Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-01-24, 09:45
arczi_88 napisał/a:
Nie no, może jakby się bardziej postarała to kto wie... A tak to zabrałem ten blankiet i zrobiłem przelew z domu
Najlepiej sobie założyć konto w banku, które oferuje zwrot za płatność kartą - na chwilę obecną można zyskać 2-3% od każdej transakcji. Także przy kwocie 1800 zł zawsze to jest jakiś mały rabacik - akurat osobiście bawię się w to już od bodajże 5 lat w różnych bankach
A zakres drugiego przeglądu jest taki sam jak pierwszego?
gregorisan, zajrzyj do karty przeglądu na stronie mojadacia.pl i tam wszystko jest opisane.
Jeśli II przegląd jest taki sam jak w I przeglądzie to cena powinna być taka sama.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
PZU chciała się na mnie dorobić lub sobie odbić za zeszły rok gdzie miałem ubezpieczenie za złotówkę w tym roku zaśpiewali 4800 zł. Skończyło się na Warcie za 1700 zł
Coś faktycznie przesadzili u Ciebie z tą stawką. Widzę, ze mamy te same autka i ja też w zeszłym roku miałem cały pakiet za złotówkę w PZU. Teraz w PZU wyszło mi 2200. W Warcie było więcej. Widzę, że to zależy od ... tworzącego ofertę.
Nie no, może jakby się bardziej postarała to kto wie... A tak to zabrałem ten blankiet i zrobiłem przelew z domu
Najlepiej sobie założyć konto w banku, które oferuje zwrot za płatność kartą - na chwilę obecną można zyskać 2-3% od każdej transakcji. Także przy kwocie 1800 zł zawsze to jest jakiś mały rabacik - akurat osobiście bawię się w to już od bodajże 5 lat w różnych bankach
A zakres drugiego przeglądu jest taki sam jak pierwszego?
Dochodzi kwestia przebiegu samochodu, jeżeli na drugim przeglądzie będziesz miał nalotu 20 tyś to dochodzi filtr powietrza
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-01-24, 14:06
parcink, mam kupiony filtr powietrza z myślą o pierwszym przeglądzie, ale do tej pory ten oryginalny od nowości bardzo dobrze wygląda, więc zapewne poczekam z wymianą do drugiego przeglądu i wtedy też pojeżdżę dwa lata i wymienię na czwartym przeglądzie.
Dobra już nie zaśmiecajmy koledze wątku bo mu jeszcze kartek zabraknie
Wysłany: 2017-01-24, 14:45
No to mój po 16 tysiącach wygląda przy tych waszych jak nowy - może mu służy czeskie powietrze bo ponad połowę z tego dystansu przejechałem zapewne u naszych sąsiadów
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-02-18, 21:52
Tak w ramach podtrzymania tradycji - pękło następne 10000 km przebiegu. No doszło 250 km, bo foto zrobione 2 dni temu. Ogarnąłem sobie też przedłużkę do gniazdka 12V (i w końcu mogłem podpiąć ładowarkę z kamerki do gniazdka pod podłokietnikiem, bo jest czy raczej było niewykorzystywane i tak) i pastę Tempo, bo jakaś menda na parkingu miała za mało miejsca na otwarcie drzwi. Nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie ale jestem dobrej myśli
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-02-20, 00:48
arczi_88 napisał/a:
i pastę Tempo, bo jakaś menda na parkingu miała za mało miejsca na otwarcie drzwi. Nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie ale jestem dobrej myśli
Też mnie jasna chol...a bierze jak mi ktoś przerysuje samochód.
Ostatnio nauczyłem się parkować dalej od wejścia, gdzie nikt inny nie stoi. Może to przypomina nerwicę natręctw, ale za to mam mniej rys i zawsze to jakiś spacerek w ciągu dnia
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-02-20, 08:33
Ale ja zawsze zostawiam auto na odludnej części parkingu. Naiwny myślałem, że nikt nie wpadnie na ten pomysł. I co? Przychodzę a Dokker obstawiony ze wszystkich stron a reszta parkingu jak była pusta tak jest. Czaisz? Mieć do dyspozycji 2 hektary miejsca i stanąć przy kimś i obić mu auto. Logika lvl nieskończoność
Ostatnio zmieniony przez arczi_88 2017-02-20, 08:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2017-02-20, 08:50
arczi_88 napisał/a:
Mieć do dyspozycji 2 hektary miejsca i stanąć przy kimś i obić mu auto. Logika lvl nieskończoność
U nas ostatnio to nawet ciężko jest zostać idiotą bo taka wokół konkurencja
W przyszły poniedziałek mamy z żoną rozprawę w sądzie w charakterze świadka bo dokonaliśmy zatrzymania obywatelskiego na takim własnie idiocie, który dodatkowo był pijany
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2017-02-20, 08:55, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,6 MPI LPG
Wysłany: 2017-03-04, 21:47
Witam
Chciałbym kupić Dokkerka rodzinnego
Ten Twój kolorek i szyby przyciemniane mi się podobają.
Blue Navy z tego co wiem to nie metalik.
Jakies uwagi? porysowania itp
bo nie wiem czy kupić metalik czy nie
A o LPG nie myślałeś ? Bo taki mi chodzi po glowie
Wysłany: 2017-03-04, 22:57
Cześć :)
Jeśli chodzi o lakier to jest trochę delikatny ale da się z tym żyć. Miałem ryski od krzaków i od drzwi sąsiada na parkingu ale spolerowałem je. Poza tym jest trudny do utrzymania w czystości, widać każdy syf ale za to ładnie komponuje się z czarnymi zderzakami.
Folia na szybach - popełniłem to własnymi siłami, mój debiut. Obejrzałem kilka filmików co i jak, kupiłem folię (chyba taką ale nie pamiętam dokładnie):
i z pomocniczką ogarnęliśmy to w 3 godzinki.
O LPG nie myślałem, bo jakoś nie jestem fanem tego paliwa i spalanie na poziomie 7-7,5 litra średnio mnie nie rujnuje ale koledzy mający ten silnik napewno potwierdzą, że świetnie nadaje się pod gaz.
Żadnych poważnych awarii jak dotąd, autko dobrze służy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum