Witam szanownych forumowiczów.
Posiadam MN1, system 4.0.3. Czy istnieje inny sposób uzyskania precodu jak tylko demontaż radia i odczytanie go z naklejki. Chodzi mi o to czy jakoś w programie (kombinacja na klawiaturze) można go odczytać. W starszych radyjkach z cd trzeba było przytrzymać dłużej przyciski 1 i 6 i wówczas wyświetlał się precode na wyświetlaczu. Chcę wygenerować kod pin do swojego sprzętu
Pozdrawiam Grzegorz.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-18, 17:34
Od dołu , plastikową szpachelką lub skrobaczką do szyb i wszystko wychodzi z zatrzasków.
Jeśli masz MN1 od początku , to wpierw sprawdź książkę gwarancyjną , z reguły kod wpisują gdzieś na pierwszej,, drugiej stronie 4-cyfrowy.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-07-18, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-19, 08:00
toka93 napisał/a:
Podważasz od dołu i delikatnie ciągnij...
paul7 napisał/a:
Od dołu , plastikową szpachelką...
Dla mnie najbezpieczniejszym i najskuteczniejszym sposobem jest odpowiednie obrócenie nawiewów (pionowo) i włożenie w nie kciuków od dołu w ten sposób, żeby jednocześnie palce łapały za górną krawędź ramki. Lekkie szarpnięcie i górne zatrzaski puszczają ramkę. Działa i nie ma ryzyka uszkodzenia przy podważaniu.
Krawędzie ramki wykończone są skośnie, przez co są cienkie i bardzo łatwo uszkodzić taką krawędź, nawet używając specjalnych, plastikowych narzędzi.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-19, 08:05, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum