Mi się tam podobają takie przeróbki jak się auto wyróżnia i je widać. Ileż może być tych samych nudnych pojazdów
Nie, no spoko. Ja podziwiam, ze sie chcialo. Bo w swoim poprzednim aucie jezdzilem i jezdze czasem do dzis 10x10 cm odpryskiem lakieru pomalowanym na srebrno ;) wiec tez sie wyrozniam.
Rozumiem, takie poczucie estetyki. Jak dla mnie za duzo po prostu.
Pytanie do autora, gdzie kupujesz takie bajery jak siatki do bagaznika?
Marka: Dacia
Model: Duster II / Duster II / Dokker Van SCe
Silnik: 1.5 dCi / 1.3 Tce / 1.6 Sce
Rocznik: 2018/2019/2018
Wersja: Essential Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2018 Posty: 199 Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-11-23, 17:29
Żona narzekała na hałasujące jej podczas jazdy przedmioty znajdujące się w
wewnętrznych kieszeniach drzwi, jeżdżą tam jakieś plastikowe
skrobaczki, szczotka itp..... wykleiłem samoprzylepnym filcem -
wszelkie nieprzyjemne odgłosy już nie występują....
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-11-23, 17:36
Trzeba było od razu boczek odkleić. Jak mnie ten plastikowy boczek denerwuje w Daci to głowa mała. Gdyby dokker miał jakąś wersję z materiałem to od razu wymieniam.
Wysłany: 2019-11-23, 17:42
a niejako przy okazji - że nagrzane w garażu - zamontowałem także niedawno przybyłe nakładki z tworzywa na progi wewnętrzne i tunel środkowy. Przy trójce dzieci - progi to elementy, które zbierają cały piach z butów - akurat tak sobie dzieciarnia upatrzyła wsiadać - a że do mnie należy obowiązek sprzątania w aucie żony .... teraz będzie mniej powierzchni wykładziny do mozolnego wydłubywania ziarenek piachu....
Wysłany: 2019-11-23, 17:59
toka93 napisał/a:
Trzeba było od razu boczek odkleić. Jak mnie ten plastikowy boczek denerwuje w Daci to głowa mała. Gdyby dokker miał jakąś wersję z materiałem to od razu wymieniam.
w dokkerze faktycznie przegięcie z tym plastikiem - większych boczków i twardszych już nie mogli zaprojektować chyba :) (mam w firmie dwa służbowe dokkery), ale w dusterze jakoś wcale mi plastik nie przeszkadza (oprócz tych kieszeni) - może dlatego ze cały czas trzymam lewą rękę na kierownicy...
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-11-23, 18:34
Też mam w planach zrobienie tego u siebie ale jakimś cienkim materiałem (bo filc to chyba dość gruby jest?). Nie wiem jak się ten materiał nazywa, ale to te zamykane schowki w wielu autach są nim wyklejone.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Wysłany: 2019-11-23, 18:55
Belphegor napisał/a:
Też mam w planach zrobienie tego u siebie ale jakimś cienkim materiałem (bo filc to chyba dość gruby jest?). Nie wiem jak się ten materiał nazywa, ale to te zamykane schowki w wielu autach są nim wyklejone.
schowek przed fotelem pasażera też wczesniej tym filcem wykleiłem, on nie jest gruby - niecałe 2 mm, elastyczny, rozciągliwy, łatwo formowalny i samoprzylepny - jego główne zastosowanie to właśnie wyklejanie schowków w samochodach.
Filc jest lepszy , lepiej tłumi no i w miejscach bardziej używanych będzie lepiej wyglądał z upływem czasu. Flock jest lepszy dla osiągnięcia efektu wizualnego lub użycia go w miejscach ciasnych np. pomiędzy dwoma skrzypiącymi powierzchniami gdzie filc się nie zmieści.
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-11-24, 11:29
Pedros napisał/a:
Belphegor napisał/a:
Wysłany: 2019-11-25, 15:56
laisar napisał/a:
Gratulacje dla żony za gryfną brykę, wyrazy szacunku dla męża za pracę, a dla malkontentów dedykacja:
Róż? Róż? A złego w tym cóż?
Na karb chandry ty humor swój złóż.
Nie zważaj na kolor, mówię: stop ci!
Czyś różowy, bordo albo i w kropki
...lub paski! (((:
Dzięki w imieniu żony, aczkolwiek to nie jest pewnie jeszcze ostatnie słowo - może designersko na razie nie będzie więcej szaleństw.... ale pewnie bardziej użyteczne modyfikacje są w planach - czujniki parkowania, może i asystent martwego pola itp....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum