Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-04-25, 18:19
Z tymi "świerszczami" to skomplikowana sprawa - czasami wydaje nam się, że to "osłona przeciwsłoneczna" a tak naprawdę okazuje się, że to coś zgoła odmiennego.
U mnie też coś trzeszczało - myślałem, że to nawiew ( rozebrałem i przesmarowałem). Jak to nie pomogło to kombinowałem coś ze zbiorniczkiem spryskiwacza. Aż w końcu się okazało, ze to osłona przedniego słupka tak trzeszczy
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2016-04-25, 18:19, w całości zmieniany 1 raz
panowie - namierzyłem dziada - trzeszczy mi kierownica! jak ją złapię w środku nie za okrąg to jest cisza, jak to rozebrać czy podłożyć jaką by poduszką w ryło nie dostać ?
Marka: Dacia
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate Pomógł: 22 razy Dołączył: 21 Sie 2015 Posty: 639 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-20, 22:38
Wibracje od "rampy na podłodze" bagażnika, za siedzeniami w mcv. Twardy plasticzek wpięty bezpośrednio w blachę. Obstawiałem półkę rolety, osłonę zamka na klapie, podsufitkę i tablicę rejestracyjną... ostatecznie znalazłem paskudę i jest cisza.
Ja z pukaniem w mojej lodgy walcze od zakupu, po wymianie amorkow tylnych problem nie ustepuje, mysle ze teraz problem lezy w sprezynach;-) jak po kolejnej wizycie w aso znow nie rozwiaza problemu sprzedaje ten shit jakim jest daczja lodżi. Pozdro
Zgadzam się w każdej kwestii w 100% badziewie straszne. U mnie od nowości skrzypialo i stukało z przodu szczególnie na śpiących policjantach. Ustąpiło po wymianie silnika czyli jak rozłożyli zawieszenie i powtórnie złożyli.
Bo pewnie założyli węże na górną część sprężyn wg. zaleceń.
Była taka przypadłość pewnej partii Lodgy.
Sprężyna wchodziła na wcisk w górny kielich i dlatego były stuki.
Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 1.6
Rocznik: 2016
Wysłany: 2016-09-26, 20:49 stukanie z bagaznika nowy duster
Witam, od dwoch miesiecy posiadam nowego dustera, obecnie przejechalem 2500km. Od poczatku zauwazylem ze jak przejezdzam przez przejazd kolejowy czy po nierownosci to slychac odglosy stukanie jakby cos luzne bylo z bagaznika. Jakby cos metalowego pukalo o blache auta. Wszystko wyjmowalem takze lewarek i klucz,skladalem siedzenia , zdjalem tez przykrycie bagaznika ktore zakrywa na gorze bagaznik i ciagle to samo. Co to moze byc? Czy jechac z tym do aso wramach gwarancji?
Ostatnio zmieniony przez tomek2016 2016-09-26, 20:56, w całości zmieniany 4 razy
Już to przeżyłem - podjechałem z tym do do ASO.
A problem był prozaiczny - dokręć nakrętkę mocującą koło zapasowe. Albo też sprawdź czy inne graty które są w okolicach koła grzechoczą przy torach i innych przejazdach.
No cóż. U mnie padł po ok roku używania, a od tamtej pory nic w zawieszeniu się nie dzieje (auto niedługo skończy 6 lat). Też się dziwię, że jeden element padł tak szybko, a poza nim i po jego wymianie wszystko działa bez zarzutu. Widać w fabryce potrafią coś skopać na nowych częściach.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-09-27, 07:16
z prawej strony we wnęce nadkola w bagażniku pod plastikową klapą jest podnośnik i klucz do kół - warto zobaczyć, czy są solidnie zamocowane, podobnie skontrolować tablicę rejestracyjną, która potrafi drgać i wywoływać hałas (ja podklejałem pod nią kawałki samoprzylepnej gumowej pianki)
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-09-27, 07:18, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2016-09-27, 07:55
zgadza sie, to tablica rejestracyjna robi takie coś, jak ją zdjąłem to cisza.
mam taki filc z jednej strony klejony, gdzie mam przykleić ten filc żeby było okey, czy moze coś innego musze zrobic ?
rysiek223 [Usunięty]
Wysłany: 2016-09-27, 08:33
Nie wiem jak to jest w twoim samochodzie ale u mnie w sandero też taki stuk dochodził winowajcą były odboje o takie: http://allegro.pl/odboj-m...6525633745.html i po naklejeniu kółeczek filcowych problem zniknął.
Wysłany: 2016-09-27, 10:35
gumowe podkładki?, ale też z jednej strony maja klej żeby przykleić?
gdzie cos takiego kupic?
wczesniej kolega pisał że mozna też gumową piankę?, jak to wygląda, gdzie kupić?
Ostatnio zmieniony przez tomek2016 2016-09-27, 10:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum