odświeżam. powiedzcie mi w które piny w kostkę radia wpiąć tylne głośniki ?? mogę ewentualnie podpiąć pod przednie ?? Mam kostkę podwójną czarną pod fabrykę blaupunkta
Ostatnio zmieniony przez jjmalin 2017-07-08, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
A jakie radyjko masz , wyjście na ISO czy nowe Renaultowskie - jeśli nowe to masz rozpiskę pinów która jest identyczna we wszystkich i masz ją w kompendium
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-17, 09:18
Najbardziej Plug&Play to te zestawy z ASO, marki FOCAL. Patrz- lista akcesoriów na stronie Dacii.
Podstawowe zestawy z głośnikami dwudrożnymi:
IFR 165-2 - na przód
IFR 130-2 - na tył
Najlepszy opis i dane na stronie FOCAL-a: TUTAJ
A tutaj moje porównanie głośnika FOCAL z zestawu IFR 165-2 z głośnikiem fabrycznym:
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-10-17, 09:35, w całości zmieniany 3 razy
Pewnie tak. Każde głośniki 165mm powinny pasować. Tylko do nich potrzebne są redukcje (dystanse) i pasujące złączki elektryczne w standardzie Renault. Tego nie ma w zestawie.
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-13, 08:45
Walker91 napisał/a:
Czy o taki zestaw ci chodzi?
Na przykład. Redukcje mogą być z tworzywa (jak tutaj) albo z MDF (jak podał kolega wyżej).
Natomiast te kabelki ze złączami warto mieć, bo z oryginalnych głośników ich nie odzyskamy- głośniki oryginalne mają takie złącze wbudowane w korpus (nie wisi ono na przewodach).
Zestaw focala za 300 zł głośniki z ASO i montaż banalnie prosty plug &Play czy te hertze co podałem wyżej? Bo cena Hertz z montażem w firmie też prawie 300 zł i mam dylemat co wybrać
Wysłany: 2018-11-15, 09:15
Walker91 napisał/a:
Bo cena Hertz z montażem w firmie też prawie 300 zł i mam dylemat co wybrać
Nie wiem, nie mogę nic wyrokować w ciemno bez posłuchania.
W każdym razie ja gdybym miał płacić, to bym pewnie nie wziął tych Focali (ze względu na cenę)- dostałem je za voucher. Przednie Focale grają lepiej od fabrycznych, ale nie mam pojęcia jak byłoby w wypadku Hertz.
Pewnie wziąłbym te Hertze lub jakieś zupełnie inne głośniki, ale na pewno montowałbym to sam.
Ten Plug&Play Focali polega na tym, że masz w komplecie już wszystkie potrzebne elementy. Ale podstawowe narzędzia do tej roboty trzeba przecież mieć- konieczna choćby wiertarka i odpowiednia nitownica. Oczywiście można zamiast nitów dać śruby, ale wiertarka jest niezbędna niezależnie jakie głośniki montujemy (do rozwiercenia nitów, którymi są zamocowane fabryczne głośniki).
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-11-15, 09:29, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum