Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Posty: 178 Skąd: Polska
Wysłany: 2018-08-25, 19:07
dudu$ napisał/a:
Nie wiem czy w tym dziale pisać ale skoro problem dotyczy MNE to napisze tutaj. W lutym wymieniłem seryjne radio własnie na MNE zakupione od kolegi robsona i działa ok z tym, że pod koniec lipca bylem w górach świętokrzyskich a dzisiaj wróciłem znad morza i zauważyłem, że bardzo słaba działa radio. Chodzi mi oczywiście o łapanie stacji radiowych. Coś tam łapie w trasie ale zaraz zaczyna trzeszczeć . Na seryjnym radiu jak słuchałem RMF FM lub Radio ZET mogłem przejechać Polskę wzdłuż i wszerz i stacje automatycznie same łapały mi nowe częstotliwości, w moim MNE coś takiego nie występuje muszę sam w opcjach wybierać aktualizacja ale tak jak wyżej pisałem łapanych jest kilka stacji ale prawie wszystkie trzeszczą. Oczywiście w okolicy większych miast jest lepiej ale to do pewnej odległości. Jadąc dzisiaj S7 stacje warszawskie zaczęły mi odbierać około 50km od warszawy. W czym może tkwić problem ? Wtyk raczej nie wypadł bo chyba nie ma takiej możliwości, wgranie softu na nowo też według mnie nie pomoże bo co on ma do tego. Z góry dzięki za jakie kol wiek sugestie
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1962 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-08-25, 20:12
cześć dzięki za odpowiedź ale kilka dni temu rozmawiałem na ten temat z jas_pik. W radiu wszystko mam ustawione tak jak powinno być czyli według tego co na powyższym zdjęciu. W micom ustawiony typ anteny był i jest pasywny czyli ok. Podobno MNE gorzej ściągą fale radiowe niż podstawowe radio, do tego w daciach stosowane są anteny bez wzmacniaczy ( pasywne) a u większości konkurencji w tym i w Renault aktywne ( ze wzmacniaczem). Nie mam w planach wymiany anteny na Aktywną bo to kupa roboty, na allegro znalazłem sam wzmacniacz który podłącza się pod sterownie elektrycznej anteny lub pod 12 v wchodzących do radia, ale nie wiem czy to będzie działać. Na razie zastosowałem sie do zaleceń jas_pik czyli odkręciłem antenę i wyczyściłem jej styk z podstawą oraz przesmarowałem smarem miedzianym aby było lepsze przewodzenie. Za tydzień w sobotę wybieram sie do Krakowa wiec będę mógł przetestować czy coś się poprawiło, możliwe , że do testów w tym tygodniu zakupie bat anteny 40cm z oplotem.
Zeby nie otwierac tematu. Mam takie pytanie. Po aktualizacji stacji radiowych nie widac listy do wyboru stacji. . Kafelki sa. w nastepnej zakladce. Aktualizacja Analogicznie taka jest do wyboru mp3 jako katalogi. Czy cos jest nie tak.
mam dość dziwny problem, po wgraniu upgrade z 8 do 9.1.3 i uwolnieniu, mapa zamiast się uruchamiać wiesza się, ale nie do końca się wiesza. Nie wyświetla się mapa ale słychać dźwięk radia i ostrzeżenia o radarach i prędkości.
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-10-15, 19:04
Skopiuj część map na pendrive i potem w nawce skasuj. Potem sprawdź. Jeżeli nie zadziała to wtedy kombinuj z przywracaniem. Ja tego pliku nie posiadam.
Witam, wygrałem nng_rest uwolniłem i mam kolejnego zonga. Wiem, że gdzieś już było poruszane na forum, mam nie aktywny przycisk zgody, co należało dalej zrobić?
Wgrałeś plik 1,6GB - on naprawia nieaktywny przycisk zgadzam się .
Ale jeśli Ci nie naprawił to oznacza że masz problematyczny pendrive.
Wrzuć plik na inny pendrive i wgraj jeszcze raz .
Miałem problem z parowaniem telefonu Hammer Energy z wozem: Na wpisanie kodu jest 1,5 sekundy Udało się za 12 razem, przy drugim podejściu do tematu...
Przy okazji ten Energy to niezły sprzęt: Mój rekoprd to 12 dni bez ładowania.
Dla ciekawostki: Dziś wrzucałem wsteczny przy 70... Taki nawyk z autokarów i cieżarówek. Czujnik wstecznego już zadziałał, ale się zorientowałem....
Marka: Ranault
Silnik: 1.2 TCe Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2017 Posty: 120 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2018-10-22, 09:32
Czy MNE można w jakiś sposób ustawić głośność tego "bimbania" jak ostrzega przed fotoradarem ?
Czy jest to na sztywno powiązane z głośnością nawigacji ustawioną w opcjach dźwięku MNE ?
czy po zmianie opcji MI na MO należy wcisnąć przycisk wyłączający media nav powyżej radia? film nie pokazuje kolejnego "ruchu", czy może system sam sie zresetuje?
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1962 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-12-09, 12:30
Potrzebuje na już soft 7.0.5 i plik restore do powrotu do 6.0.3 abym mógł wgrać jeszcze raz wersje 6.0.4. kiedyś miałem ale gdzieś mi wcięło i teraz w necie nie mogę znaleźć.
Wysłany: 2018-12-09, 12:46
kiniu_tar napisał/a:
Czy MNE można w jakiś sposób ustawić głośność tego "bimbania" jak ostrzega przed fotoradarem ?
Czy jest to na sztywno powiązane z głośnością nawigacji ustawioną w opcjach dźwięku MNE ?
Tak. Jest to na sztywno ustawione z głośnością nawigacji.
Wysłany: 2018-12-09, 12:49
dudu$ napisał/a:
Potrzebuje na już soft 7.0.5 i plik restore do powrotu do 6.0.3 abym mógł wgrać jeszcze raz wersje 6.0.4. kiedyś miałem ale gdzieś mi wcięło i teraz w necie nie mogę znaleźć.
możliwe, że chodzi Ci o \Storage Card4\NNG\data.zip\ui_core\audio
i pliki z ding w nazwie, są to pliki wav. Zrób kopię archiwum data.zip w bezpiecnzym miejscu. Musisz odblokowac navi.
Głośność zwiększysz np. darmowym Audacity (efekty -> wzmacniaj), w archiwum podmienisz 7zipem.
_________________ Duster to sandero na lewarku
Ostatnio zmieniony przez tosiek 2018-12-09, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum