Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2019-12-31, 10:36
Android Auto i Apple Car Play w MNEvolution
Autor Wiadomość
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 507
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-05-23, 00:19   

jas_pik napisał/a:
Y jest na CP ( u mnie się wyświetla na MN3 pracującym na IOS) , czyli na AA też. Ale nie polecam stosować go .
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 507
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-05-23, 00:20   

jas_pik napisał/a:
Dowolnego radia internetowego lub chociazby YT ( które na AA/CP) działa w wersji dźwiękowej a nie video
 
Angerello 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2019
Posty: 34
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-19, 12:13   

Robię kolejne podejście do Waze i kolejny raz ten sam problem, a mianowicie to, że mapa w ogóle nie podąża za mną. Cały czas jestem w punkcie A. Mapa nie przesuwa się itd. Na bieżąco aktualizuję AA, telefon więc w czym może być problem?
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 3042
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-19, 12:55   

A jaki masz telefon ? Ja na przykład miałem spore problemy z Sony Xperia XZ1 Compact i jego gubieniem GPS. Po zmianie na Samsunga problem zniknął.
 
Angerello 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 33
Dołączył: 03 Lut 2019
Posty: 34
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-19, 13:00   

DrOzda napisał/a:
A jaki masz telefon ? Ja na przykład miałem spore problemy z Sony Xperia XZ1 Compact i jego gubieniem GPS. Po zmianie na Samsunga problem zniknął.


Xiaomi Redmi Note 4. Tylko przy tej apce mam problemy.
 
mci 


Marka: Fiat
Model: Grande Punto
Silnik: 1.3 multijet
Dołączył: 31 Maj 2020
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2020-06-19, 15:24   

Wygląda to trochę jakby aplikacja nie pobierała twojej lokalizacji.

Czy jak po prostu włączasz mapę (nie ustawiasz nawigacji do jakiegoś punktu) w Waze to pokazuje gdzie jesteś?
Ostatnio zmieniony przez mci 2020-06-19, 15:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-06-19, 17:38   

Prawdopodobnie w Twoim telefonie Waze działa w trybie oszczędzania baterii i wyłącza GPS. Miałem tak samo, wejdź w ustawienia telefonu i wyłącz oszczędzanie baterii
 
JaroPP 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Dołączył: 22 Mar 2019
Posty: 13
Skąd: ST
Wysłany: 2020-06-22, 17:55   

Zobaczyłem jeden film na youtubie i udało się zainstalować AA. Nawigacja z google i waze działają bez problemów. Połączenie przez kabel. Podobno można przez bluetooth.

Yanosika nie ma.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-06-22, 18:56   

Android Auto działa tylko po połączeniu kablem , innej możliwości brak .
 
mci 


Marka: Fiat
Model: Grande Punto
Silnik: 1.3 multijet
Dołączył: 31 Maj 2020
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2020-06-23, 00:21   

Robson68 napisał/a:
Android Auto działa tylko po połączeniu kablem , innej możliwości brak .


Mimo że moja dacia planowana jest na drugą połowę Sierpnia nie chce mi się wierzyć, że to prawda. MediaNav posiada moduł BT i ma wsparcie dla Android Auto. Skąd miałaby wynikać taka restrykcja?

edit:

Ok, już wszystko wiem:
https://support.google.com/androidauto/thread/2464684?hl=en
Ostatnio zmieniony przez mci 2020-06-23, 01:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-23, 20:52   

JaroPP napisał/a:
Podobno można przez bluetooth.

Nie można

JaroPP napisał/a:
Yanosika nie ma.

Jest ale na CarPlay ( czyli na iphone)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
JaroPP 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Dołączył: 22 Mar 2019
Posty: 13
Skąd: ST
Wysłany: 2020-06-24, 11:09   

Próbowałem połączyć w Renault Captur i nie widzi telefonu. Może ktoś z Was wie dlaczego?
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 507
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-06-24, 11:11   

Słabej jakości kabel.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-24, 12:44   

JaroPP napisał/a:
Próbowałem połączyć w Renault Captur i nie widzi telefonu.

Jaki telefon z którą wersją Androida?
Dopiero od 10-tki jest AA zaimplemntowany w sofcie , w nizszych wesjasach musisz znaleźć właściwą dla Ciebe wersję aplikacji AA na Tówj telefon.
Tylko fabryczne kable dobrze działają , chińskie/marketowe kable zazwyczaj nie działją
Sprzwdź w Micom czy masz ta usług właczoną ( jesli samochód nie pochodzi z krajowej oficjalnej sieci dealerskiej często ma wyłaczoną funkcję w Micom)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
JaroPP 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Dołączył: 22 Mar 2019
Posty: 13
Skąd: ST
Wysłany: 2020-06-24, 20:36   

AA ściągnięte pod dany telefon. Auto z polskiego salonu. Jutro tatko przyjedzie to spróbuje z innym kablem.
Dzięki ;-)
 
askr_poz 


Marka: Dacia
Model: Duster 2
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 36
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 85
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-06-25, 10:21   

JaroPP napisał/a:
Próbowałem połączyć w Renault Captur i nie widzi telefonu. Może ktoś z Was wie dlaczego?


Masz zainstalowane Android Auto na telefonie?
Kabel jest dobry?
 
DDLpg2020 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Dołączył: 15 Lip 2020
Posty: 1
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-15, 10:42   

Xiaomi Redmi 5 Plus - android auto działa z kablem (najtańszym takim za 7 zł) , niestety mapy wbudowane to badziew mimo aktualizacji, google i waze ciut lepiej ale też nie poradziły sobie . Jedynie bez problemu dała rade automapa ale niestety nie znalazłem mozliwości przeniesienia jej na wyświetlacz w samochodzie, no chyba ,że zmienię tel. z androida na Iphona. Automapa odpowiedziała mi , że google blokuje dostęp aplikacji 3cich do android auto ....i koło się zamyka.
Wersja navi to 1.0.13.1 Jakieś pomysły Szanowni Forumowicze?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-15, 11:14   

Niemożliwe że Waze sobie nie poradziło. Chyba za krótko używałeś. Kikukrotnie zdarzyło mi się na budowanej S17 być jednym z pierwszych przejeżdżających przez nowo otwierane odcinki i rzeczywiście w chwili puszczenia nowym odcinkiem jechało się po polach ale po zgłoszeniu tego do suportu Waze już następnego dnia było poprawnie prowadzone
Przecież to jest Googlemaps + funkcje dodatkowe.
A AM musi spełnić wymogi AA/CP żeby być na tym.
Dziwne że nie potrafią.
Przecież Yanosikowi się udało wejść na CP ( na AA jeszcze nie)
A AM może się uda zrobić ale musiałbyś zrootować telefon i zrobić APK Mirror
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 75
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 143
Skąd: z wioski
Wysłany: 2020-08-14, 23:52   

JaroPP napisał/a:
Yanosika nie ma.


Podobno niedługo ma być na AA
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 75
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 143
Skąd: z wioski
Wysłany: 2020-09-19, 15:35   

Jak zrobić aktualizację AA na telefonie?
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 3042
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-19, 17:23   

nowy napisał/a:
Jak zrobić aktualizację AA na telefonie?
y.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.projection.gearhead&hl=pl
ale w Polsce nie jest oficjalnie dostępny więc zainstaluj z apk:
https://www.apkmirror.com...d-apk-download/
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 507
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-09-19, 17:40   

Jak to nie jest dostępny, jak jest zaimplementowany w Androida 10?
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 75
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 143
Skąd: z wioski
Wysłany: 2020-09-19, 18:38   

Ja mam akurat Androida 8

DrOzda napisał/a:
ale w Polsce nie jest oficjalnie dostępny więc zainstaluj z apk:


Tylko kwestia tego typu, ze mam najpierw odinstalować starą wersję? A może ją nadpisać bez usuwania? Tak jak to robi Google Play
 
Łukasz_M 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: Blue dCi 95
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Dołączył: 12 Lis 2019
Posty: 77
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-09-22, 14:07   

nowy napisał/a:
Ja mam akurat Androida 8

DrOzda napisał/a:
ale w Polsce nie jest oficjalnie dostępny więc zainstaluj z apk:


Tylko kwestia tego typu, ze mam najpierw odinstalować starą wersję? A może ją nadpisać bez usuwania? Tak jak to robi Google Play

Ściągnij APK i go odpal. Równie dobrze możesz też odinstalować poprzednią wersję. Wyjdzie na to samo. W każdym przypadku dostaniesz nowsza wersję AA jako jedyną działająca na telefonie.
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 75
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 143
Skąd: z wioski
Wysłany: 2020-09-23, 19:28   

Łukasz_M napisał/a:
Równie dobrze możesz też odinstalować poprzednią wersję. Wyjdzie na to samo.


No właśnie nie. Różnica jest, bo już zrobiłem test i przy odinstalowaniu i instalacji trzeba ustawić dostęp od nowa. Przy update to nadpisuje bez utraty danych.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne