Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-10-17, 18:46
GRL napisał/a:
A czy techniczne wykonalnym (bez cięcia blach, spawania i innego młotkowania) jest wsadzenie do wnętrza koła tak jak 4x4?
W znaczeniu - czy wewnętrzna "niecka" bagażnika ma taki sam kształt, dający możliwość przekładki styropianów, koła i dna bagażnika bez przeróbek?
Bardzo dziękuję. Czyli warto zamówić pełnowymiarowe koło. Ja myslałem, ze ono się nie zmieści i będzie normalnie sobie leżało w bagazniku - nie zrozumiałem sprzedwacy w salonie.
Wysłany: 2016-10-18, 16:03
Kacper_Potocki napisał/a:
Bardzo dziękuję. Czyli warto zamówić pełnowymiarowe koło. Ja myslałem, ze ono się nie zmieści i będzie normalnie sobie leżało w bagazniku - nie zrozumiałem sprzedwacy w salonie.
Jeśli mówisz o 4x4, to może zamówisz bez zapasu, a ja Ci za różnicę w cenie dam swój, nieużywany, razem ze wszystkimi plastikami, a wezmę zestaw który Ty otrzymasz?
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-10-18, 16:30
route2000, wyolbrzymiasz
Z dojazdówkę jeździsz 99.99% czasu, z dziurawym kołem zapasowych tylko do najbliższej wulkanizacji. Przetestowane
Jakoś się pomieścić z tym większym kołem, wątpię żebyś wysyłał przestrzeń bagażowe do ostatniego cm sześciennyego. A w razie gdyyy tak to wystarczy jedną torbę wsadzić pod nogi na te kilka km.
Jeśli mówisz o 4x4, to może zamówisz bez zapasu, a ja Ci za różnicę w cenie dam swój, nieużywany, razem ze wszystkimi plastikami, a wezmę zestaw który Ty otrzymasz?
Jasne, w sumie to nie ma róznicy komu zapłacę. Dogadamy się, tylko w grę wchodzi wysyłka kurierem z Poznania do Kęt.
Wysłany: 2016-10-19, 17:50
Kacper_Potocki napisał/a:
Cav napisał/a:
Jasne, w sumie to nie ma róznicy komu zapłacę. Dogadamy się, tylko w grę wchodzi wysyłka kurierem z Poznania do Kęt.
Spotkamy się gdzieś po drodze, albo na jakimś zlocie.
Kęty to chyba na Śląsku, a tam zloty co chwilę.
Potwierdź tylko że zamawiasz 4x4, żeby nie było wtopy.
Pozwolę sobie na odkopanie tematu:
Czy koło zapasowe w wersji 4x4 (pod podłogą) zmniejsza wymiar bagażnika? Bodajże 408l.
Tzn. Jesli zamówić samochód bez koła (z zestawem naprawczym), czy bagażnik będzie wiekszy?
W 4x2 sprawa jest bardziej oczywista, jako że koło z założenia jest poza samochodem..
Wysłany: 2017-04-03, 21:43
feud napisał/a:
Pozwolę sobie na odkopanie tematu:
Czy koło zapasowe w wersji 4x4 (pod podłogą) zmniejsza wymiar bagażnika? Bodajże 408l.
Tzn. Jesli zamówić samochód bez koła (z zestawem naprawczym), czy bagażnik będzie wiekszy?
Oczywiście.
Regularnie latem zostawiam koło w garażu, gdy na wyjazdy potrzebuję większego bagażnika.
Dzięki, za odpowiedź... a wiecie może jaki jest wymiar bagażnika gdy koło jest na miejscu?
Domyślam się że to wynik dość pechowego umiejscowienia pod podłogą - zapewne podłoga 'wędruje' do góry, gdy koło włożone?
Nie ukrywam że pomysł zostawienia koła na lato 'w garażu' trochę mi nie odpowiada - z doświadczenia: dużo łatwiej znaleźć pomoc 'w razie jakby co' gdzieś pod domem. Jeżdżąc 'wokół komina'. Natomiast w trasie zawsze trudniej.
Wysłany: 2017-04-04, 21:45
feud napisał/a:
Dzięki, za odpowiedź... a wiecie może jaki jest wymiar bagażnika gdy koło jest na miejscu?
Domyślam się że to wynik dość pechowego umiejscowienia pod podłogą - zapewne podłoga 'wędruje' do góry, gdy koło włożone?
Podsumowując:
-Duster 4x2 ma ok 480 litrow bagaznika (umiejscowienie kola w koszu pod bagazniku)
-Duster z napędem 4x4 bez koła ma ok 400 litrów bagażnika.
-Duster z napędem 4x4 z kołem ma jeszcze mniejszy bagażnik (umiejscowienie kola pod podłogą)
czy wiecie może mniej więcej ile litrów zostaje? 300?
Wysłany: 2017-04-05, 15:43
feud napisał/a:
Podsumowując:
-Duster 4x2 ma ok 480 litrow bagaznika (umiejscowienie kola w koszu pod bagazniku)
-Duster z napędem 4x4 z kołem ma jeszcze mniejszy bagażnik (umiejscowienie kola pod podłogą)
To nie tak.
Duster 4x4 bez koła ma bagażnik WIĘKSZY od wersji 4x2 - podłoga bagażnika w 4x2 jest WYŻEJ, więc jeśli 4x2 ma 475, to 4x4 bez koła spokojnie ma 500.
408 l ma 4x4 z kołem - problemem jest raczej wtedy wysokość bagażnika niż pojemność, która nadal jest całkiem spora - wchodzą dwie samolotowe maxi walizy.
P.S.
Zestaw naprawczy zapewne jest w jakimś opakowaniu, które też miejsce zabiera.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2017-04-05, 15:47, w całości zmieniany 2 razy
Podsumowując:
To nie tak.
Duster 4x4 bez koła ma bagażnik WIĘKSZY od wersji 4x2 - podłoga bagażnika w 4x2 jest WYŻEJ.
400 l ma z kołem - problemem jest raczej wtedy wysokość bagażnika niż pojemność.
Zestaw naprawczy zapewne jest w jakimś opakowaniu, które też miejsce zabiera.
Wyżej jest w 4x4 bo gdzieś się musi zmieścić napęd.
Wysłany: 2017-04-05, 15:55
Waski78 napisał/a:
Cav napisał/a:
Duster 4x4 bez koła ma bagażnik WIĘKSZY od wersji 4x2 - podłoga bagażnika w 4x2 jest WYŻEJ..
Wyżej jest w 4x4
Tak się składa, że jeździłem na wakacje zarówno wersją 4x2 i 4x4 bez koła, więc wybacz - wiem o czym piszę, takoż możesz sobie darować teoretyzowanie.
Napęd jest w miejscu koła zapasowego w wersji 4x2, ale widocznie jest niższy niż wysokość koła, bo podłoga bagażnika też jest niżej w 4x4, zwłaszcza ta część w którą wchodzi koło zapasowe,
Ostatnio zmieniony przez Cav 2017-04-05, 15:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum