Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3965 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-24, 10:38
route2000 napisał/a:
A czy to działa na zasadzie Plug&Play w zasilaniu?
Tak- wymiana 1:1 wypinając wtyczkę, bez żadnych przeróbek. Nissan i Renault mają takie same lampki. Ja mam od Renault.
kicpra- witamy w "klubie 3 przycisków"
Mała rzecz a cieszy- nieprawdaż?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-05-24, 10:40, w całości zmieniany 2 razy
A czy to działa na zasadzie Plug&Play w zasilaniu?
Tak- wymiana 1:1 wypinając wtyczkę, bez żadnych przeróbek. Nissan i Renault mają takie same lampki. Ja mam od Renault.
kicpra- witamy w "klubie 3 przycisków"
Mała rzecz a cieszy- nieprawdaż?
Drobne pytanko - gdzie kupiłeś?
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-05-24, 12:54, w całości zmieniany 1 raz
Cena tej lampki w ASO to 99 zł, niedawno kupowałem. Na alledrogo lampki w dobrym stanie są w okolicach 30-50 ale zwykle sprzedawcy cześci samochodowych oferują wysyłkę tylko kurierem za 20zł więc różnica nie jest aż taka duża a masz nową. Te lampki są wykonane, mówiąc szczerze tandetnie, po prostu widać na nich ślady użytkowania - wytarte i pożółkłe przyciski.
Jeśli ktoś by potrzebował to kod tej lampki 3 przyciskowej w ASO to 8200073234.
Marka: Dacia
Model: Duster II / Duster II / Dokker Van SCe
Silnik: 1.5 dCi / 1.3 Tce / 1.6 Sce
Rocznik: 2018/2019/2018
Wersja: Essential Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2018 Posty: 199 Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-06-01, 17:00
Od dawna nosiłem się z zamiarem zamontowania w DDI mojej żony osłony mikrofonu do radia.
Przypominam ze w DDI Ambiance z 2012 roku nie było ani lampki kabiny nad kanapą, ani mikrofonu. Druga lampkę zamontowałem już dawno, ale cały czas denerwował mnie ten wiszący na krawędzi szyby przedniej i podsufitki mikrofon do radia. Ponieważ za oryginalne osłony mikrofonu w zasadzie nie występują... a z mikrofonem wołają za nie od 80zł ...postanowiłem zamontować lampkę z Clio II - w której jest oryginalnie miejsce na mikrofon. Można je od 20 zł kupić....
Oczywiście pomalowałem obudowę pod kolor reszty elementów w kabinie, trochę było kombinowania z podłączeniem - gniazdo jest zupełnie inne. Znalezienie kombinacji przewodów zajęło z całej operacji najwięcej czasu.
Wycięcie otworów i dopracowanie mocowania to była już formalność.
Wysłany: 2019-06-02, 08:36
toka93 napisał/a:
U mnie ledowe żarówki zamówione. Zobaczymy jak będą świecić w kabinie dokkera zestaw przód tył po 3 żarówki na przyciemnionych tylnych szybach :)
LEDy oczywiście są we wszystkich lampkach wnętrza.
A jeszcze przypomnę, ze w poprzednim DDI zamontowałem lampkę z peugeota 407 (chyba), pasowała idealnie z racji fabrycznych otworów - aby przenieść do niej mikrofon od radia, dwie czujki alarmu i końcówkę termometru wewnętrznego.
Wysłany: 2019-06-23, 12:10
ponieważ dotarła przesyłka z ali www.tiny.pl/tc1xg zamontowałem podświetlenie "ambientowe" do do dustera
kupione za 4 $ - co dziwne - w obudowie mają nawet dodatkowy bezpiecznik.
Zasilanie wziąłem z lampki sufitowej - włączają się po otworzeniu drzwi lub ręcznym włączeniu lampki na suficie. Najtrudniejsze było niewidoczne przeprowadzenie przewodów do LED pod fotelami. Konieczne było rozebranie tunelu środkowego - przewody idą teraz nad kanałami wentylacji - pod tapicerką. Jak na koszt 4$ efekt wydaje się całkiem zadowalający :)
Ostatnio zmieniony przez steiner 2019-06-23, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
Pytanko, w Lodgy mam 3 lampki z pojedynczym przyciskiem. Chciałbym je wymienić na takie z 3 przyciskami (rozumiem że po otwarciu drzwi świecą wszystkie 3 żarówki w lampce, a wtyczka lampki pasuje).
Czy podejdą lampki z Clio III? Bo zauważyłem, że są różne rozmiary tych lampek.
Ostatnio zmieniony przez buladag 2019-09-27, 21:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum