Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-11-10, 12:22
Na youtube masz filmik kolesia tylko nie w Dacii i nagrana jazda z matą i bez maty, zmienia sie trochę dźwięk silnika i jest trochę ciszej w środku. Dodatkow jest to jakas izolacja i silnik będzie miał cieplej.
No, no, jasne, coś tam z tego hałasu wyemitowanego przez maskę wraca przez karoserię do środka - tylko że w Dacii jest to ułamek tego, co przychodzi od silnika bezpośrednio, przez przednią gródź. To jakiś może być zysk - promilowy? <:
Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-11-10, 12:50
Ja zakładałem do swojej reni - efekt jest , ale naprawdę minimalny , w zasadzie dźwięk nie jest cichszy tylko taki " miększy" . DERKE SKOŁOWAŁEM OCZYWIŚCIE ZE SZROTU.
Patrzac na zdjecie zdziwilo mnie wygluszenie maski, ktore montowane bylo do tej pory tylko w Dieselach. Czy w Twoim autku bylo to wyposazenie seryjne czy dokupiles je we wlasnym zakresie?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-11-23, 14:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie, esp nie mam. Ale ja kupiłem trochę dziwnie - od zamówienia do odebrania minęło tylko 14 dni. W skrócie - mam wrażenie, że dealer zamawia samochody na wyrost, w najbardziej popularnej konfiguracji - i udało mi się trafić na DD do odebrania "w połowie października".
Mój Dusterek, ten ze zdjęcia niestety nie ma ESP. Jest za to mata wygłuszająca. Autko było zamawiane na przełomie lipca- sierpnia a odebrane normalnym trybem w październiku. Skąd się zatem wzięło wygłuszenie - nie wiem. Traktuję to jako dodatkowy bonus bowiem przy składaniu zamówienia udało mi się wytargować jedynie gumowe dywaniki i 500 zł upustu.
_________________ Kanony piękna: kobieta w tańcu, rumak w galopie , żaglowiec pod pełnymi żaglami i Duster na bezdrożach.
Pytałem się o to ESP, ponieważ na zdjęciu nie mogę dostrzec linki gazu, tam gdzie mój ją ma:
a matę pewnie sobie na zimę zafunduję. Zrobię Drakuce mikołaja. A co!
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Bez przesady <: wystarczy sonometr, pomiar w środku i na zewnątrz tuż przed założeniem i zaraz po montażu - o ile znienacka nie zacznie pracy w okolicy młot pneumatyczny, to "naturalne" tło dźwiękowe nie powinno mieć zbyt wielkiego znaczenia. A jak już ktoś naprawdę chciałby zaszaleć, to można wykonać po 3 pomiary, wyjeżdżając uprzednio w jakąś cichą okolicę - np ogródki działkowe; chyba łatwiejsze do znalezienia niż komora bezechowa...
Przypuszczam, że w mieście Rzeszowie kol. Piotrres bez problemu uzyska dostęp do komory bezechowej i tunelu aero, natomiast z cichym miejscem mogą być problemy, szczególnie w porze weekendowego grillowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum