Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2019-12-31, 10:36
Android Auto i Apple Car Play w MNEvolution
Autor Wiadomość
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-21, 13:22   

Na dwóch różnych MN3 na dwóch różnych telefonach ( ale oba iPhone) Waze działa bez problemu
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-21, 13:42   

Jak widać jabłko jest najlepsze ;-) z androidem jest chyba problem bo kolega ma podobny problem.Pytanie ,gdzie jest przyczyna Waze czy MediaNav ?bo po moich ostatnich żalach do producenta telefonu Xiaomi muszę ich przeprosić bo wina w niedziałającym AA leżała po stronie MediaNav. To i może teraz jedno naprawili a drugie popsuli , w myśl zasady pracę trzeba szanować . Przeinstaluję raz jeszcze Waze i w poniedziałek przetestuję .
Jas_pik dziękuje za informację
 
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 22 razy
Wiek: 28
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3511
Skąd: Lublin
Wysłany: 2020-03-23, 09:02   

Wiele zależy od kabla USB. Miałem przyjemność podróży różnymi samochodami wyposażonymi w Android Auto. Używaj oryginalnego kabla który dostałeś z telefonem wtedy pojawia się najmniej problemów, coś 2 razy miałem przypadek, że łączył się tylko na nieoryginalnym kablu. Jeśli są problemy zmień oprogramowanie na telefonie Android Auto, starszą lub nowszą wersje. Jeśli nie pomaga sprawdź czy nie masz starej aplikacji Map ( czy to google czy Waze ). Kolejnym problemem jest czasem twój telefon, w którym zaczyna coś się dziać z portem USB, jakieś nadłamanie, zużycie, korozja itp.
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-23, 09:50   

Moim skromnym zdaniem to nie wina kabla bo testowane na 2 różnych, tym bardziej że mapy google działają. Testowane 2 różne wersje Waze.Ponowna instalacja nie rozwiązała problemu
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-23, 10:09   

Jaki telefon jaki wersja Androida ?
Jeśli działa Waze poprowanie nie podałczone do MN3 a podłaczone nie działa to wszystko wskazuje na błedne działanie własnie telefonu - że nie wysyła danych .
Bo MN3 w Waze korzysta wyłącznie z softu na telefonie .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-23, 10:20   

Wersja AA to 4.9.59 , telefon Xiaomi 8 Pro . Kolega ma mi sprawdzić u siebie na Samsungu
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-23, 10:29   

I na tym Xiaomi nie jest android w wersji 10? AA ściągany a nie ze sklepu ?
To jest przyczyna .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-23, 10:46   

Android 9 a aplikacja AA ściągniętą z mirror.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-23, 11:05   

Masz już przecież oficjalną stabilną wersję Androida 10 na swój telefon. Ściągnij ją . AA będzie juz oficjalnie w Polskiej wersji ( pamiętaj odinstaluj wcześniej AA zanim załadujesz 10-tkę bo inaczej będziesz miał problem na zawsze) i wszystko powinno działać.
Pamietaj w tym przypadku TTTM dotyczy własnie Xiaomi
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-23, 12:20   

Aktualizacja do 10 była dostępna przez jakiś czas teraz jej nie ma. Forum Xiaomi twierdziło że były jakieś problemy. Czasem nowe nie znaczy lepsze.Na dzień dzisiejszy odpuszczam . Dziękuję za próbę pomocy
 
cowcar 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 100
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 155
Skąd: LKS
Wysłany: 2020-03-23, 22:18   

No to chociaż AA weź najnowsze. Na początku marca wgrywałem 5.1.5
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 449
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-03-24, 01:01   

jas_pik napisał/a:
Masz już przecież oficjalną stabilną wersję Androida 10 na swój telefon. Ściągnij ją . AA będzie juz oficjalnie w Polskiej wersji ( pamiętaj odinstaluj wcześniej AA zanim załadujesz 10-tkę bo inaczej będziesz miał problem na zawsze) i wszystko powinno działać.
Pamietaj w tym przypadku TTTM dotyczy własnie Xiaomi


Właśnie. Na Android 9 na SGS9+ zainstalowałem Android Auto spoza sklepu, zaktualizowałem do Androida 10 i teraz mogę podglądnąć czy zaktualizować Android Auto przez sklep play jedynie wyszukując tą apkę poprzez google - wtedy przekierowuje do sklepu i są opcje aktualizacji czy deinstalacji, natomiast aplikacja nie widnieje na liście moich aplikacji i nie aktualizuje się sama automatycznie jak inne.

Ponowna instalacja coś da czy pozostaje się jedynie przyzwyczaić?
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-24, 06:43   

Problem rozwiązany , trzeba wyłączyć w opcjach telefonu i Waze oszczędzanie baterii.Bylo w Waze ustawione na ogranicz zużycie baterii, dlatego gdy Waze było na telefonie to działało a po AA wyłączało działanie GPS.Rzeczy proste czasem są najtrudniejsze. :mrgreen:
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-24, 08:19   

No to gratulacje za znalezienie rozwiazania.
Swoją drogą jak tylko pokaze się wersja 10 to warto zmienić.
buladag napisał/a:

Ponowna instalacja coś da czy pozostaje się jedynie przyzwyczaić?

Tego nie wiem . Ktoś musi być pilotem testowym i sprawdzić czy nie wybuchnie :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-03-24, 18:42   

Wszystko działa, więc na razie nic nie zmieniam.I grzecznie czekam na lepsze dni.
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 449
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-03-24, 21:18   

jas_pik napisał/a:
No to gratulacje za znalezienie rozwiazania.
Swoją drogą jak tylko pokaze się wersja 10 to warto zmienić.
buladag napisał/a:

Ponowna instalacja coś da czy pozostaje się jedynie przyzwyczaić?

Tego nie wiem . Ktoś musi być pilotem testowym i sprawdzić czy nie wybuchnie :)

Po odinstalowaniu wyskoczyła w sklepie aktualizacja ale po zaktualizowaniu nie ma nigdzie w menu ikony AA a po wejściu w listę aplikacji poprzez sklep jest tylko opcja odinstalowania aktualizacji (wcześniej były opcje otwórz oraz odinstaluj)
 
McRap 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.3 TCe 150 FAP
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 4 razy
Wiek: 48
Dołączył: 11 Kwi 2012
Posty: 146
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2020-04-10, 06:44   

Czy może ktoś łopatologicznie punkt po punkcie opisać jak podłączyć iphone XS do Media Nav w nowym Dusterze z tego roku? Tak aby można było na wyświetlaczu Media Nav mieć to co w telefonie, np. korzystać z nawigacji telefonicznej na wyświetlaczu samochodu.
 
McRap 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.3 TCe 150 FAP
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 4 razy
Wiek: 48
Dołączył: 11 Kwi 2012
Posty: 146
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2020-04-10, 09:17   

Już nieaktualne ... okazało się to prostsze niż myślałem :-)
 
Łukasz_Kuczol 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.3 TCe 150KM FAP
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 14
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2020-05-22, 15:49   

A czy istnieje jakiś sposób, aby do AA dołączyć swoją ulubioną aplikację (np: Yanosik)?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-22, 18:29   

Nic nie trzeba dołaczać jeśli masz aplikacje zgodną z AA ( np Yanosika) na telefonie to zobaczysz ją w AA.
Tylko po co skoro 100 krotnie lepsza jest aplikacja Waze i nie robi Ci kradzieży danych i energi z telefonu jak Yanosik a że właścicielem Waze jest Google to korzysta że wszystkich danych Googla ( jest znacznie lepszy od Google Maps) i ma świetną funkcjonalność bo niczego nie muszisz wpisać jako adres wystarczy że powiesz a nawigacja sama Cię już zaprowadzi .
Kontrole Policji i inne zdarzenia będą pewniejsze i nie będzie jak w yanosiku wisiałay informacje od kilku godzin nieaktualne .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Łukasz_Kuczol 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.3 TCe 150KM FAP
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 14
Skąd: Wielkopolska
  Wysłany: 2020-05-22, 23:20   

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :-D
Nie pozostało mi nic innego, tylko wypróbować WAZE.

P.S. Yanosik chyba nie jest zgodny z AA, mając go w telefonie niestety nie widzę go na ekranie Navi z AA
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 449
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-05-22, 23:29   

Nie, nie ma i nie będzie Yanosika na AA. Z resztą ta aplikacja i tak straciła już dawno sens, a teraz jak nawet google mapy mają ostrzeżenia to już w ogóle.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-23, 00:03   

Y jest na CP ( u mnie się wyświetla na MN3 pracującym na IOS) , czyli na AA też. Ale nie polecam stosować go .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 449
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-05-23, 00:10   

Nie, nie ma Yanosika na AA bo Google nie dopuszcza innych producentów nawigacji do AA.
Również na AA dostępny jest jedynie płatny YT Music, zwykły jest niedostępny na AA, a uruchomiony z poziomu telefonu przesyła po prostu dźwięk po BT.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3755
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-23, 00:18   

buladag napisał/a:
Nie, nie ma Yanosika na AA bo Google nie dopuszcza innych producentów nawigacji do AA.
Również na AA dostępny jest jedynie płatny YT Music, zwykły jest niedostępny na AA, a uruchomiony z poziomu telefonu przesyła po prostu dźwięk po BT.

Napisałem że YT( muzyka) i Yanosik są dostępne dostępny na IOS czyli CP .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne