No chyba se jaja robicie . Serio? To jak wymieniłem żarówkę w przedniej lampie to już nie mam na nią (lampę) gwarancji? Zły przykład? To inny. Jak na tylną klapę nakleiłem forumową naklejkę to na klapę też straciłem gwarancję?
_________________ Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan_JS 2020-03-13, 17:42, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wysłany: 2020-03-13, 18:58
Wszyscy tu robią pod siebie ze względu na gwarancję
Tak naprawdę to serwis o ile to nie jest gruba sprawa ma to w głębokim poważaniu co sobie tam ktoś naklei i czy inne tego typu bzdety.
Wszyscy tu robią pod siebie ze względu na gwarancję
Nie wszyscy. Ja nie bo... już nie mam gwarancji (według co poniektórych). Na lakier nie mam bo nakleiłem naklejki (sztuk dwie ). Na zawieszenie nie mam bo zmieniłem felgi i opony (nie w ASO i bez znaczka Renault). Na elektrykę nie mam bo powyłączałem różne nie potrzebne wynalazki. A i na silnik też nie mam bo wymieniłem olej i filtr, u siebie w domu i bez błogosławieństwa ASO. Więcej grzechów nie pamiętam .
I nie. Nie chcę nikogo obrażać. Wszyscy którzy wzięli to "do siebie", proszę, potraktujcie to jako żart.
_________________ Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wysłany: 2020-03-14, 00:58
Bo to jest jeden wielki żart :D
Będę chipował moje 0.9tce i mam gdzieś gwarancję nikt tego nie sprawdzi i nawet im to do łba nie przyjdzie. Proszę zachować spokój :)
Wracając do szyb i folii, to poprosiłem firmę DxPreformance z Wrocka o wycenę. Dostałem dziś info, że stosują folie Llumar w różnych odcieniach i dają na nią i na montaż 5 lat gwarancji. Cena 400 pln za tył. Całe autko 500 pln.
Na miejscu mam firmę i wołają sobie 480 pln, ale nie wiem co dają.
Ostatnio zmieniony przez nowy 2020-03-14, 12:09, w całości zmieniany 2 razy
Żadna rewelacja, ja jak przyciemniałem to producent folii daje dożywotnią gwarancje, a wykonawca powiedział: "jak coś będzie nie tak, jakiś bąbel czy coś się odklei to przyjedź i poprawię za darmo"
To jeszcze do tego doszła sprawa z ubezpieczeniem szyb. Jak są ubezpieczone szyby, to ingerencja w postaci przyciemnienia sprawi, że ubezpieczyciel odmówi wypłatę ubezpieczenia?
Jak tak, to sobie odpuszczę w tym roku
Ostatnio zmieniony przez nowy 2020-03-15, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
To jeszcze do tego doszła sprawa z ubezpieczeniem szyb. Jak są ubezpieczone szyby, to ingerencja w postaci przyciemnienia sprawi, że ubezpieczyciel odmówi wypłatę ubezpieczenia?
Jak tak, to sobie odpuszczę w tym roku
Ubezpieczenie dalej obejmuje szyby. Nie objęte ochroną będzie samo przyciemnienie szyb (czyli folia). Jeśli dojdzie do pęknięcia/wybicia szyby to ubezpieczyciel zapłaci za szybę ale za odtworzenie przyciemnienia już nie, chyba, że dodatkowo masz to przyciemnienie ubezpieczone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum