Cześć koledzy.
Jako że święta idą pomyślałem o prezencie dla mojej Lodzi.
Chciałbym zakupić media nav.
Nie wiem tylko jaki i skąd najpewniej kupić żeby nie mieć problemów.
W planach mam dołożenie do niej kamery cofania oraz czujników parkowania.
Czy po zakupie takiej MN muszę coś do niej dodatkowo wgrywać czy po dołożeniu akcesoriów zacznie to działać z automatu?
Kojarzę że ktoś z forum sprzedawał kiedyś MN. Może podpowiecie kto to taki był?
Pytanie z innej beczki. Czy ktoś z kolegów ma albo zna kogoś kto ma Clipa aby aktywował mi wyświetlanie wskazań termometru na liczniku?
MN3 jest już do dostania na rynku wtórnym czy tylko pierwotny (od dystrybutora)?
Ile złotówek sobie życzą? Przekładka z MNE jest 1:1 czy trzeba coś kombinować?
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1962 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2019-12-16, 22:01
ja teraz kupowałem MNE z DAB u jas_pika. Koszt 450zł i mam wgranego softa gdzie mogę odtwarzać filmy dla dziecka. Natomiast do poprzednich aut brałem MNE własnie od Robsona330, z anteną GPS płaciłem 350zł Jedne i drugie działają bez problemu. Wymiana radia seryjnego radia na MN lub MNE jest banalnie prosta, zajmuje może z 3 minuty. Wystarczy zdjąć panel który znajduje się wokół radia. Trzyma się on na kilku zatrzaskach, po jego zdjęciu odczepiasz wtyczkę od włącznika świateł awaryjnych i odkładasz panel na bok. następnie bierzesz w rękę torxa chyba t25 i odkręcasz 4 śruby. Wyjmujesz radio, odłączasz wtyczki i dalej działasz w druga strone tz. podłączasz MNE przykręcasz i zakładasz panel wokoło radia. żadna filozofia. Jas_pik pokazywał mi MN3 i fajnie to działa, o wiele płynniej niż MNE ale koszt około 1400zł odstrasza.
Przekładka z MNE jest 1:1 czy trzeba coś kombinować?
jak 1 do 1 . Nic nie trzeba kombinować ( no chyba że ma się smartfona Xia_jakoś tam to może nie banglać AA)
Trzeba sie popytać naszego kolegi robson_330 po ile ma :) Na pewno taniej niż w ASO to pewne .
No i od razu uwolnione - z nowymi mapami
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3966 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-12-17, 09:09
Jeśli chodzi o MN3, to jak już niektórzy koledzy z forum udowodnili- są wersje z gniazdami 1:1 zgodnymi z wcześniejszym standardem i są wersje z innymi gniazdami (2 główne złącza zamiast 3), do których potrzebna jest przejściówka o ile nie ma jej w zestawie z radiem: KLIK
I o to bym pytał sprzedawcę.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-12-17, 09:14, w całości zmieniany 1 raz
MN3 ma jeden zestaw gniazd przyłączeniowych. To zwykłe radia mają inne zestawy gniazd i wtedy występują w samochodach przejściówki , ale standardowe wtyki dalej sa . .
Tak to jest na podstawie kilkunastu MN3 które do tej pory miałem w rękach zarówno w samochodach Dacia jak i Reanult
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum