Dlatego to bardziej decyzje biznesowe koncernu , może zmieniają politykę w celu ujednolicenia dostawców map.
Przecież maja już tyle marek a co marka to inny dostawca map.
Kurczę obawiam się, że chyba nie ogarnę sam tematu. Jest może ktoś z dolnośląskiego, kto pomógłby mi - oczywiście za opłatą - zainstalować mapę całej Europy?
Rzeczywiście większość linków już wygasła.
Ale w szczególności jeśli miałeś wyższą wersję oprogramowania to standardowe wersje nie zadziałają a do tego mogą spowodować uszkodzenie.
W poniższych linach masz działające linki do przerobionych plików - w formie upgrade_root.lgu które zadziałają zawsze i nie zrobią problemów.
to linki:
do Renault : Renault_403_restore: https://www.dropbox.com/s...OXq6P7Be4a?dl=0
dla Dacia : Dacia_403_restore: https://www.dropbox.com/s...mafhP5vcda?dl=0
Witam kupiłem Maedia Nav (MN1) 4.0.6 Niestety jest to wersja Renault. czy wgrywając wersje 403 z linku wszystko zainstaluje sie prawidłowo?
Skontaktuj się z naszym klubowiczem Robson - on ma odpowiednie sprzęt z oprogramowaniem do zmiany loga ale będziesz musiał być w okolicach Legnicy.
Są pewne sposoby do zmiany ale ja osobiście tych sposobów nie polecam bo mogą uwalić MN ( zdarzyło mi się przy testowaniu to klika razy zrobić )
Skontaktuj się z naszym klubowiczem Robson - on ma odpowiednie sprzęt z oprogramowaniem do zmiany loga ale będziesz musiał być w okolicach Legnicy.
Są pewne sposoby do zmiany ale ja osobiście tych sposobów nie polecam bo mogą uwalić MN ( zdarzyło mi się przy testowaniu to klika razy zrobić )
Dziękuję za info będę kombinować i dam znać co i jak
Witam mam taki problem. kupiłem i zmontowałem media nav wszystko dział poza jednym drobiazgiem. nie słyszę rozmówcy przez głośniki radia mogę tylko rozmawiać przez głośnik telefonu:( Czy ktoś miał już taki przypadek?
Dzień dobry mam zapytanie odnośnie nawigacji.W marcu 2017 zakupiłem dacie sandero stepway z pażdziernika 2016 ( był to samochód demonstracyjny ). Czy w momencie zakupu nie powinienem dostać kodu na aktualizacje map w nawigacji . Obecne mapy to europa wersja podstawowa q3 2014. Z góry dziękuje za odpowiedż nie wiem czy podjechac na serwis z aktualizacją .Samemu za darmo nie mogę zaktualizować , myślę że wydając dużo pieniędzy na zakup samochodu i dostając stare mapy w nawigacji to jakieś nieporozumienie
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-24, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Zasada była taka że zakupując pojazd nie otrzymywałeś żadnego kodu lecz od pierwszego właczenia nawigacji miałeś 3 miesiace na aktualizację.
Zapewne w samochodzie demonstracyjnym nikt o to nie zadbał i na pewno ktoś uruchomił nawiagację ten okres minał zanim pojazd nabyłeś.
Możesz próbować uzyskać od sprzedającego coś w zamian.
Jesli Ci się nie uda zawsze możesz dokonać uwolnienia i mieć mapy za darmo .
Wybór należy do Ciebie.
witam czy możesz mi pomoc jak zaktualizować nawigacje, gdyż również zakupiłem sandero i tam jest z 2014 roku co uważam za kpine ,ponadto jest tylko na kilka krajów a właśnie wybieram się do chorwacji i przydalaby się aktualna i na cała europę. z góry dziekuje za pomoc
A może sam przeczytasz jak to zrobić i zrobisz to .
Zapewne masz wersje tzw MN1 z oprogramowaniem ( wersją ) poniżej 4.0.6 .
Jesli tak to masz temat z gotowym rozwiazaniem w tym temacie
dzięki za checi ale to nie moja bajka, nie mam pojęcia jak się do tego zabrać
po powrocie poszukam kumpla co zna się na tych sprawach , pokaze twoja pomoc i mam nadzieje,ze będzie ok(chyba ze może jakims cudem mieszkasz w Gliwicach lub gdzies w okolicy i sam to ogarniesz :)
pozdrawiam
Cała zaqbawa polega na kolejnym wgrywaniu gotowych plików LGU , aoraz ich zatwierdzania na ekranie MN.
Na samym końcu wrzucasz najnowsze mapy do dopowiedniego katalogu w wewnętrznej pamięci MN.
Ścieżka dostępu do katalogu jak w poście dzisiaj z godziny 15.00
Tak jak na najzwyklejszym komputerze - żadna filozofia
Cała zaqbawa polega na kolejnym wgrywaniu gotowych plików LGU , aoraz ich zatwierdzania na ekranie MN.
Na samym końcu wrzucasz najnowsze mapy do dopowiedniego katalogu w wewnętrznej pamięci MN.
Ścieżka dostępu do katalogu jak w poście dzisiaj z godziny 15.00
Tak jak na najzwyklejszym komputerze - żadna filozofia
Mój system 4.0.2 .Próbowałem wgrać aktualizacje plikiem upgrade.lgu na 4.0.3 i po aktualizacji w informacji o systemie nadal pojawia się że wgrany jest 4.0.2. Ściągałem ten plik od różnych osób i za każdym razem jest to samo. Po aktualizacji powinna ta informacja się zmienić?
Ale po co? Jesli chcesz wejść w tajne menu to też da radę w tej wersji.
Jeśli Ci się nie zmienia numerek to znaczy że się nie wgrało - być może masz uszkodzoną kość pamięci. Wgraj od razu 4.0.6 , jesli się wgra to będzie OK.
A wtedy masz gotowy do uwolnienia - wszystkie pliki też masz dostępne w tym temacie.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-08-30, 08:50
Powinieneś dostawać od nich maila o nowych aktualizacjach. Oczywiście jak się zarejestrowałeś. Zawsze możesz też zobaczyć co jest nowego "dla ciebie" na ich stronie.
Jak ci już zabraknie cierpliwości, to uwolnij sobie MN i będziesz miał możliwość wgrania nowych 4 razy w roku bez łaski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum