Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-11-20, 20:25
Jeżeli w cenie samochodu miałeś stary model MNE to zapomnij o tym aby ci je wymienili na nową wersję, która jest/będzie z pewnością droższa od poprzednika. Auto odebrane i pozamiatane. Mogłeś nie odebrać samochodu jeżeli nie było zgodne z twoim zamówieniem.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2018-11-20, 20:27, w całości zmieniany 2 razy
Jeżeli w cenie samochodu miałeś stary model MNE to zapomnij o tym aby ci je wymienili na nową wersję, która jest/będzie z pewnością droższa od poprzednika. Auto odebrane i pozamiatane. Mogłeś nie odebrać samochodu jeżeli nie było zgodne z twoim zamówieniem.
Ależ ja o tym wiem. Nie umawiałem się z nimi że mi wymienią w cenie samochodu. Tylko, żę będę chciał wymiany za $$$. Miałem tak naprawdę wziąć akcesoryjnego kenwooda, ale brak obsługi 4 kamer przesądził, że czekam kiedy będzie dostępny nowy model.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-22, 17:18
Prawdopodobna nazwa nowej nawigacji. Medianav 2.0 Evolution.
Obliczanie trasy trwa..... 1-2 sekundy!
Aby dokonać aktualizacji map i systemu, konieczne będzie użycie nowej strony i oprogramowania do zainstalowania na komputerze.
nie wiem czy było, ale instrukcja do MNE z lipca 2018 jest już przygotowana pod Android Auto i CarPlay:
Instrukcja
strony w pdf 256-260 lub w polskiej części instrukcji PL.65-PL.69
dla zainteresowanych
dzisiaj dostałem odpowiedź z Dacia Polska odnośnie nowego MEDIA z android auto,
w odpowiedzi na pytanie czy już montują nowe media w samochodach i czy jestm możliwa wymiana obecnego MNE na nowe, oczywiście odpłatnie przez serwis jakby ktoś chciał, odpisali tak:
"Uprzejmie informuję, że wedle posiadanych przez nas informacji, zamawiane aktualnie do produkcji pojazdy powinny posiadać system multimedialny MediaNav Evolution kompatybilny z aplikacjami Android Auto oraz CarPlay. Zamawiając pojazd, należy potwierdzić powyższe ze Sprzedawcą.
Niestety, nie ma możliwości wymiany urządzenia w już wyprodukowanym samochodzie na inne, kompatybilne z tymi aplikacjami."
Oczywiście powtórzyłem pytanie dlaczego nie można tego zrobić. Jak coś odpiszą to dam znać
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-19, 12:40
Oczywista odpowiedź importera. Podobnie odpowiadali na MNE. Ale jak będą mieli na składzie, pewnie będzie można dodatkowo sobie zamówić. Nie zamienić!
Już widzę masowy exodus na MN3
Ciekaw też jestem , jakie to zabezpieczenia przygotowali. Bo na pewno będą "schody".
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-19, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Kurcze szkoda, bo naprawdę mi zależało na tym Apple CarPlay :/ Myślę, że tutaj nie chodzi o zabezpieczenia tylko pewnie coś innego jest niekompatybilne. Naprawdę szkoda...
Oczywista odpowiedź importera. Podobnie odpowiadali na MNE. Ale jak będą mieli na składzie, pewnie będzie można dodatkowo sobie zamówić. Nie zamienić!
Już widzę masowy exodus na MN3
Ciekaw też jestem , jakie to zabezpieczenia przygotowali. Bo na pewno będą "schody".
pisałem że chce to odpłatnie to zrobić przez serwis
ciekawe czy coś odpiszą dlaczego nie będzie można tego zrobić
Wysłany: 2018-12-19, 13:45
Żaden producent nie zrezygnuje z zabezpieczeń, przecież to jest kasa. Jak by było inaczej, to miałbyś pustą dziurę na radio , jak to było w fiatach i sam sobie wstawiałeś co chciałeś. Ale MN to nie tylko radio, to wyświetlacz informacyjny samochodu. Jak zwykle trzeba będzie go wpierw rozkodować. Szykuje się ciekawy 2019 rok.
rozumiem tylko dlaczego miałby tego nie zrobić serwis Daci skoro chcę wymienić poza tym nie mam problemu wstawienia zamiennika na androidzie razem z przeprogramowaniem, wiem bo się dowiadywałem, koszt ok 2200
Ostatnio zmieniony przez tomeveris 2018-12-19, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-12-19, 13:54
tomeveris napisał/a:
pisałem że chce to odpłatnie to zrobić przez serwis
ciekawe czy coś odpiszą dlaczego nie będzie można tego zrobić
Wydaje mi się, że tu chodzi o to, że nie mogą tego zrobić na zasadzie, że wstawiają Ci nowe, a stare sobie zabierają.
Bez problemu powinni wstawić nowe, które sam kupisz i zlecisz montaż. Stare radio i tak jest Twoje.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
W Dusterach 2019 ma być android car z defaultu, przynajmniej taką informację dostali dealerzy. Z czego nie ukrywam się cieszę bo wychodzi na to że taką wersję otrzymam.
Wysłany: 2018-12-19, 15:28
Obywatel MK napisał/a:
W Dusterach 2019 ma być android car z defaultu, przynajmniej taką informację dostali dealerzy. Z czego nie ukrywam się cieszę bo wychodzi na to że taką wersję otrzymam.
Z pewnością się nam pochwalisz i pokarzesz to "cudo". Ja i tak czekam na poprawki DII, bo pierwsze zawsze niedopracowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum