W Sandero oryginalne gumowa nie są złe - jedynie przedni od strony kierowcy jest trochę źle zaprojektowany bo nie zabezpiecza przed brudem - szczególnie w okolicach pedałów. Natomiast ten od pasażera jest bardzo dobry i zachodzi głęboko pod deskę i się w ogóle nie przemieszcza.
No właśnie ten dywanik kierowcy gumowy to jakaś porażka Czy są jakieś zamienniki do sandero ? bo błoto i woda spadająca z butów i pedałów skutecznie zabrudza autko i wchodzi dosłownie pod ten śmieszny za krótki dywanik. No chyba że do autka trzeba przed wejściem zmienić buty na papcie to inna bajka ja jednak wolę w butach jeździć. Proszę o jakiś link zamienników lub lepszych dywaników gumowych.
Skopałem nie tylko alegro w poszukiwaniu dobrych dywaników i wież mi że nie zadał bym pytania o konkretny link o właściwy i dobry produkt bez poszukiwań w necie. Na forum również czytałem i szukałem i nawet tu jakieś obmiary miały dojść do skutku ale chyba nie doszły więc po prostu nie wiem którym zestawem ten bubel podmienić aby był najlepiej dopasowany .
Proszę raz jeszcze forumowiczów o konkretny link który zestaw dywaników gumowych do Sandero 2 lift będzie najlepszym zamiennikiem do tych niedoróbek salonowych. Bardzo proszę i serdecznie dziękuję za konkretną podpowiedz.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-11-02, 13:24
route2000 napisał/a:
rezawplast.pl - dobra jakość za rozsądną cenę.
RowerekCombi- chodzi zapewne o zbyt małą "wysokość" dywanika kierowcy w stosunku do dywanika pasażera. Dywanik nie wchodzi za pedały i wszystko co tam wyżej spadnie w rezultacie trafia pod dywanik. Niestety wszystkie dywaniki, które widziałem dedykowane do Sandero są upośledzone w ten sam sposób- RezawPlast do Sandero po 2012r wyglądają tak jak poniżej. Kolega mający ten sam problem w Citroenie kupił sobie jakiś dywanik gumowy na tunel, dociął z niego potrzebny kształt i na taśmę "typu rzep" zamocował do wykładziny za pedałami w taki sposób żeby zachodziła od góry na dywanik fabryczny. Trzyma się i spełnia zadanie.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-11-02, 15:38
A co- pedał hamulca dochodzi na styk do podłogi? W Matizie mam dywanik kończący się grubo powyżej pedałów i nawet jakby jakimś cudem się zwinął w rurkę, to i tak za hamulcem byłby luz. Dlaczego w Sandero do 2012r dywanik kierowcy mógł być wysokości zbliżonej do dywanika pasażera? Co się tam zmieniło?
Dywaniki_Rezaw-Plast_przod_do_2012.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 45,78 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2017-11-02, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
A co- pedał hamulca dochodzi na styk do podłogi? W Matizie mam dywanik kończący się grubo powyżej pedałów i nawet jakby jakimś cudem się zwinął w rurkę, to i tak za hamulcem byłby luz. Dlaczego w Sandero do 2012r dywanik kierowcy mógł być wysokości zbliżonej do dywanika pasażera? Co się tam zmieniło?
No właśnie masz rację Dymek jest za krótki i wszystko leci poza dywanik wpis 1
Ten dywanik do 2012 roku byłby chyba ok ale pytanie czy będzie pasował ? może ktoś taki właśnie założył ?
Ja również jeżdżę na prowizorce w tej chwili dorabianej do tej niedoróbki i nie obawiam się ze się zawinie, podwinie czy coś w tym stylu, bo to niczemu nie szkodzi Jest to produkt miękki i podatny na ugięcia ściśnięcia itd. No co innego gdyby to była cegła z pedału gazu lub szczotka do mycia która czasem robiła za tempomat Panowie bez przesadyzmu. Wszystkie dywaniki zawsze i w każdym aucie wchodzą daleko za pedały i nikomu nigdy się nic nie zawinęło nawet bez mocowań do wykładziny, tylko nie Dacia, wszystko na opak
No to ponawiam pytanie Jest ktoś kto ma dobre dywaniki i może się podzielić linkiem który pasuje do Sandero 2 FL
Wysłany: 2018-05-03, 23:30 mata bagażnika dokker van
Czy ktoś ma oryginalną matę bagażnika. Można ją zamówić tylko do diesla lub benzyny. Ciekawe dlaczego do gazu nie. Jeśli chciałem ją dokupić w salonie to kosztuje około 1000netto (szok)
Pytanie, czy ta oryginalna mata jest dobrze dopasowana i warto jej szukać np w rozbitkach.
Drugie pytanie jest o plastikowe osłony błotników. Na zdjęciach też wyglądają całkiem porządnie.
Proszę o opinie tych którzy takowe posiadają.
Dzięki
Chodzi o te osłony nadkoli, które są w osobowym? Cienki plastik, jak zamierzasz wozić coś ciężkiego to je połamiesz. Nie chroni w sumie przed niczym, tyle, że wygląda.
tą matę zakupiłem i oddałem, nie pasowała idealnie. Oryginalna wygląda lepiej, ma przetłoczenia jak podłoga bagażnika. Osłony nadkoli tylko po to, aby farba się nie wytarła.
Wysłany: 2018-09-01, 14:59 Jak alternatywa dla fabrycznych gumowych dywaników do DD II?
Wraz z samochodem dostałem komplet, zażyczyłem takie, fabrycznych gumowych dywaników.
Trzy: pasażera i tylne są ok., ale kierowcy to jakaś porażka. O ile guma na nadkolu jest przydatna, aby postawić na niej w długiej trasie, lewą nogę, tak gumy pod pedałami sprzęgła, hamulca i gazu są za krótkie. Piach, żwir, zamiast spadać z buta na gumę, spada na styk, najczęściej na wykładzinę. Przejrzałem allegro, różne internetowe sklepy, ale przez brak wymiarów nie wiem jakie, konkretnie i tak zostawię tylko ten pod kierownicę, wybrać. Czy jest ktoś na forum, kto już ma w praktyce przetestowane rozwiązania alternatywne.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-02, 08:44
Są takie korytka , gdzie nic się nie wyleje i mają pasek podnóżek na lewą nogę, by sobie oprzeć w czasie długiej jazdy. Ale wcześniej o tym pisano. Zobacz.
Wysłany: 2018-12-29, 13:23 Lodgy 7os - mata do bagażnika
Cześć, mam do Was pytanie jaką matę najlepiej nabyć do bagaznika Lodgy w wersji 7 osobowej. Kupiłem na allegro jedną z niby pasujacyą, ale niestety nie pasowała. W katalogu akcesorii natomiast nie ma do wersji 7 osobowej. Co macie w swoich Lodgy?
Pamiętaj, że w 2018 roku weszła nowa wersja mocowania foteli. Te wkłady są robione na poprzednie wersje - do nowej jeszcze nikt nie zrobił formy i trzeba docinać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum