W piątek w firmie Teleradioman w Krakowie zainstalowano mi dwie lampeczki, które rozjaśniły przedział bagażowy (są wwiercone w podłokietniki trzeciego rzędu siedzeń) - zamiast standardowych żarówek zainstalowano ledy, bo całą kabinę oświetla zimne białe światło.
Polecam, ponieważ inwestycja niedroga, a wizualnie pasują idealnie...
...wszystkie podzespoły do montażu Webasto są już na miejscu. Czwartek, piątek montaż. Trzeba mocno trzymać kciuki, bo to poważna ingerencja w Drakulę.
Marka: Peugeot
Model: 206
Silnik: 1.1 Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Kwi 2017 Posty: 410 Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-11-09, 21:18
To tylko tak wygląda ja zakładałem Webasto w kilku autach i nigdy nie było problemu ( chociaż nigdy w osobówce i nigdy w benzynie ) Jak możesz to po montażu daj jakieś fotki
Operacja zakończona sukcesem. Na razie sterowanie odbywa się za pomocą oryginalnego zegarka Webasto, ale instalacja już jest przystosowana do sterowania telefonem, co zostanie uruchomione w przyszłym tygodniu.
Poniżej zdjecia
IMG_20171111_091815-816x460.jpg Dodatkowe węże układu wodnego - weszło 700 ml dodatkowego płynu chłodniczego
Plik ściągnięto 29 raz(y) 93,67 KB
IMG_20171111_091821-816x460.jpg Pompa wody ogrzewania postojowego
Plik ściągnięto 28 raz(y) 68,77 KB
IMG_20171111_091800-816x460.jpg Piec umieszczony pod reflektorem od strony kierowcy
Plik ściągnięto 26 raz(y) 79,8 KB
IMG_20171111_091808-816x460.jpg Bezpieczniki obok akumulatora
Plik ściągnięto 20 raz(y) 83,54 KB
IMG_20171111_091731-816x460.jpg Zegarek zainstalowany po lewej stronie tablicy przyrządów - podswietlenie jest pomarańczowe w oryginale..
W dniu dzisiejszym Webasto otrzymało pełną funkcjonalność.
Otóż w trakcie montażu pod zegar, który widać na ostatnim zdjęciu powyżej, została podłączona instalacja elektryczna, dzięki której można sterować ogrzewaniem postojowym z każdego miejsca na ziemi,
gdzie jest zasięg GSM - oczywiście do tejże instalacji została podłączona specjalnie do tego zaprogramowana...NOKIA 3410
http://allegro.pl/modul-d...7049005383.html
...kolejna modyfikacja, jeśli budżet mnie puści, to wyciszenie wnętrza...
Ostatnio zmieniony przez kuba_malenstwo 2017-11-20, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
...18 i 19.12.2017r. Dacia otrzyma kolejną, bardzo ważną modyfikację, szalenie istotną z punktu słyszenia mojej córki... Auto idzie do kompleksowego wygłuszenia wnętrza.
Oooo... to ile taka przyjemność będzie kosztowała?
Może potem zasięgnąć informację od kogoś, kto będzie to robił, jakie i ile tego materiału zużył?
Taka informacja dla potomnych, bo też jestem zainteresowany wygłuszeniem, ale zrobiłbym to we własnym zakresie.
Może jeszcze tak z ciekawości wjechać na wagę towarową i zaważyć przez i po montażu, by wiedzieć ile kg przybyło, no i jeszcze pomiar głośności w dB przed i po... A potem zdaj to relację.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Sporo zadań, jak na jedną modyfikację. Niestety nie mam talentu, doświadczenia, wiedzy i umiejętności żeby zrobić całe wygluszenie sam, a czasu raczej zabraknie na ważenie auta, bo to nic w moim przypadku nie zmieni.
Chcę przy okazji doświetlić jeszcze wnętrze w okolicach nóg z przodu i w drugim rzędzie oraz założyć czerwone lampki w drzwiach-tak by po ich otwarciu nikt mnie nie rozjechał w wąskich krakowskich uliczkach w centrum, kiedy wypakowuję dzieci. Poza tym czas na uruchomienie ledów w podświetleniu przełączników szyb i być może podświetlenie klamek, jak u kolegi shreka
Myślałem by przy okazji zmienić głośniki w drzwiach i dołożyć tweetery, ale nie starczy na to $$ w tym roku..
Natomiast diody z rezystorami do podświetlenia klamek wewnątrz wziąłem takie (kupiłem dwa komplety, więc pewnie zastosujemy po dwie na klamkę, a dwie szt. zostaną w razie awarii):
Kolega shrek wyciszał drzwi, dawał jakieś uszczelki w szczelinach itp.
Drzwi teraz się zamykają jak w mercedesie.... ciężej i cicho w środku, a radio lepiej gra niż bez wygłuszenia.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Jak już za tydzień wygłuszę całe auto i będzie córce nadal głośno, to będę myślał o uszczelkach..
Pierwszy test długodystansowy po wyciszeniu odbędzie się w święta.
Mam nadzieję, że fsbryczne audio i zestaw głośnomówiący z Medianav też będą lepiej pracować, bo na głośniki w tym roku nie ma już $$, a szkoda, bo skoro auto będzie rozebrane, to można by za jednym razem to zrobić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum