Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Bug w dusterowym start/Stopie
Autor Wiadomość
arekkozuch 



Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 181
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-04-26, 15:12   Bug w dusterowym start/Stopie

Hej,

dzisiaj potwierdziłem swoją obserwację - mianowicie jeśli przy uruchamianiu silnika przyciskiem zamiast hamulca wciśniecie sprzęgło - to Start Stop nie będzie działał, migając przekreśloną ikonką. (Wtedy, gdy jest napisane naciśnij hamulec+Start - jak zamiast hamulca wciśniecie sprzęgło).

Czy ktoś z Was może też to sprawdzić/potwierdzić?

Taka mała ciekawostka przy niedzieli :)
 
Dardus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4 / Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi / 1,5 Blue dCi
Rocznik: 2010 / 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Lut 2015
Posty: 263
Skąd: okol. Częstochowy
Wysłany: 2020-04-26, 16:47   

Zawsze odpalam i nawet gaszę na wciśniętym sprzęgle (poprzednika też), tak dla ochrony dwumasy i skrzyni nie patrzę na komunikat. Start/stop działa aż go ręcznie nie dezaktywuję przyciskiem. Ostatnio nawet już po ok. 2 min, co mnie zaskoczyło ponieważ nie osiągną nawet podstawowych warunków typu temperatura, ładownie.
 
Dracid 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe Laureate 7 os.
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Wiek: 37
Dołączył: 17 Maj 2017
Posty: 305
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2020-04-27, 22:55   

2 minuty? Zima, w garażu 6 stopni, więc płyn ma po nocy tyle samo, ruszam dusterem, po minucie dojeżdżam do wyjazdu z osiedla (150 m) i S&S gasi mi auto. To jak bardzo mógł się rozgrzać silnik? Do 20 stopni? Zrypali ten temat mocno.
 
zyga03 


Marka: Dacia 2x
Model: DUSTER 1.3 Tce 4x4 150 kM
Silnik: Stepway 1,5 DCi
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 275
Skąd: Warszawa,Łomianki
Wysłany: 2020-04-29, 11:51   Re: Bug w dusterowym start/Stopie

arekkozuch napisał/a:
Hej,

dzisiaj potwierdziłem swoją obserwację - mianowicie jeśli przy uruchamianiu silnika przyciskiem zamiast hamulca wciśniecie sprzęgło - to Start Stop nie będzie działał, migając przekreśloną ikonką. (Wtedy, gdy jest napisane naciśnij hamulec+Start - jak zamiast hamulca wciśniecie sprzęgło).

Czy ktoś z Was może też to sprawdzić/potwierdzić?

Taka mała ciekawostka przy niedzieli :)


Mam taki sam silnik i taki stan występuje obwódka dokoła symbolu A przekreslona
 
Obywatel MK 



Marka: Dacia
Model: Duster II Blanc Glacier
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 667
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-04-29, 13:34   

Raz na jakiś czas po zgaszeniu kiedy jeszcze silnik ciepły trzeba dwa razy wcisnąć przycisk bo za pierwszym razem tylko zegary się testują, ale nie jest to reguła. Natomiast nie ma przekreślonej literki A.
_________________
Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2020-04-29, 13:36, w całości zmieniany 2 razy  
 
arekkozuch 



Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 181
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-05-18, 23:22   Re: Bug w dusterowym start/Stopie

zyga03 napisał/a:


Mam taki sam silnik i taki stan występuje obwódka dokoła symbolu A przekreslona


Jak będę na serwisie to zgłosze - może ktoś coś z tym kiedyś zrobi :)
 
keikan 



Marka: Dacia
Model: Duster II 4x4 / Sandero II
Silnik: 1,3 150KM / 1,2 16V
Rocznik: 2020 / 2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 06 Lut 2012
Posty: 1121
Skąd: Krak-OFF
Wysłany: 2020-05-19, 09:00   

Tak jak koledzy - zawsze odpalam z wciśniętym sprzęgłem i mimo to Start&stop działa.

Tzn. działał dopóki go nie wyłączyłem na dobre przez OBDII :)
Teraz w chwili, gdy S&S powinien się włączyć automatycznie - pojawia się tylko ikona na wyświetlaczu (przekreślone A), ale silnik pracuje normalnie ;)
_________________
http://www.daciaklub.pl/f...=7001&start=100

http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=18768
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne