Można spróbować w starej drewnianej stodole na wsi, efekt podobny jak w komorze.
Mata na pewno redukuje hałas pochodzący z wibracji blach maski. IMHO dobre wygłuszenie grodzi pomiędzy silnikiem i kabiną daje znacznie lepszy efekt dla kierowcy i pasażerów.
Wygłuszenie wygłuszeniem, ale do miasta przydaje się izolacja na zimę, do poprzedniego samochodu oprócz filcu dokleiłem gąbkę z warstwą aluminiową i głowę dam, że stygł wolniej (:D chociaż pomiarów przed i po nie robiłem).
Tak samo plastikowa osłona silnika - bez niej chyba dCi chyba nigdy by się nie nagrzało ;)
prosimy o obiektywne testy z jakiejś komory bezechowej (rozumiem, że zakup w drodze albo już uskuteczniony ).
Zakup jest w trakcie uskuteczniania., poza hałasem liczę na szybsze nagrzewanie zimą.
A jakieś pomiary na pewno spróbuję przeprowadzić.
Ech, jeden tunel popełniłem, a przydałby się drugi tunel aeroakustyczny (takie połączenie komory bezechowej z tunelem) ale jakoś nikt nie chce się dać nakłonić do niewłaściwego rozporządzenia (odpowiednio dużym) majątkiem http://arc.pininfarina.com/english/index_en.html
eplus napisał/a:
Na spinki już jestem prawie zdecydowany
Ja tam mam takie po Dziadku, "obce klasowo" (jak wypominał personalny w '50). Do Dustera tyż nie pasują więc kupię te plastikowe
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Prosimy o obiektywne testy z jakiejś komory bezechowej (rozumiem, że zakup w drodze albo już uskuteczniony ).
Na spinki już jestem prawie zdecydowany
Po mojej dosc szybkiej jezdzie za miastem, odczuwam roznice w poziomie halasu we wnetrzu samochodu, zdecydowanie mniej slychac silnik a wyrazniej szum opon i oplywajacego auto powietrza, zwlaszcza relingow:(
Moim zdaniem warto kupic takie wyciszenie ale napewno nie w ASO, gdzie cena jest moooocno przesadzona.
hm ucięło mi końcówkę posta, właśnie chciałem dopisać, że ciężko jest trafić na allegro dlatego trzeba czaić ta od logana już któryś raz była wystawiana
Wysłany: 2017-03-26, 08:04 Wygłuszenie silnika Ducia Duster
Witam. W ostatnim czasie jakaś kuna lub coś podobnego poszarpało mi wygłuszenie silnika. Nowe na allegro do nowego dustera kosztuje ok 80 zl a do 2012 r 322 zl. Moje pytanie brzmi czy wygłuszenie z nowego będzie pasować do modelu z 2012?sprzedawca twierdzi ze chyba tak
Zawsze nurtowało mnie to pytanie: dlaczego producenci nie stosują tanich mat piankowych? Moim zdaniem dlatego, że te, które stosują są bardzo efektywne, niedrogie i na dodatek nie są naklejone, czyli schną, a zatem nie ma ryzyka powstawania pod nimi rdzy.
Ja osobiście wykleiłem maskę matą piankową, ale oryginał zostawiłem dodatkowo.
D Kolegi, któremu matę pożarły gryzonie: Matę do wyklejania kupisz na allegro za nieduże pieniądze, ale jeśli odpowiadała Ci oryginalna, kup nową - 90 zł to mały wydatek.
1 warstwa wycięte oczka , 2 warstwa po całości , 3 warstwa po całości .
Jest grubiej od oryginału o tylko te 25mm . Pod wygłuszeniem fabrycznym jest bardzo dużo wolnego miejsca i tam wszystko upchałem
fotki wieczorem zrobie
1 warstwa wycięte oczka , 2 warstwa po całości , 3 warstwa po całości .
Jest grubiej od oryginału o tylko te 25mm . Pod wygłuszeniem fabrycznym jest bardzo dużo wolnego miejsca i tam wszystko upchałem
fotki wieczorem zrobie
Może jeszcze pamiętasz, ile mkw wygłuszenia poszło? Tak pytam, by wiedzieć ile tego kupić.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
ile mkw wygłuszenia poszło? Tak pytam, by wiedzieć ile tego kupić.
Ja to gdzieś opisywałem tuż po tym, jak to robiłem. Łatwo t o zmierzyć na masce auta (od spodu).
Musze przyznać, że o ile wytłumienie drzwi, czy bagażnika i nadkoli o raz dachu daje wyraźne efekty, to już wyklejenie maski nie dało wyczuwalnej różnicy w stosunku do oryginalnego wytłumienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum