Wysłany: 2017-02-20, 17:11 podgrzewanie tylnej szyby - logan mcv I
Witam.
Mam problem z podgrzewaniem tylnej szyby, bezpiecznik jest OK a napięcie nie dochodzi.
Prosiłbym o schemat elektryczny podgrzewania tylnej szyby.
No to poszukaj instrukcji samochodu w google bo spis takich elementów zawsze jest zamieszczony. Lub pobaw się przełącznikiem, a nóż się odzywa.
Na forum nie chodzi o podanie gotowe rozwiązanie, ale podsuwanie pomysłów.
Witam wszystkich potrzebuje pomocy w temacie ogrzewania tylnej szyby logan I mcv po nacisnieciu przycisku na srodkowej konsoli brak zadnej reakcji kontrolka na desce nie zapala sie bezpiecznik dobry napiecie do przycisku dociera wyłącznik ok gdzie szukac przyczyny .
Z góry dziekuje
Tak napiecie wychodzi po nacisnieciu przycisku sciezki całe na szybie sprawdzałem miernikiem nie mogę tez zlokalizowac który przekaznik odpowiedzialny jest za grzanie.
Z tego co czytałem na innych forach sygnał z przycisku biegnie do sterownika ten dopiero załącza przekaznik tylko który to jest w komorze silnika jest ich kilka ale to chyba zaden z nich .
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-10-30, 22:30
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1802
Zobacz tu zielona wtyczka.
Ogrzeanie tylnej szyby przelatuje przez uch.
Zobacz czy po nacisnieciu przycisku mass prad na zacisku ogtzewania tylnych szyb, nastepnie miernik do reki I szukasz przekaznika.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2018-10-30, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2019-09-30, 17:40 Nie działa podgrzewanie tylnej szyby
Cześc jest nie ciekawa pogoda co za tym idzie szyby zaparowują.I tutaj pojawia się problem nie działa podgrzewanie szyba z tyłu zaparowana.Co wiemy kontrolka działa na desce po wciśnięciu przekaznik cyka a ogrzewanie nie działa jakby nie było zasilania przy wyjściu do szyby ,co mogło się uwalić ?
Sam już nie wiem bezpiecznik dobry po wciśnięciu przycisku przekażnik załącza kontrolka swieci się na pomarańczowo czyli powinno być ok A tu lipa czekałem z 15 minut i nic sprawdzę jeszcze wszystko juto na spokojnie bo dzisiaj leje jak cholera u mnie.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Sty 2018 Posty: 944 Skąd: EL
Wysłany: 2019-09-30, 18:00
Lordi napisał/a:
Tam sprawdzałem miernikiem i nie ma zasilania
To już wiemy że problem może być na odcinku pomiędzy sprawnym bezpiecznikiem a stykami na tylnej szybie. Czy od ostatniego, sprawnego podgrzewana szyby było coś robione w aucie? Jeśli nie, sprawdziłbym kostki, czy nie zaśniedziały.
Ostatnio zmieniony przez eio 2019-09-30, 18:01, w całości zmieniany 1 raz
Raczej nie grzebałem nic przy ogrzewaniu ,jedynie miałem problem ze światłem przeciwmgielnym nie działało okazała się że we wtyczce przy haku od przyczepy jest wyłącznik był rozwalony i musiałem go wyeliminować po tym światło działa a od ogrzewania nic nie dłubałem Harmonijkę sprawdze jutro dzisiaj wieje i leje
Ostatnio zmieniony przez Lordi 2019-09-30, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum