Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-11-05, 14:49
Zazwyczaj w telefonach aby wyświetlało się zdjęcie kontaktu musi być on wprowadzony w telefon a nie na karcie sim. Trzeba jeszcze sprawdzić tak jak piszesz Dymek. Raz kontaktowi przypisać zdjęcie z karty pamięci a drugim razem z pamięci telefonu.
Jeżeli nie będzie się wyświetlało tzn. , że Renault wprowadza klientów w błąd. Ciekawe czy na podstawie takich oficjalnych informacji z Renault można by składać reklamacje i żądać uruchomienia tej opcji albo wymiany radia na nowy model, gdyż aktualne radio nie spełnia warunków umowy.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2018-11-05, 14:50, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2019-07-10, 20:37 przeniesienie kontaktów z tel
Witam,
Jestem nowym posiadaczem Dacii Duster :)
Nie wiem jak poradzić sobie z wyświetlaniem na monitorze kontaktu telefonicznego. Pokazuje mi sam numer telefonu i zgaduj zgadula kto to...
jak zsynchronizować kontakty z telefonu z zestawem głośnomówiącym ??
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3963 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-10, 21:09
Chodzi o wyświetlanie nazwy numeru, który do ciebie dzwoni? Jeżeli w telefonie masz kontakty zapisane w formacie międzynarodowym, to spróbuj usunąć te +48 z początku numerów. W poprzedniej wersji MNE tylko to pomagało...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-10, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
U mnie nie pomaga, numery sa kopiowane randomowo, miesci sie ich chyba jedynie 1000. A moj telefon posiada ich 5000. Wczesniej bylo 17 tysiecy, ale wyczyscilem nieuzywane.
Poprawne wyświetlanie zależy od miejsca zapisania numeru - musi być w pamięci telefonu .
Co do formatu to jest różnie , chyba zależne od operatora . Mając telefon w Play musiałem mieć zapisany jako +48.......... po zmianie operatora na Plus przestało pokazywać nazwę , gdy ktoś dzwonił . Pomogło wykasowanie prefixa + 48 .
Wysłany: 2020-05-01, 00:18 Media Nav evo nie czyta kontaktów z telefonów
Nie wiem czy było ale pewnie tak. W każdym razie MNE nie widzi większości kontaktów z Telefonów. Próbowałem z Apla, Huawei p9, Xiaomi, Xperia i widzi może jedną piątą z listy . Co ciekawe z różnych telefonów nie zawsze te same . Na jednych np 29 na innym tel. 34 itp. Zadne ustawienia nie pomagają chyba że czegoś nie wiem. Jakieś pomysły ? Czy u Was też tak jest?
Ja miałem (jeszcze mam) poodbnie. MediaNav 2.0 Telefon to Moto G7 Power. wszystko działało a nagle w historii połączeń telefonicznych i zamiast nazwy kontaktu zaczęły wyświetlać się „Private number” zarówno do wychodzących i przychodzących. W ustawieniach bluetooth telefonu mam włączone udostępnianie kontaktów. Kontakty jako takie MN widzi bezproblemowo a po rozmowie w historii połączeń wyrzuca "Private numer". Po jakimś czasie zauważyłem że jeden kontakt się wyświetlał jako nazwa. Okazało się że w książce telefonu jako typ numeru wybrałem przy nim i zapisałem "praca" zamiast domyślnego "komórka". Po zmianie typu na "praca" dla kilkunastu najczęściej wybieranych numerów też się w MN wyświetlają jako nazwy kontaktów.
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-05-01, 07:39
Wprowadź wszystkie nr do pamięci telefonu nie na kartę. Ponadto wszystkie nr komórkowe z prefiksem +. Ja tak wprowadziłem i wszystko wyświetla się prawidłowo. Jak miałem na karcie pamięci nazwy się nie wyświetlały.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-01, 18:06
gggg napisał/a:
Czy komuś udało się uruchomić wyświetlanie zdjęcia osoby dzwoniącej ?
A wiesz, to ciekawy byłby temat. Jeszcze nie słyszałem ani nie widziałem , czy to możliwe, warto by coś popróbować. Miejsce na zdjęcie jest. Mnie nie wyświetlało.
ekran.jpg
Plik ściągnięto 120 raz(y) 130,67 KB
Ostatnio zmieniony przez paul7 2020-05-01, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,5DCI
Wysłany: 2022-06-07, 14:48
Próbowałem przed chwilą zapisywać w innych niż mam (gmail.com) lokalizacjach. Niestety ani na koncie samsung ani w telefonie nie pokazuje zdjęć. Pewnie jest jakaś zależność. Dla przykładu, udało mi się dodać okładki muzyczne dla utworów z pena.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3963 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-06-07, 14:53
miet55 napisał/a:
Dla przykładu, udało mi się dodać okładki muzyczne dla utworów z pena.
To akurat nic nowego- okładki działały "od zawsze". Jednak w przypadku telefonu nie słyszałem żeby komuś w miejscu obrazka pokazywało się coś "własnego".
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-06-07, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
Podstawowe pytanie które trzeba sobie tutaj zadać to czy MediaNav Evolution obsługuje protokół bluetooth: Object Push Profile (OPP) bo to on właśnie odpowiada za ewentualny przesył grafiki dla kontaktu. Od strony telefonu jego obsługa jest zazwyczaj pewna. Nigdzie nie znajduję informacji o obsłudze OPP przez MNE, tyle że o HFP i PBAP również a jak wiadomo te działają. Instrukcja milczy na temat zdjęć kontaktów, a wobec mnogości przetestowanych przez forumowiczów telefonów należy założyć że OPP nie jest obsługiwane. Ten protokół to Object Push czyli to telefon ma go wysyłać a MNE powinna odpowiednio potraktować. Jest mało prawdopodobne że wszystkie te telefony robią to źle, w sposób nie spełniający wymagań MNE. Gdyby był błąd w obsłudze OPP przez MNE to pewnie byłby już dawno dostrzeżony i naprawiony. Reasumując moim zdaniem zdjęcia kontaktów nie są wyświetlane bo takie było założenie od początku, a występujące 'miejsce' na zdjęcie to w rzeczywistości upiększenie, wypełniacz przestrzeni, wodotrysk....
Ostatnio zmieniony przez Łukasz_M 2022-06-08, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum