkę z trójkątem i pałęta się ona po bagażniku. Czy ktoś z Was rozwiązał ten problem bez wiercenia i dziurawienia plastików wkrętami i może się pochwalić swoim rozwiązaniem?
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-08-18, 15:38
franius napisał/a:
Pod podłogą koło koła zapasowego powinno być sporo miejsca na takie rzeczy.
Tyle, że Dokker ma zapasówkę dosłownie pod podłogą - na zewnątrz auta
Ja kupiłem w Obi taki składany koszyk za 7 pln chyba i tam przepakowałem wszystko z tego czerwonego wora + swoje niezbędne rzeczy. Nie zajmuje dużo miejsca. O coś takiego:
Ja kupiłem w Obi taki składany koszyk za 7 pln chyba i tam przepakowałem wszystko z tego czerwonego wora + swoje niezbędne rzeczy. Nie zajmuje dużo miejsca.
Nie chodzi mi o przepakowanie do czegokolwiek, to jest oczywiste - mi chodzi o podwieszenie/podczepienie lub w jakiś sposób przyklejenie całej apteczki i tu moje oczekiwania zderzyły się z brakiem pomysłu na jego wykonanie stąd, moje pytanie do Was.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Ircys 2016-08-18, 19:52, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-08-18, 19:41
Ok no to może rzep? Przykleić (o ile nie ma, bo gdzies to zgubiłem i nie pamiętam jak wygląda) rzepa do worka a potem całość np. do oparcia tylnej kanapy. Kupuje się to na metry w jakiejś pasmanterii. Bez wiercenia i wkrętów zgodnie z życzeniem
Ok no to może rzep? Przykleić (o ile nie ma, bo gdzies to zgubiłem i nie pamiętam jak wygląda) rzepa do worka a potem całość np. do oparcia tylnej kanapy. Kupuje się to na metry w jakiejś pasmanterii. Bez wiercenia i wkrętów zgodnie z życzeniem
Dokładnie tak zrobiłem (!) i lipa - spada po jakimś czasie.
Szukam jakiegoś trwalszego, ale koniecznie bezinwazyjnego rozwiązania.
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-08-18, 20:04
U siebie w Sandero mam taką filcową torbę kupioną w Biedronce za 20zł na różne szpargały - trzyma się na rzepach. Akurat nie trzymam tam tego trójkąta i apteczki, ale można to tam właśnie wsadzić. Wygląda to bardzo estetycznie.
To poszukaj pasów transportowych spinających na rzep zwiniete w rulon materace z IKEA. U mie w bagażniku ten rzep trzyma się tak że trzeba dużej siły aby go oderwać.
Dzięki, ale to mi się też nie podoba, wiem, wiem... wybredny jestem :)
Ja jednak chciałbym przymocować całą apteczkę bez wyjmowania z niej jakiś elementów, które i tak są już dość mocno rozbudowane o moje dodatkowe drobiazgi :)
Wiem, ze do większej siatki by się zmieściła, ale, tak jak mówiłem już wcześniej, nie podoba mi się takie rozwiązanie.
Myślę o podczepieniu jej nad lewym tylnym kołem w bagażniku, a pod półką, bo tam jest taka odpowiednia do tego wnęka. Tylko nie mam pomysłu jak to zrobić, bo rzepy się nie sprawdziły - po jakimś czasie odpada :(
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Ircys 2016-08-20, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 283 Skąd: W-Wa, teraz CH
Wysłany: 2016-08-21, 20:42
Ja swoja torbe z apteczka, trojkatem i co tam jeszcze przyczepilem do oparcia tylnej lawki na rzepa, ktory jest na opakowaniu apteczki i trzyma sie w mojej podrozy przez Szwajcarie, Niemcy, Czechy i Polske... w tej chwili jestem w Warszawie... a apteczka wisi jak trza...
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate Pomógł: 22 razy Dołączył: 21 Sie 2015 Posty: 639 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-08-22, 10:13
Dokkera widziałem tylko na zdjęciach wiec...
1. Powiesić za nóżkę od zagłówka za kanapą (jak worek na apteczkę nie ma paska, to mu dorobić...), by odciążyć rzepa.
Albo jakiś taki dynks...
http://pl.aliexpress.com/...08.4.139.j3J44A
2. Podkleić jakiś plastik (od lewej strony) silnym magnesem i za gaśnicę łapać
3. Paskami/opaskami przymocować do kluczy na lewym nadkolu
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-08-22, 11:42
Też nie znam dokkera, ale może macie tam trochę miejsca pod fotelem kierowcy lub pasażera? To dosyć wygodne miejsce na apteczkę, w dodatku zawsze pod ręką. Oczywiście zamocować w taki sposób żeby się sama nie wysuwała.
Ostatnio zmieniony przez Lza 2016-08-22, 11:50, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum