corrado, Jakby nie działał to przez internet masz 14 dni na zwrot :) Ja sam preferuję USB.
Oryginalny ELM327 to koszt minimum 50$ netto.
powinny działać wszystkie elm327 na chipie PIC18F25K80. Dlaczego powinny? Bo nie wiadomo co jest wgrane :)
Klony: brać klony tylko z oznaczeniami 1.4 i 1.5 w cenie około 20$ netto. Te starsze wersję obsługują polecenia w około 90%.
Wersje 2.1 i 2.2 i inne dziwy w cenach około 10$ netto. Trzeba uważać bo Chińczycy się zorientowali że nikt nie che kupować 2.1 i zaczęli zmieniać oznaczenia na 1.5 lub 1.4
Więc np. u mnie działa stabilnie ELM327 V1.4 USB (NIEBIESKO ZIELONA NAKLEJKA):
W środku chip PIC18F2580
Żaden z tych. (chyba, że Ci podeślą realne zdjęcia płytek ze wszystkich stron wtedy porównujesz ze strona podaną niżej, podrabiają też oznaczenia na układach wiec patrz na nóżki i oznaczenie narożnika)
Tutaj więcej info: http://www.daciaklub.pl/f...1766822#1766822
ja bym polecal najtansze, nie beda lepiej dzialac nowsze. Pytalem juz po paru forch kiedys o CLIPa i te najtansze z ali dzialaja b dobrze, wiec po co przeplacac.
Najtańsze clipy lubią padać bez powodu (np. przy niewłaściwej sekwencji podpinania obd-usb) i mają dużo niewlutowanych elementów. Przerabiali takie przygody na forach renault Zielone w granicach 100$ powinny być ok ale nie działa na nich reprog, nawet nie próbuj!
keisyzrk, 150$ tyle powinien kosztować klon 1:1 a nie ma o tym informacji na tamtej aukcji. Patrz na feedbacki ze zdjęciami płytek. Najlepiej poszukać sprzedawcę co oferuje najtańsze, lepsze i złote - i jest napisane w opisie o każdej wersji.
Pamiętaj, że program Clip działa na dowolnym systemie ale sama sonda zadziała tylko na 32 bitowym Windows 7 :)
Ostatnio zmieniony przez tosiek 2018-11-29, 12:08, w całości zmieniany 2 razy
Czasem zdarza mi się na tym robić, kolega w warsztacie swoim też ma to urządzonko i można całkiem sporo rzeczy zrobić, aczkolwiek lepiej nie przesadzać, bo oryginał to to jednak nie jest:)
A jak wiadomo, na klonie zawsze może się coś uwalić.
_________________ Pomogę w naprawach każdej marki -->pw
722322527
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 0,9 Tce
Rocznik: 2013
Dołączył: 11 Mar 2016 Posty: 140 Skąd: Holandia/ Chojnów/Radomsko
Wysłany: 2019-12-04, 23:18
To jest tylko aktualna wersja softu programu.
Mając płytę z wyższym softem aktualizuje się oprogramowanie. A czym się różnią... Modelami samochodów
Clip jak będzie tani czyli bez tego małego złącza to może się rozłączać co 10 minut itd a po aktualizacji już nie będzie działał
Mam dwa Can clip. Tani czyli bez złącza z którym było sporo problemów ale wykonałem możliwe ulepszenia i działa idealnie ale nim nie zrobisz reproga.
Do reproga używam ten droższy model ze złotą płytą ale też już wymieniałem jeden układ bo zatrzymywał się przy 52%
Jaki kupić? Droższy bo jest duża różnica w stabilności
A jaki zainstalować? Nowszy ale tylko dedykowany (sprawdzony) z daną wersją Can Clip
Ostatnio zmieniony przez polon18 2019-12-04, 23:21, w całości zmieniany 2 razy
Prośba do dobrej duszy. Po przeprowadzce nie mogę poszukać softu clip miałem dvd i pendrive jakiś 204. Podrzucie coś na PW? Pytanie czy ktoś próbował na wirtualnej maszynie to instalować?
Dziękować z góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum