Pamiętaj o tym że najważniejszym parametrem takiej kamery jest to aby działała w NTSC i miała co najmniej 300 000 pixeli.
Jako standard NTSC bez problemu powinieneś uzyskać co najmniej 480 linii.
Sterownik obrazu nie wykorzysta więcej linii. Chyba że masz zdolności i sam opracujesz sterownik obrazu ( Małomietkiemu zajęło to kilka lat i kilka milionów $)
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.5 Dci
Rocznik: 2013
Wysłany: 2018-02-18, 20:53
jas_pik napisał/a:
Albo prosty albo bezpieczny.
Prosty - wracasz do 4.0.3 i robisz przez ukryte menu ale nie do końca bezpieczny.
Bezpieczny - CLIP lub ddt4all - robi to samo co Clip .
Witam,
mam prośbę o podpowiedź jak przy użyciu ddt4all powinienem aktywować kamerę cofania w clio IV MediaNav 4.0.6?
wybieram model auta następnie nawigacje i z tego co pamiętam jej wersję ale nie wiem co robić dalej
z góry dziękuję za podpowiedź
Ledy sa w postaci paska - świecą nieźle .
Ale nie powiem Ci jak długo bo co jakiś czas pojawia się klient który potrzebuje na juz i nie chce czekać na przesyłkę.
Ale kupujący nic nie wspominali że nie działają
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-26, 17:48
Ja używam z powodzeniem dodatkowe paski LED zamontowane pod zderzakiem. Świetnie doświetlają to czego Dacia nie może. Kamerka lepiej widzi, kolorki są fajniejsze. A że często parkuję w garażach podziemnych, to lepsze doświetlenie bardzo się przydaje.
Model: Capture
Silnik: 0.9
Rocznik: 2015
Wysłany: 2018-03-28, 13:14
jas_pik napisał/a:
Ja osobiście kupiłem dedykowane kamerki zamontowane w obudowę podświetlenia tablicy rejestracyjnej w tym sklepie Obrazek
Czy jeśli zakupię tę kamerę http://www.kamerki.com.pl...p?id_product=79 i podłączę zgodnie z instrukcją montażu jak na dole strony to mi wszystko bez problemu zadziała?
P.S może posiadasz instrukcję montażu w języku polskim?
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1963 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-28, 16:23
od miesiąca mam taką kamerę zamontowaną u siebie. Działa ok jedyny jej minus to lekkie klatkowanie ( brak płynności jak w kamerach które posiadają moi znajomi) instalacja nie stwarza problemu, instrukcja pokazuje jak podłączyć. Ja dodatkowo aby nie wpinać się w oryginalną wiązkę za 120zł dokupiłem przejściówkę również dostępną u tego sprzedającego.
PS. kamera to chińczyk jeżeli nie chcesz montować jej teraz to zamów na Aliexpress za połowę ceny z Allegro i ogłoszenia którego podałeś.
Model: Capture
Silnik: 0.9
Rocznik: 2015
Wysłany: 2018-03-29, 08:29
Czy jeśli zamówię taką chińską kamerkę z przejściówką właśnie i podłącze wszystkie kabelki jak trzeba to zacznie od razu działać, czy trzeba kodować nawigację MNEvo?
Czy jest ktoś może, kto ma lodgy stepway z 2017/2018 z kamerą cofania? Tam tylna blenda jest inna niż we wcześniejszych rocznikach (ma podkładkę pod tablicę rejestracyjną), a moja oryginalna kamera cofania ma instrukcję jeszcze przeznaczoną do wcześniejszych roczników, gdzie tej podkładki nie było.
Kwestia jest taka, czy ktoś mógłby zmierzyć odległość np. od brzegu prawej lampy podświetlenia tablicy rejestracyjnej do środka soczewki kamery, żebym się przekonał, że miejsce wiercenia otworu jest takie samo niezależnie od wersji blendy? Będę wdzięczny za pomoc.
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-04-09, 10:09
Jak sciagniesz panel tylnej klapy to bedziesz widzial gdzie wiercic, zeby w wzmocnienie nie trafic. Kamera nie musi byc idealnie na srodku , bo i tak nie zobaczysz roznicy.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Chciałem zamówić na Aliexpress kamerkę uniwersalną do Dacia Dokker.
Uniwersalną, bo niestety nie mogę znaleźć dedykowanej do Dokkera (do Duster, Logan jest, a do Dokker nie ma).
Zamawiał ktoś może u Chińczyków i może polecić jakiś sprawdzoną (niedrogą ;) kamerkę ?
Tak jak napisał kolega jas_pik podpowiem tylko ze bliżej słupka. W Dokkerze żeby się do niej dostać trzeba odkręcić maskownice słupka (dwa torxy ) oderwać wykładzinę która jest przymocowana na zszywkach
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-05-14, 15:32
Paweł T napisał/a:
parcink napisał/a:
Tak jak napisał kolega jas_pik podpowiem tylko ze bliżej słupka. W Dokkerze żeby się do niej dostać trzeba odkręcić maskownice słupka (dwa torxy ) oderwać wykładzinę która jest przymocowana na zszywkach
Czy chodzi o taką wtyczkę?
Pamiętaj,ze ta czerwona wtyczka tzw. szybkozłączka, ma też i wady, można ja użyć tylko jeden raz i do przewodów o odpowiedniej średnicy, inaczej kontakt będzie zły i po jakimś czasie przestanie przewodzić. Można też łatwo przeciąć przewód, szczególnie jak przewody są napięte. Polecam solidne połączenie lutowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum