Czy można bez problemu zamienić ten mały przycisk blokady szyb, tym większym jak od blokowania centralnego zamka?
Czy montując instalację nie fabryczną jest możliwość wpięcia się w instalację by po przełaczeniu na gaz na liczniku zapalała się kontrolka LPG?
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2018 Posty: 173 Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-05-22, 11:44
Tak też myślę, po prostu wprowadzić diodę z dodatkowymi przewodami, prawdopodobnie podpiętej pod elektrozawór.
Czy przy fabrycznej instalacji, ta kontrolka jest aktywna?
Ja mam kontrolkę pod elektrozaworem.
Jest z tym dużo pracy bo same wyjecie zegarów bez połamania zaczepów daszka to niezła sztuka.
Jest gdzieś temat bo sam z niego korzystałem.
Natomiast sam guzik pracuje już na CAN.
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2018-05-22, 19:55, w całości zmieniany 2 razy
Jest z tym dużo pracy bo same wyjecie zegarów bez połamania zaczepów daszka to niezła sztuka.
Bez przesady. Po prostu, lepiej tego nie robić zimą, bo plastiki od zimna robią się kruche.
Był gdzieś filmik rumuńskiego speca, który w starym MCV dodawał diodę otwartych drzwi. Z tego co pamiętam, wlutował diodę, rezystor (oba w rozmiarze mikro - takie malutkie kosteczki bez nóżek) i kabelek. Tu pewnie będzie potrzebny podobny zestaw.
Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2018 Posty: 173 Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-05-27, 06:40
I okazało się że sterownik od lpg, stag w wersji plus, posiada gniazdo z przewodem, którego sygnał można dowolnie zaprogramować, np. przejście z benzyny na gaz.
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-06-05, 20:34
Licznik spokojnie wyciagasz bezinwazyjnie, troszke trzeba sie pomeczyc i byc delikatnym przy rozbieraniu licznika.
Podciagasz kabelki podlanczasz diode i kontrolka gas swieci.
Przyciski po can, nie slyszalem o takim wynalazku.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum