Wysłany: 2018-10-30, 18:09 MNE 9.1.3 - problemy w opcjach dodatkowych
cześć,
na wstępie dziękuję bardzo Wam za sporo cennej wiedzy, którą mogę znaleźć w tym miejscu jako świeży posiadacz Dustera.
Przechodząc do tematu:
mam Dustera II, Essential z MNE 9.1.3 na pokładzie.
Wykonałem jego backup i uwolniłem MNE, uruchomiłem TMC.
W domyślnym widoku MNE mam:
RADIO MULTIMEDIA TELEFON
MAPY NAWIGACJA USTAWIENIA
W Micom Test uruchomiłem sobie:
- 4x4
- eco
- temperaturę
- rvc
po restarcie MNE układ mam taki:
RADIO MULTIMEDIA TELEFON
POJAZD NAWIGACJA USTAWIENIA
tylko, że:
- w miejscu gdzie powinna się wyświetlać temp mam dwie kreski
- po uruchomieniu ekranu ECO nic nie zlicza
- po uruchomieniu ekranu 4x4 - działa jedynie azymut bez przechyleń
- po wrzuceniu wstecznego wizualizacja czujników parkowania nie uruchamia się
dodatkowo przy podłączeniu telefonu - smartfon ios, w telefonie nie pokazuje mi pozycji zaparkowania samochodu (https://support.apple.com/pl-pl/HT207227)
nie pobrał pełnej książki adresowej (jedynie ok 288 pozycji z 700)
print screeny:
- wersja softu:
- ekran ECO:
- ekran 4x4:
prośba o pomoc - nie wiem czy to zależy od wersji wyposażenia - pisałem z kolegą d3mol3k, od którego z bloga zmieniałem ustawienia(http://duster2018.blogspo...micom-test.html) i klops
Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-10-30, 18:17
Nie wszystko to co da się włączyć będzie ci działało np.- po wrzuceniu wstecznego wizualizacja czujników parkowania nie uruchamia się - a masz czujniki parkowania ?
Ostatnio zmieniony przez gggg 2018-10-30, 18:18, w całości zmieniany 1 raz
Czasami i u mnie zamiast temperatury pojawiają się dwie kreski ale po jakimś czasie temperatura pojawia się.
Skoro zamiast pozycji głównego wyświetlacza miiałeś MAPY to radio może nie mieć połączenia z komputerem pokładowym / komputerem - u mnie w tym miejscu było ECO.
Patrząc na ekran 4x4 widze że azymut pobiera chyba z nawigacji więc coś już działa pochylenia masz podświetlone ale jak piszesz podczas jazdy nie działają rozumiem. Pod górę czy na krawężnikach nie pokazuje zmiany położenia samochodu?
Wracając do eko - czy wskazania zmieniły się po jakimś czasie?
No i wygląda to (gdybam) jakby essential był ciut biedniej wyposażony w bic i podłączone do auta.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-30, 21:30
Maliniak napisał/a:
W Micom Test uruchomiłem sobie:
- 4x4
- eco
- temperaturę
- rvc
No fajno, ale przedtem , sprawdziłeś czy masz zainstalowane odpowiednie moduły? /patrz wcześniej na tym forum się wałkowało ten temat./
do 4x4 moduł!
do eco moduł !
czujniki ? masz takie? / ekran niekoniecznie się wyświetli.
Wracając do czujników parkowania - ekran mimo włączenia w micom nie wyświetli się - w Dacii spowodowane jest to chyba innym zestawem czujników niż w renault które takowe ekrany wyświetla.
W prestige też nie mam tej wizualizacji a czujniki montowane fabrycznie.
Reasumując można by pokusić się o tezę iż w wersji essential brak jest odpowiednich modułów - nie zostały zamontowane.
Czyli kolego Maliniak - essential jest ciut uboższy w wyposażeniu o odpowiednie moduły - gdybając.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Dziękuje panowie za Wasze odpowiedzi - fakt nie sprawdziłem jakie dokładnie mam moduły - mój błąd - muszę pogrzebać na forum co i gdzie sprawdzić (nieukrywaną zielony jestem), ale nie zakładałem ze od wersji wyposażenia zależy rozbudowanie MNE - jeśli tak jest to szkoda bo nigdzie wprost o tym nie piszą a produkt ten sam w każdej wersji wyposażenia.[/quote]
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-10-31, 16:47
Wersja Essential i pozostałe (wyższe) wersje mają troszkę inne MNE. Essential ma takie, jak pozostałe Dacie, zaś Comfort i Prestige mają z delikatnymi zmianami wyglądu, softa, a więc pewnie i dodatkowych modułów.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Myślę że Belphegor miał na myśli kafelki ekranu głównego - gdzie @maniek miał w dolnej linii
Mapy|Nawigacja|Ustawienia
a w tej co ja mam MNEvo:
Eco|Nawigacja|Ustawienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum